Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

extrajobb och hundprommisar

Av Pierre - 31 maj 2010 22:33

Har fått ett smakprov på verkligheten i helgen, varit ute och jobbat extra 3 nätter fre- sön, nu åter till min mamma-baby bubbla. Det kändes konstigt att vara borta från Lilleman så mycket, har ju inte varit ifrån honom förrut men det var samtidigt roligt att jobba, träffa arbetskamrater. En del nytt har ju hänt sen jag gick på ledigt, glömt en massa med datajournaler och som de flesta vet så är jag ganska trög vid datorn, som tur var, så var det rätt lugnt ihelgen så jag hade tid på mig att sitta och klicka på för mig själv. Huvudsaken att patienterna överlever (ler).

Har sovit bra på dagarna och det har funkat bra med mogge och Rasmus. tänkte mig inte för när jag tackade ja till detta, ja just det.... jag ammar ju fortfarande, hur löser jag det!?!

Jag hade tänkt sluta amma honom på kvällen ändå eftersom han äter kvällsgröt och ibland tar sig en vällingssvätt istället så jag slutade med det i fredags och har bara ammat honom på morgonen när jag kommit hem från jobbet istället.

Rasmus och mogge har mest varit ute och flängt i helgen. På lördan var dom på stan hela dan och kollade på bilutställningen och crusing. de kom hem vid 17.00 tiden, då hade jag sovit till 15.30 (skönt). vaknade till vackert väder, härligt, tog en skön prommis med Jericho till hövenbadet, där han fick bada i älven.

Båda storpojkarna var på crusing under kvällen, mogge och Rasmus hade fått behovet mättat under dagen istället.

Söndan var Mogge och Rasmus i H-sand medans jag sov och hämtade fönster som vi köpt till den tilltänkta altanen. Jag vaknade 13,30, kunde inte sova längre. chrisse hade åkt upp till Näsåker för att kolla på fotboll så åter igen vaknade jag ensam och vackert väder, återigen tog jag Jericho och vi gjorde en skön skogspromenad, som "the old times", vi har inte gått där sen lilleman föddes eftersom det inte är så barnvagnsvänligt där. Vi brukar gå längs en skoterled i en riktig Trollskog alltså, det är fantastiskt vackert där. Det syndes att jericho tyckte det var toppen!

Jag har inte gått där på länge heller p.g.a att det har cirkulerat en del björn. Ärligt talat så var jag skiträdd sist vi gick där. Jag tror han hade vittring på björn då, det verkar som om han inte backar alltså och det är väl inte konstigt egentligen för han har karelisk björnhund i sig och hans pappa är tydligen en jäkel på björnjakt. Det är verkligen som att spela rysk rolett med sitt liv och husses och mattes liv oxså!

Jag skulle så gärna vilja testa honom uppe i Junsele djurpark för att se om våra misstankar är rätt, man kan testa hunden där mot björn men som med så mycket annat blir det aldrig av.

Söndan var ju oxså morsdag, det vart inte så mycket firande eftersom jag skulle iväg men lite daimtårta fick jag i mig och ett presentkort till trädgårn. Jag åkte in till morsan innan jobbet och uppvaktade henne. vi fikade gott och hon fick ett presentkort av mig hos frissan, det vart hon glad över istället för blommor.

måndag, vakade av, sov till 13.00, trött! mogge tog ledigt för att passa Rasmus.

Sol ute men blåsigt. Vi pyzzlade på ute, har grävt runt alla buskar, tagit bort ogräs och fyllt med jord och gödning. det vart fint. Ärligt talat så var det inte vi som gjorde det utan mogge gjorde det. Jag och Rasmus tittade mest på.

Har lärt mig en läxa, att det är inte "bara" att gå ut och jobba extra under mammaledigheten. trodde i min enfald att det är bara att gå in på "mina sidor" på försäkringskassans hemsida och ändra, men icke!!

Frågan om det är värt allt strul och gå ut och jobba!?!

Suttit i telefonkö, plats 393 för att komma fram och prata med en handläggare, Jag måste avbryta min barnledighet och göra om hela planerade ledigheten för varje gång jag går ut extra, vilket i sin tur gör att det blir ett nytt ärende för varje gång och det tar minst 3 veckor för försäkringskassan att behandla ett ärende. det gör att du löper stor risk att bli utan pengar om det är fel tidpunkt på månaden. Det bästa alltså, är att veta 3 veckor i förväg när jag ska jobba extra för att det ska fungera!?!

det går ju inte! Vad är det för system?

Nu fick jag tag på en jäkligt hjälpsam handläggare som fixade till det lite snabbt via telefon åt mig ändå. Som tur är har jag schemalagt mina arbetspass i sommar!

Nä gott folk, nu ska annso sova några timmar, Kram från nattugglan!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards