Alla inlägg den 4 juli 2021

Av Pierre - 4 juli 2021 19:58

Halloj

Vilken vecka.... tropisk värme nästan  . 

Ja.... vad ska jag berätta...... jobbade mest tidigare i veckan. Har väl inget speciellt att berätta om det. När jag blev ledig hade jag ju lovat sonen att vi skulle ut och cykla. Den kom ju tillslut, i början på veckan. Gissa om någon har cyklat varje dag  sen dess i princip.

 

   

 

Stolt som en tupp !

Vi var en kväll i Remsle skogen och gick, och Rasse fick cykla lite terräng samtidigt. Det var svettigt och kul   .

         

 

En fin kväll.

 

Lite målning har det också blivit, men kanske inte så mycket som vi hade hoppats. Det har varit för soligt helt enkelt, färgen krakilerar. Vi har fått vänta tills det blir skugga på em. Just nu är det bara Mogge som målar, jag är inte så sugen att klättra upp i nocken. Jag kommer nog att få måla en del också vad det lider, det tycker jag egentligen är ganska kul, så jag har inget emot det. 

 

   

 

Just nu håller vi på med värsta sidan, där vi har altanen med brutet tak så Mogge har fått byggt en extra spång med stege utöver byggställningen. Vågar knappt titta när han är på taket.... ser bara Iva framför mig, pnemothorax och thopazdrän. Är jag arbetsskadad ? Ja   .

 

Så blev det fredag....

Det var varmt som tusan, 29 grader. Packade matsäck och badkläder, vi måste bada !! Men först hade jag en viktig cermoni att gå på   önskar att jag var på plats " i verkligheten"  men p.g.a pandemin fick inte anhöriga medverka, istället fick jag en länk av försvarsmakten så vi kunde iaf se "live" via nätet. Det är såklart inte samma sak, det känns ledsamt att inte få vara med och dela dagen med honom.

Christoffer tog iaf examen efter 3 år på försvarshögskolan Karlberg. Det var högtidligt och fint, som det ska vara.....

 

             

 

En tår i ögat fick jag allt, när de macherade in på slottsgården och stolt som attan var jag, ha ha ha, snyggt kämpat gubben  

Rasmus tyckte det var coolt iaf, när de visade upp filmklipp där brorsan hoppade fallskärm   Fy fasen, jag fattar inte hur man vågar.

 

   

Vi ska såklart "fira" honom, ganska snart  

Hela cermonin tog 2½ timme, så vi kom inte iväg och bada förrän sent på em. Det gjorde inget egentligen, de flesta var på väg hem när vi kom, rätt skönt att det inte var så mycket folk....

 

   

Gick ingen nöd på oss   .

 

Dagen efter, lika varmt om inte varmare (+ 30).... vi packade badväskan igen. Hämtade upp si och hamnade i Omsjön tillslut. Vi hade en mysig dag iaf med sol, fika och mycket bad.

 

       

Det ser ut som om vi är ensam där men... det var vi inte   . Blev med ens lite nostalgisk när jag gick en liten prommis vid sjön. Hit brukade vi åka ibland med Jericho (våran hund) när han levde, så han fick bada. En bit ifrån bryggan är en egen strandbit, där vovvar kan bada. Det var mysiga tider, han gillade att bada

... precis som vi   .

 

 

 

Rasse har sagt några gånger att han vill lära sig laga mat.

- Visst, du kan få göra middagen idag.

Sagt och gjort.... han fick börja med chicken nuggets, ris och sallad, ha ha ha lättsamt i början tänkte jag. Han var så stolt och skulle bjuda syrran på mat också.

 

   

 

Det gick ju toppen. Vilket ledde till att nästa dag ville han göra tacos själv.

- Ja men visst, det blir perfekt !

Med lite ledsagning fick han till det också, vi får väl se om det bara är tillfälligt, eller om det finns ett matintresse, inte mig emot    . 

 

Efter middagen åkte vi och besökte mor på boendet. Vi sitter och håller på att svettas ihjäl och hon fryser, vi fick absolut inte öppna fönstret Bha.... . Hon var rätt trött och orkade inte med oss så länge men... syrran  målade hennes naglar iaf, sånt gillar hon   .

 

 

 

Söndag var mest en lugn hemmadag i värmen. Vi åkte iväg en sväng och slängde oss i vattnet för Rasses skull sen var det bara att ladda mentalt för 4 nattskift igen. 

I skrivandets stund betar jag fortfarande av dem. Jag fick en släng av städjävulen i mig igår em. och städade övervåningen, vet inte var jag fick energi ifrån. Tvingade sonen att städa sitt rum också..... det muttrades en del men tillslut så, stod han och dammtorkade och dammsugade. 

 

 

Han tyckte väl inte jag var den gulligaste morsan i världen på denna bild   .

 

Han fick iaf åka ut och cykla med pappa sen . De skulle kolla in cykelbanan som de gjort här i byn. De har haft cykelkvällar under våren/ försommaren både för vuxna och barn, nybörjare och erfarna, nu är det uppehåll över sommaren. Det har vi missat såklart, eftersom Rasse inte haft nån cykel förän nu. Förhoppningsvis kan vi haka på, om de startar upp till hösten igen. 

 

Har varit iväg och vaccinerat mig igen, dos nr 2. Var lite nervös att jag skulle må skit denna gång också.... men det har jag inte gjort, så skönt, eftersom jag lyckades pricka in en dag då jag jobbar natt "igen". Har mått prima i natt faktiskt och jag som sagt, började tokstäda på em, så det var inget fel på mig    . Skönt att ha det gjort iaf, inte en dag försent. Känns som att det kan komma en ny våg av "delta varianten". Vi får se.....om jag har fel eller inte. Hoppas vi klarar av sommaren först.. Jag vill/behöver min semester   !!!!!

 

 

Ja, det är väl i stora drag vad som hänt här.... avslutar med 2 blombilder, mina rosor "igen" och  förra årets morsdagspresent med skottkärran.'Det växer och gror så grant   .

 

   

 

Ha de gott Kram Annso

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards