Alla inlägg den 28 februari 2022

Av Pierre - 28 februari 2022 11:50

God dag.

Har varit uppe sen ottan (enligt mig)    skickat iväg sonen på skolan, mattat katter, åkte iväg och handlade mat på fm, gjort en vetebulldeg som är på jäsning i skrivandets stund. Tänkte att jag skulle göra egna semlor, det väntas gofika i em/kväll, jag har ju den hemmagjorda mandelmassan från "mr cake" som jag köpte, tror det kommer bli riktigt smarrigt  .

 

Vad ska jag säga om veckan som varit då....

Vakade av måndag efter jobbarhelg och var ledig 2 dagar. Hinner ju inte få så mycket gjort, en del av tiden sover jag ju bort, men hann njuta ändå av fantastiskt vårväder, på skidor  .

 

         

 

Betydligt bättre än veckan innan iaf ha ha ha.

 

Förutom skidåkning började Mogge och jag med ett projekt som vi pratat om ett tag, att fräscha upp hallen. 

Jag ville egentligen inte göra nått stort projekt av det, bara måla taket och tapetsera om, men.... som alltid blir det mer än vad vi (jag) tänkt. 

- Nä... ska vi renovera hallen, ska vi göra det ordentligt tycker min make. 

- Jaha....det slutade/började med att vi rivit ut en skrubb i hallen. Bha... alltså hur mycket skit kan man trycka in. Det var jackor från 25 år tillbaka i tiden, skor, hjälmar och färgburkar som inte kan stå i garaget eftersom vi inte har värme där. 

Nu är allt bortrivet iaf  inkl lister, vägg och dörr, bara det tog en halvdag. Lite knäpp är vi allt som tar bort "förvaring" men det kommer säkert bli bra tillslut. Lite rörigt är det här hemma just nu, våra ytterkläder upptar en fotölj i vardagsrummet tillsvidare och skor bor i badrummet/bastun för tillfället men det är bara att gilla läget. Jag är ju i högsta grad delaktig i detta. Jag får väl ta nån bild på hallprojektet till nästa gång.... ville bara fräscha upp lite snabbt, men det gick INTE. Ibland är det både på gott och ont att vara gift med en "händig gubbe"    för det mesta gott faktiskt. 

Så mycket mer hann jag väl inte, innan det var simträning för sonen och jobb igen för mig. 

 

Vips så blev det fredag och jag vakade av.

Satt och gjorde i ordning ett gratulationskort som jag skulle skicka iväg åt en vän som fyller 50 år. Jisses vad åren går. Jag hamnade med lådan där jag har alla kort från mamma, det finns mycket nostalgi där.

Hittade en bild på mig och min barndomskompis (som fyller år) i unga år. Ja ganska fantastiskt att vi hållit kontakt hela livet fastän vi bor nästan 100 mil ifrån varandra idag, med mer eller mindre uppehåll som det blir i livet   Stort grattis på din dag, må du leva uti hundrade år   .

 

 

 

Friends forever kanske man kan säga här     .

 

Det blev en lugn och stillsam fredagkväll, sonen var på klubben, Mogge jobbade och jag satt och halvsov framför tvn. 

Var betydligt piggare på lördag efter en natts sömn. Det har varit fantastiskt väder i helgen. Mogge har tyvär jobbat hela helgen men det har inte gått nån nöd på Rasse och mig. Vi packade matsäck och har varit i slalombacken både lördag och söndag. Det har gått så långt att Rasse och jag har bytt skidutrustning med varandra, han är större och längre än mig, ungen är 177 cm nu. Väldigt stolt att han är 1 cm längre än vad pappa var när han gick i 6: an, ha ha ha.

 

             

 

Sen bakade vi egen pizza i ugn och hade filmkväll på lördagskvällen, riktig mystid tillsammans. Antar att det är väl inte så många år till, han vill det med sin mamma. Jag får passa på att mysa så länge det varar   . 

 

     

 

Söndag var det på´t igen, heldag i slalombacken. Kan väl säga att det känns i knän och ben att jag åkt i 2 dagar. Vältränad.... not. 

Söndagkväll var väl inte lika "mysig" det var duschning på agendan (inför skoldag) spanska och gitarrläxa. 

 

Det vart en paus i skrivandet.... jag ska försöka skriva klart denna gång. Det har hunnit blivit onsdag.

Jag är i gång och jobbar igen, pass nr 2 gjord av 4 i denna stund. 

Semlorna som jag höll på med sist, vart finfina iaf   .

 

 

 

De gick åt som smör, ska göra en omgång till när tillfälle ges (eftersom jag har fyllning kvar) och ta med till mor. Hon är inte så för fikabröd, men semlor tycker hon om.

 

Ja, det har ju inte gått mig obemärkt förbi att ett krig har startat.....vet inte vad jag ska säga. Det är 2000 talet, varför startar man krig? Trodde vi kommit längre. Det är sorgligt och jag lider med Urkrainska folket. Det är en skrämmande tanke vad det kan utvecklas sig till, och en skrämmande tanke att jag har en son i försvaret, vill inte ens tänka tanken.  

 Hörde en "skröna", att Ryssland uttalat sig om Sverige... De vill inte anfalla oss, för hela Sverige är full av prickskyttar, alla jägare. Han menar att det finns älgstudsare och ammunition i varje hus   Nja.... kanske norr om Dalälven, skämtosides..... (det är klart att det finns jägare i hela landet) men en viss sanning ligger det väl i det, vem det nu än är, som har uttalat detta, okänd källa  

Mitt i all bedrövelse var det lite komiskt. Ja.... vi får se vad som händer, läskigt är det iaf. Det är väl just det han vill upp nå... att skrämma folk. Får väl erkänna, att han lyckats med mig då. Det är svårt att prata "krig" med en 12 åring, som inte kan relatera till vad det innebär. Antar att de pratat om det i skolan och det har väl inte ungått honom när det pratas om det på radio och tv 24-7. Rasmus frågade mig vad kärnvapen är ? Ja... jag försökte förklara så gott jag kunde. Fick ett kort och klockrent svar tillbaka, direkt från hjärtat:

- Putins mamma kan inte vara stolt över honom   .

- Nä verkligen inte, ha ha ha. så var det slutsnackat om det.

 

Nä hörrni, ska avsluta här så hörs vi nästa gång, kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards