Direktlänk till inlägg 21 april 2024

Sista åket

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj

Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft ledig långhelg, riktigt lyxigt. Inte ofta jag har det så, men skulle nog kunna vänja mig vid det, ha ha ha, närå. Skönt ibland iaf.

Vardagarna har rullat på med det vanliga "vardagspysslet", tvätt, städ, mathandling, middagsfix, läxläsning med sonen, skjutsning hit och dit, sotarbesök, jobb och packat inför helgen o.s.v 

Sen blev det äntligen helg och vi rullade upp mot fjälls. Väderprognosen såg lovande ut men det har vi ju lärt oss, att när det gäller fjällen finns inga garantier. Fast denna gång har det verkligen varit toppen   .

Vi lovade Rasse i påskas, att vi skulle åka upp en gång till, innan vi parkerar skotrarna i garaget för i år. En gång till, blev alltså denna helg. 

Det handlade bara om att åka skoter och ha de gott, helt enkelt... och det har vi gjort.

 

Här är lite bilder från fredagen, då blev det en tur över till Saxnäs. Ett rätt vanligt och lagomt utflyktsmål från Borgafjäll, några mil och fin körning över fjäll, väl där, hör det liksom till att luncha på Marslidens mountain loudge. 

 

             

En härlig dag och tid fanns till att bara chilla ute i solen på em. Livet är bara..... toppen just då   .

 

Lördag....kanske den bästa dagen. Vi hade egentligen inget speciellt mål, åkte genom korpådalen  upp på kalfjället mot Klimpfjäll. När vi stannade för att surra, upptäckte vi att det var helt vindstilla. Det händer typ nästan aldrig på ett kalfjäll, otroligt. Nä men vi gör som vi såg många andra hade gjort, gräver ner oss och njuter av tillvaron   . Vi hittade en lämplig "stenvägg" som blev en bra picknickplats för dagen med en förstklassig utsikt, som inte gick att klaga på + i kanten att Mogge gjorde kolbullar också. Det är något av det godaste jag vet, när vi är ute på tur   Det var bara att insupa det sista av "den femte årstiden" för våran del. 

 

                   

 

Söndag.... Åkte Mogge, Rasse och några stug grannar i väg på en egen tripp. Jag valde att vara kvar i stugan för att städa och packa i lugn och ro.

Tror sonen haft en härlig helg iaf, sa till Mogge att det är sällan jag ser honom så glad och lycklig som i helgen. 

Nu är ju som sagt skotersäsongen över och han har hjälpte sin far att parkera in skotrar och fixat i garaget tills nästa vinter ( med lite sorg tror jag)   . 

 

Det har nu hunnit gå över till en ny vecka, och vi är tillbaka till brottsplatsen. Rasse har åkt i väg till skolan, de skulle visst ha aktivitetsdag idag. Han hade valt NO/Teknik...... det går kanske ana att, vi har en väldigt motorintresserad kille och nu när våren har kommit, så börjar surret om att börja med EPA bygget igen, eller "börjar" det har väl aldrig slutat egentligen... mer intensivt kanske, typ 24/7. Ja ja....    .

 Först har vi lite annat att ta itu med, angående "fordon" ......

 

   

T.ex på dagens "att göra listan" . 

 

Vi valde att behålla vinterdäcken på extra länge p.g.a fjällen såklart. Det går inte att komma dit med sommardäck. Lagen om däckbyte, är inte anpassad för norra Sverige om man säger så, men nu är vi laglydiga iaf   . 

Team work.... Mogge byter däck och jag servar med kaffe och mackor, utmärkt fördelning tycker jag, ha ha ha. 

 

Annars är det simträning på dagens agenda, Mogge tänkte köra idag. Jag ska passa på att hälsa på min mor under tiden, innan nattjobb.... ja så ser det ut, både roliga och "vardagstråkiga måsten" i en salig blandning.

Ha ´de gott tills nästa gång, kram fr Annso     

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards