Direktlänk till inlägg 28 december 2023

Jul/Nyår allt i ett

Av Pierre - 28 december 2023 15:36

Hallå

Och god fortsättning får man väl säga   .

I skrivandets stund är det 17 - grader, det blev en lugn innepysseldag idag, skönt tycker jag, efter att ha jobbat hela julhelgen och igår när jag vakade av, var vi bortbjuden så... jag ville verkligen bara vara hemma idag.

Ja.... den här julen försvann lika fort som den kom. Även om jag mest jobbat, har vi kunnat fira lite ändå faktiskt.

Syrran kom hit på uppesittarkvällen, den tycker jag i egntligen är minst lika mysig som julafton. Vi gjorde revbenspjäll, slog in de sista paketen, åt gott och spelade bingolotto till sena natten   

 

     

Julafton... ja, det är som det är. Vi splittade på oss för att lösa problemet med skruttiga föräldrar   .

Mogge och Rasmus åkte hem till farmor och farfar, jag och si åkte till mor på boendet. Vi hade lite gosaker och julklappar med oss och myste en stund med henne.

 

   

 

På em rullade vi hemåt. Ja, ska man jobba på julafton har man ingen lust eller tid att kocka julmiddag, det var kvantum som fick vara årets kock, enkelt och bra, fick tid över till julklappsutdelning och mysa en stund vid tvn istället, innan jag skulle iväg   . 

 

         

 

Juldagen och Annandagen hände inte mycket för min del, jobbade och sov. Mogge och Rasmus var iväg på bio iaf, hade gärna hängt med på "sista racet", verkade vara en rolig och mysig film men.... det är skoj att boysen får "egen tid" utan morsan, ha ha, eller inte   .

 

Onsdag, vakade jag av och sov på fm. På em var vi bortbjuden till några vänner (Rasse simmar med deras son) så han var på G att hälsa på såklart    det vart lite oplanerat hela em + kvällen men trevligt och mysigt hade vi och grabbarna fick tid att umgås, som de ville. 

Att kliva in i deras hem, är som att kliva in i ett julsagoland, ha ha ha, så fachinerande att titta på allt. Det är jul och tomtar i varje liten vrå av huset, där ligger jag i lä, verkligen   .

 

 

 

Torsdag (idag) blev alltså en lugn och skön hemmadag, det behövde jag och ladda mina batterier helt enkelt. Rasse har haft kompisbesök men jag har knappt sett röken av dem. De stänger in sig på rummet, hör bara lite snack och skratt därifrån, de kommer ner för mat och fika typ   . Han fick ju sin önskan i julklapp, ett nytt Xbox serie x eller s eller va tusan det nu heter, så han är väldigt spelsugen nu, vilket jag kan förstå. Eftersom det är 17 - grader ute, så är det väl OK tänker jag. Förhoppningsvis blir det väl bättre väder framöver så att vi kan göra något jullovsroligt ute, det är ju trevligare med mildare väder då.

 

Ja som sagt, storpojkarna lyser med sin frånvaro denna jul   det är trist. Ja Sacharias kom faktiskt på julaftonskvällen och fikade efter att han varit hos sin mamma men jag hann inte träffa honom länge eftersom jag skulle i väg på nattjobb. Christoffer har ringt via messenger från Sri Lanka och skickat härliga bilder. I skrivandets stund är de faktiskt i ett nytt land Singapore, där de fira in nya året   det verkar ha de gott och upplever spännande saker. Vad säger man..... jag är inte alls avis, närå ha ha ha   .

 

 ......

Det vart en paus i skrivandet..... min kära make kom hem och det vart fokus på annat. Handla inför nyår, städa lite o.s.v

 

Lördag vart en liten utflyktsdag iaf. Vi råkade ju ha Mogges skoter "hemma" eftersom han har fixat och trixat med den ( annars har vi ju allt uppe i fjälls). Rasse är hur sugen som helst att åka skoter, ha ha ha. Vi fick sällskap av Pär och Valter, så det var bara att plocka ihop så gott vi kunde hemma. Alla skoterkläder, skor, hjälmar är ju i fjälls, men vi fick till det hyfsat iaf. En mysig em fick vi, med lite skoteråkning, gillade korv och surrade, tills det började skymma ute. Sonen var nöjd iaf. Hade det inte varit för att Mogge hade jobbardag på nyårsdagen hade vi förmodligen varit uppe i fjälls, men.... det går ju att åka skoter på hemmaplan också   . 

 

         

Nyår..... "en lugn och skön hemmadag" , gick ingen nöd på oss    har diverse bilder såklart, på middag och 12 slaget. Förrätten blev " ett tips från en arbetskollega" som jag var tvungen att testa. Potatisbullar som man kör i våffeljärnet så de blir platt och knaprig och garnera som en langos typ, enkelt och jättegott. Varmrätten blev kärlknöl, potatisgratäng och kantarellsås. Efterrätten blev också "ett tips", egen glass på grädde, kondenserad mjölk, krossade pepparkakor och en form med krossade polkagrisar. Väldigt enkelt också, och jättegott. "Enkelt" gillar jag   . 

 

       

 

I väntan på 12 slaget körde vi en favorit i repris, musikquiss. Finns mycket skoj på spotify , vi blandade hejvilt så det skulle passa alla. Rasse är en hejjare på musilquiss, tror han slog oss alla med hästlängder   . 

Det var riktigt kallt vid 12 slaget, men vi klädde oss ordentligt och fick iväg  " ris ballongerna", Mogge svär över dem varje år och vi tokskrattar. Gick riktigt bra denna gång, kanske beror på att Mogge var relativt nykter, ha ha ha   .

 

           

Rasse körde en spontan eldshow med tomteblossen   . 

 


Ja, då vart det 2024, inte klokt, åren går.....

Denna gång i skrivandets stund, är det nyårsdagen. En slö och slapp dag, Mogge har jobbat men vi har slöat och slappat, tog sovmorgon, långfrukost vid tvn, sonen har hjälpt mig och tagit in ved. Det är en kylig dag - 25 grader just nu. Eldar, tittar på en klassiker.....

 

   

 

Det är väl vad som hänt här sen sist.... har några sista bilder på våra "gotroll".

 


     

Varför gå ut, när man kan må gott vid braskaminen  

 

hoppas ni alla haft ett gott nytt år, får väl se vad 2024 har att bjuda på... kallt väder iaf.

Hej så länge... kram Annso   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards