Direktlänk till inlägg 17 januari 2024

Halvtråkiga saker

Av Pierre - Onsdag 17 jan 07:35

Hallå

Är uppe i ottan (enligt mig) sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen. Idag är det "endast" -16 grader ( gränserna för vad man tycker är varmt och kallt ändras hela tiden)   . Igår var det dessto kallare - 28 grader bhaaa... då klagade t.o.m sonen att det var kallt att vänta på bussen. Det vart en "innomhuseldvaktsdag" för mig, då resten av familjen jobbade/ var i skolan. Det har blivit många sådana dagar denna vinter. 

 

Ja... har inga större nyheter att komma med....

Jag jobbade/sov mest under förra veckan, iaf fram till fredagsmorgon. Jag och syrran var en sväng och hälsade på mor en kväll, i övrigt rullade vardagen på med det vanliga. 

När jag äntligen vakade av, väntade städning på mig. Jag höll ju på att plocka undan alla julsaker innan jag gick på mina nattpass, själva städningen hann jag inte med, den fick vänta till efteråt. "Inga" hade ingen lust att göra det heller under veckan, så dammsugaren och skurtrasan låg där så snällt och väntade på mig. 

 

 

Skönt när det är gjort...bha...

 

En del snöskottning vart det i helgen också, efter ett rejält snöfall under natten. Ja.. jag ska inte ta åt mig äran av det, för skotta gjorde min make.

 

 

 

Dessutom åkte han hem till sin mor och far och hjälpte till med snöskottning och div. annat de behövde hjälp med så, det blev dubbelt upp kan man säga. Gratis gymträning i helgen för min make   . 

 

Jag hade väl nån tanke att jag och sonen skulle åka lite skidor el skrillor i helgen, men det blev inget av. Rasse hade ingen lust, vädret var väl inte det bästa heller, så det var väl desamma. Han grejade med sitt modellbygge istället, gaming med polarna och räknade matte med Carina, så jag ska inte klaga. 

Då fick ju Carina och jag lite tid att träffas också, dricka kaffe, surra lite mellan Geometri uppgifter   . Det börjar dra ihop sig för matteprov så han ville gärna ha en "matte date" med gudmor. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka henne för all hjälp egentligen, i julas gav vi en stor julkorg med frukt, ost och kex, det är svårt att ge tillbaka, det hon gör för oss på nått sätt   .

 

En ny vecka smög sig på, och vi var förvarnad att polarkylan skulle hälsa på igen. Vi var duktig i helgen och bar in mycket ved, både till braskamin och "vedspisved". 

 

   

 

Det har jag varit väldigt tacksam över dessa dagar, att slippa springa ut och kånka ved när det är som kallast. Det blir ju såklart min uppgift eftersom jag varit ledig nu i början av veckan och de övriga inte är hemma. 

 Tyckte att fågelmaten tog slut så fort... mycket riktigt så har jag en snyltgäst, en gullig sådan   . Vart inte världens skarpaste bilder precis genom altanfönstret men det är rogivande att se fina domherrar, talgoxar och tydligen matar jag ekorrar också. 

 

   

Undrar om mina fyrfotade vänner där inne, vet om detta. Må de klara sig undan Majas klor   . 

 

Ja, vad mer har jag gjort på min ledighet.... det slog om och blev ett riktigt busväder, fick känslan av fjällstorm så det blev "kojdagar" igen. Hittade några gamla pocketböcker när jag städade tidigare. Inte nya men... de dög fint för mig. Jag har läst så fort jag fått en sekund över, ha ha ha

 

 

Lite mysigt är det ju ändå, med en brasa och en god bok när det är snöstorm ute, sämre kan man ju ha  

fick nästan dåligt samvete att jag inte kunde slita mig från böckerna, så jag kom på den brillianta iden att vi skulle passa på att rensa  garderoberna. Min make jublade inte direkt av iden ( på sin enda lediga dag denna vecka) men snäll som han är, gör han som sin fru vill   . Vi rensade en hel del faktiskt, så nöjd över att vi gjort det. Ska ta Rasses garderob nån dag också och skänka bort sen. Såntdär som man tänker att man ska göra men blir inte av. 

Ikväll börjar jag att jobba igen iaf, inge mer städ och rensning för den här gången, ha ha ha  

Har varit och handlat inför helgen och faktiskt tagit tag i en annan sak som jag skjutit framför mig....

 

 

Vilka ska jag välja ?...

Synundersökning och provat ut nya glasögon, på tiden   . Saken är den att jag tappade dem i golvet på jobbet en natt och skalmen gick sönder. Jag var så olycklig, för jag är verkligen beroende av dem vid datorn, när jag läser och jobbar m.m 

Mogge har limmat ihop dom 2 gånger åt mig, så jag har varit livrädd att de ska gå sönder igen. Det var väl ingen återvändo, det är dags att fixa nya ! Får väl hoppas att de gamla håller typ 1 vecka till, medans jag väntar på dom nya     . 

Får väl sammanfatta denna gång med att jag tagit tag i halvtråkiga saker iaf, det är ju faktiskt bra ibland  .

 

 Nä nu ska jag fixa middag och vila en stund, innan 4 nattskift väntar. Köket erbjuder stuvade makaroner och köttbullar idag, lättsamt när jobb väntar.

Ha de gott till nästa gång, kram Annso     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards