Direktlänk till inlägg 18 juli 2021

Höga kusten

Av Pierre - 18 juli 2021 23:27

Hallå

Här kommer en uppdatering igen. Veckan som varit har både innehållit jobb, vardagstök  och trevligheter, en bra vecka med andra ord. 

Startade med några arbetspass iaf, hade bytt och trixat så jag kunde vara ledig fredag, det gick bra som tur var. Veckan rullade på med mest vanligt vardagspyssel . Mogge har jobbat och dess i mellan målat huset, Rasse har varit med kompisar, jag har förutom att jobba, chockat min make med att städa bilen. Hade sagt i 2 veckor att jag ska göra det, men.... det har kommit så mycket annat i vägen   ......plötsligt händer det. 

 

Jag var iväg en kväll innan jobbet och hälsade på mor, syrran följde med också. Hon var på rätt gott humör men gjorde klart för oss att hon snart ska åka därifrån. Vet inte vad man ska säga... ibland pratar jag bara bort det och ibland försöker jag konfrontera henne med: Men hur tänkte du att du ska klara dig hemma? osv man får vara försiktig med vad man säger beroende på hennes dagsform. När hon har sina klara stunder blir hon ledsen, när hon är oklar, spelar det ingen roll vad vi säger. 

 Det gör väldigt ont att se henne ledsen och det gör ont att hon vill åka hem, som inte finns längre   . 

Vet att det inte på nått sätt är unikt.... tror att de flesta som kämpar med dementa känner igen detta.... man har jobbat i så många år inom sjukvården och sett detta otaliga gånger, ändå kommer det som en ångvält över en, när man blir drabbad själv... vilken otrolig hjärtesorg och smärta det är. 

Lovade henne att jag ska fixa så att hon får klippa håret och köpa en ny väckarklocka, den hon har, hade åkt i golvet och var trasig så.... det lilla, ser hon framemot iaf. 

 

Så blev det fredag och helg, den har delvis tillbringats vid Höga kusten, mycket trevligt. Har sagt det förr och säger väl det igen.... tycker det är en av Sveriges vackraste platser   .

Dags för en båttur (igen)   . Tror att jag skrivit tidigare att farfar Janne har fyllt 80 år. Vi valde att fira lite senare, så Mogges syrra kunde komma upp och vara med. Svårt att komma på present till någon som har allt, inte önskar sig nått speciellt och det är pandemi tider..... tillslut föll valet på att åka till Ulvön tillsammans med alla barn, barnbarn. Det vart han glad över tror jag. 

Vi hade toktur med vädret även denna gång och det blev en härlig dag. 

 

                         

 

Så mysiga hus och sjöbodar där. Hela kusingänget spelade minigolf medans vi kollade runt och väntade in mat tiden på hotellet.

 

       

En bild på jubelaren, ett stort grattis   .

 

 

 

Nästa dag var vi på Rotsidan och Norrfällsviken med si, minst lika mysigt dag. Rasmus tyckte det var härligt att hoppa runt på klipporna, vilket jag kan förstå. Han vill att vi ska ha picnick där fler gånger   .

Ja... bilderna får tala för sig själva.

 

               

 

På kvällen/natten drog det ihop sig och blev åskoväder med rediga regnskurar. Det behövdes verkligen, känns att det är annan luft nu, lite kyligare och med den, kom blåsten. 

Det gör inte mig inget, både söndag och måndag har jag använt till en del städning här hemma, det var välbehövligt. En sväng på loppis blev det också, både lämnat in och handlat. Lite knäpp är man ju.... man lämnar in för att bli av med grejer, så köper man på sig nytt    snacka om moment 22, ha ha ha.

 

 I skrivandets stund är det måndagkväll, har som sagt mest städat och grejat hela dagen. Under kvällen tog Rasse och jag en cykeltur.

Vi provade cykelbanor de gjort i skogen inte så långt bort från där vi bor egentligen. Ja, jisses jag tyckte det var skitkul, tror jag blev 12 år igen, ha ha ha. Nu har inte jag på långa vägar en lika bra cykel som Rasse. Typ en gammal damcykel från 1800 talet med supersmala däck, perfekt i skog och mark..... not.... men roligt hade vi. 

Vi var ganska svettiga och trötta när vi cyklade hem. Det var inga problem att stoppa sonen i duschen ikväll iaf.

 

         

 

 Det var nog inte sista gången vi cyklade där, ha ha ha. Det var t.o.m Rasmus som sa åt mig att "mamma det är nog dax att cykla hem nu".

- Va....

Klockan var mycket, här har vi inte mörkt än på kvällarna så jag glömde bort tid och rum. Den var 22.00 på kvällen... Ops... 

Så kan det gå. Nu ska vi iaf läsa en stund och göra kväll. Sätter punkt här och säger natti natti, kram fr Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards