Direktlänk till inlägg 30 januari 2024

Vinterskoj

Av Pierre - Tisdag 30 jan 09:59

Hallå där.

En fin dag idag, man blir så lycklig när man får se sol och -5 grader, helt perfekt. Ska ge mig ut i skidspåret om en stund   . 

Ja... veckorapporten är tunn känns det som... började på den redan förra gången, alltså suttit med Rasse och en del skolarbete av blandat slag. I princip hann jag inte göra något annat innan jag skulle iväg och jobba natt men jag har blivit jäkligt duktig på vad som hände under första världskriget iaf, ha ha ha, anar väl att så småningom sitter vi väl på samma sätt, med andra världskriget. 

Andra världskriget har man ju iaf bättre koll på, än första. Ja ja.... 

Vi såg framemot en ledig helg. Mogge åkte upp till fjälls med Mats som sällskap, de skulle fixa och trixa lite med stugan och skotta snö, ingen nöjesresa faktiskt, för skotern lämnade han hemma   . 

Fredag vart en dag på stan för mig med div. ärenden, b.l.a hade jag frissan inbokad. Det var välbehövligt, hade liksom ingen frisyr alls. Jag har faktiskt klippt det rejält kort, känns skönt och ovanligt. Jag är ju ingen som springer hos frissan varannan vecka men inser ju att, ska jag behålla en kort snygg frisyr, måste jag bli flitigare. Vi får väl se, vad det landar i för frisyr i slutändan   . Lovade sonen att komma hem med något gott att äta, helst sushi om han får välja, som den snälla moder jag är, kom jag hem med sushi   . 

Lördag, dealade jag lite med sonen. Det hade snöat ganska bra och det behövdes skottas. Han hjälpte mig + så bar han in mycket ved, man tackar   . När vi var klar, åkte vi ner till riffen för han skulle få testa och åka lite  skridskor. Har inte varit läge tidigare, p.g.a kylan. 

 

       

Tur hade vi, att isen var ny skottad, kände inte för att böja skotta en gång till   . En mysig stund blev det

 

Rasse fick iaf åka tills han kände sig nöjd, sen åkte vi hem och gjorde lite lördagsmys med katter, gott att äta, soffhäng och film, en lugn och skön lördagskväll helt enkelt.

 

 

Söndag, kunde jag äntligen sätta på mig skidorna och prova spåret hemma. Det var perfekt, liksom vädret   .

       

 

Hann precis åka färdigt när min kära make kom hem från fjälls, sen följde en em med mindre roliga aktiviteter, typ dammsugning och plugg med sonen. I det stora hela ändå en härlig helg med ute aktiviteter.

 

Därefter övergick det till en ny vecka.

Har hunnit varit ute på skidor en gång till, måste passa på så länge det är finväder. Kunde inte låta bli att fundera på vilket djur som gått längs med skidspåret...

 

 

 

Såg ut som en större katt tass med klor. Googlat lite men man är ju ingen expert. Lodjur kanske är närmast till hands men tyckte samtidigt inte att fotspåret stämde riktigt, någon som vet ? Är mest bara nyfiken   .

 

       

Riktig lyx att ha skidspår utanför huset, rakt och bra, inga backar, passar mig perfekt   .

 

Sista "lediga" dagen, vart skoj och en dag som sonen sett framemot. hämtade upp honom efter skolan, snabbmat på stan, sen rullade vi vidare mot Ö vik. Första stoppet blev hos en f.d kollega, för att uppvakta henne på en "något" försenad  50 års dag  . 

 

 

 

Grattis Grattis kära vän, jag hann iaf innan hon fyller 51 år, ha ha ha. Längesen vi sågs, så roligt att träffas och surra. Vi hade så mycket att avhandla men för lite tid. Hoppas verkligen att vi kan ses längre fram och mera tid, för huvudanledningen att vi åkte till Övik var egentligen hockey. Ni som vet, ni vet. Jag har ju lovat Rasse i typ 2-3 år att vi ska åka och kolla på Modo men kommer vi i väg då ? Nä....

Droppen var väl när Rasse blev intervjuad i tidningen angående hockeyn. Han var ju ärlig såklart, och sa att han har aldrig varit på en hockey match så han hade ingen aning   . Alltså mamma Annso behövde en "skämskudde". Ungen måste få åka och se en riktig match, stackars barn, ha ha ha, på den vägen är det....

Igår hände det...

 

         

 

Han tyckte det var skitspännande och häftigt, det är det ju, att uppleva hela stämningen som är i arenan live. Han surrar redan om att åka igen så... det blir det nog. Han är en stolt ägare till en modohalsduk numer, en bra början   . 

 

 

Vi var ju bara tvungen att skicka en bild på messenger åt Chrisse, vart vi var, Modo - Frölunda. Han var ju inte sen att svara, och ringde direkt efter matchen    som den inbitna Frölunda fan han är. Naturligtvis vann ju Frölunda så Chrisse var nöjd, skulle ha varit extra roligt om det var Modo som vann.

 

Det blev en sen kväll såklart, så Rasse var ganska seg och trött i morse. Tror det kommer att bli en tidig kväll, ikväll för samtliga i familjen.

Ja... det var väl veckans nyheter för denna gång. Ha de gott så länge, kram Annso   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards