Direktlänk till inlägg 24 januari 2024

Grå vecka

Av Pierre - Onsdag 24 jan 07:56

Hallå 

Det är tidig fm. och tack och lov "endast" -7 grader, när hände det sist ? Hitills har det varit en riktig vargavinter, har det inte varit - 30 grader, så har det varit snöstorm och i början av förra veckan var det helt plödsligt + grader för att sen bli en köldknäpp igen, jag fattar ingenting. 

 

   

 

Härligt att åka hem på morgonen efter nattpass, i snöstorm. Jag höll mig extra vaken och alert iaf, det har varit mycket ren efter vägen, om man nu hinner upptäcka dem, innan det är försent...  .

I och med det, så blir det ju snöskottning på em när man vaknar. Vi har ju vår snälla granne som brukar komma med traktorn och ta det värsta, men det blir ju en del ändå som måste tas för hand. 

 

 

 

Som tur är, var det inte så kallt denna gång då är det riktigt skönt att vara ute. Ett perfekt sätt att vakna till på, när man har "vakat av" samma dag   . 

Till min glädje har vår granne också dragit skidspåren. Jag letade fram skidutrustningen i garaget igår, så förhoppningsvis kan det bli någon tur eller två till helgen.

 

För övrigt, har det varit det samma gamla vanliga höll jag på att säga.

Jag har varit här....

 

 

Eller ja.... rättare sagt, Rasse har simträning, jag dricker kaffe   . 

Jag och syrran har varit hos mor och hälsat på. Har inte varit dit under värsta kylan eftersom vi hade fullt upp med att elda hemma och får vara glad att bilen förhuvudtaget startar, för att ta sig till jobbet.

Hon fick ha jul lite extra länge i sitt rum, men det gjorde nog inget. Hon var på glatt humör, vi surrade, fikade, tittade på tv, bytte gardiner och plockade bort julsaker. Hon var så nöjd så, det är huvudsaken  .

 

 

 

Grönt i fönstret denna gång.

 

Helgen har jag inget spännande att berätta om, jag jobbade tors - sön, även Mogge hade jobbarhelg så stackars Rasse fick vara eldvakt i helgen eftersom det blev ännu en köldknäpp på - 30 grader. Blev så full i skratt när jag klev upp på söndag em. Hann bara ner för trappen:

- Nä nu får du ta över, jag har fått nog nu ! sa sonen.

Eldvakten sa upp sig på stående fot, ha ha ha. Han var less efter 2 dagar. Jag förstår, ingen rolig helg direkt för honom men vi var väldigt tacksamma att han hållit varmt och gott i huset medans jag har sovit och pappa jobbat.

T.o.m "läxkväll" på söndagskvällen var roligare   . 

 

 Vakade av på måndagsmorgon och var sådär lagomt mosig i skallen, får inget vettigt gjort egentligen, förutom att skotta snö då, laga middag sen var det dags för simmet igen.

 

Det har inte hunnit hänt så mycket mer på denna vecka. Det har varit en del skolarbete som vi suttit med. Spanska glosor, prov i SO om första världskriget b.l.a. 

Andra världskriget har man väl koll på ,men första.... öh inte mycket, men efter dessa kvällar har man fått lite koll. Vi konstaterade att de hade ett grymt liv i skyttegravarna iaf, fy tusan. 

 

 Roligare än så, vart det inte denna gång, avslutar med några bilder som dök upp som minnesbilder från tidigare år i januari, skoj, man glömmer fort  .

   

 

 2014, Rasmus tränar att åka längdskidor , vette tusan om jag får med honom ut på längdskidor idag, ha ha ha

 

 

Samma år gjorde Chrisse lumpen tydligen, vem trodde att det skulle bli hans framtida arbetsgivare, han skulle ju bli hårdrock trummis   .

 

   

2015, skridsko träning, lillplutt.

 

   

 

2016, inga lätta jobb, kom i håg att vi övade på att åka knatteliften där, inte lätt och Mogge fick springa efter.

 

     

 2017 skulle man ju gärna vilja uppleva om igen, 30 grader +, istället för 30 grader -   .

 

     

 

2018, skoterträff i Nävernäsan, otroligt mycket snö kom jag ihåg, och badkillen. Här kommer vi ju att tillbringa en del tid, varje vecka framöver   .

 

   

2019, kallt även då och Maja sötnos var liten   

 

   

 

2020, gjorde vi vår rotation på sovrummen, renoverade Chrisses gamla rum och flyttade vårt sovrum dit.

 

       

2021, århundradets snöoväder när jag jobbade natt, tog mig inte hem den morgonen. Skulle jag skratta eller gråta när jag kom ut på morgonen till parkeringen ? Efter den upplevelsen, köpte jag mig en riktig snöspade som bor i min bil numer, nånting gott kom det ur situationen iaf.  Vi var visst i borgafjäll också och åkte skidor med sonen.

 

   

 

2022, hade Sigge flyttat in till oss och en fin skiddag hemma.

 

     

 

2023 Slalom i Näsåker, och lycka över att ta fram gitarrerna igen, fick plats på kulturskolan. 

 

Ja... skoj med gamla bilder ibland. 

Ha de gott kram Annso   

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards