Alla inlägg den 9 februari 2021

Av Pierre - 9 februari 2021 07:46

Hallå.

Här kommer en lägesrapport igen...

Riktigt kallt i morse (-26 grader) en besvikelse från sonen. Han har idrott på "elevens val" och de skulle visst åka skridskor idag. Skickade med skrillor iaf + gympakläder, vi får väl se.... om det hinner sjunka undan några gradantal innan dess.

 

Ja ja.... vad har hänt här då under veckan.....

 

Har jobbat och varit ledig i helgen. Efter en del fix och trix, så åkte vi upp till Borgafjäll när jag blev ledig. Det var väl skönt, att bara komma iväg egentligen över helgen. Vi har skottat lite och kollat till rent allmänt. När det var som värst med snöstorm här i Norrland, blåste det 28 sec.meter i själva byn Borgafjäll. Då kan man ju bara föreställa sig hur det var på kalfjällen. Det gick inte att gå upprätt iaf ute, sa en bofast som vi pratade med   . 

Det blev ingen skidåkning denna gång, fast vi tog faktiskt med utrustning. De höll på med nån service och underhåll av liften, så det blev bara skoteråkning..... men Rasse var lika glad för det   .

 

       

 

Var bara tvungen att ta kort på en rolig hundkoja som finns vid Borgagården "Saloon", det är riktigt häftigt där faktiskt. Dit ska vi åka och ta en öl på baksidan senare i vår/vinter ( om det går med tanke på pandemin m.m) De har en stor fin veranda i westernstil med utsikt över Borgasjön, hällan och fjällmassivet. Härligt att sitta där när vårsolen tittar fram   . 

 

       

 


Ja annars var det en lugn och stillsam helg. Vi kollade lite på mello på kvällen. Det var väl ingen höjdare kan jag tycka, men vi hade mysigt ändå. Hade dukat upp med revbensspjäll och grillchips   .

 

   

 

Vi satt och planerade hit och dit om byggplaner. Tror väl att vi ändå kommit fram till ett gemensamt beslut. Så här i efterhand var det klokt av oss, att inte börja riva och bygga på en gång, utan börja med ett garage istället, så mycket som vi har ändrat oss under den här tiden   . 

 

Under våren här, ska vi lämna in våran plan, så vi får en riktig byggritning, vilket vi behöver för att för huvudtaget kunna söka bygglov. Vi har en del papperjobb och kostnader, innan vi ens kan börja på ruta ett. 

Det är fortfarande en skräckblandad förtjusning (för mig iaf), kommer vi kunna ro detta i land..... 

Det känns ju betydligt lättare med vårt "lilla" projekt här hemma, att fixa Rasmus rum   . Vi har väl inte hunnit gjort så mycket i rummet sen sist, mer än att vi varit och köpt färg till tak och väggar iaf. 

 

Förutom det har vi haft lite stök och bök med bilarna i veckan. Mogges bil såklart p.g.a älgkrocken. Den har vi fraktat till verkstan och i skrivandets stund, även hunnit fått tillbaka. En ny ruta är på plats och en mardröms dammsugning Bha.... glassplitter precis överallt och då menar jag överallt !! Det är en del annat också som ska lagas, men inget som är akut för att kunna köra bilen. Det ska Mogge fixa själv, alla som känner honom.... vet hur han är, min "mulle meck"   .

Min bil har varit på "fusktvätt" ha ha ha

 

 

Mitt upp i allt hade vi besiktningstid på den också ( inbokat sen länge) . Har nån noja att den måste se bra ut när man ska rulla in i besiktningshallen. Är alltid nervös inför besiktning, fattar inte varför egentligen .... det gick  galant - utan anmärkning , hade väl inte väntat mig några större problem heller så... varför denna noja, knäpp man är  .

Skönt iaf att den är ok, nu är det "bara" fix och trix med Mogge bil som måste göras. Den ska nämligen också besiktas inom en snar framtid. 

 

I övrigt har vardagen rullat på med det vanliga, jobb, skola, läxläsning, simträningar, hemtjänstuppdrag åt mor... göralös  finns inte i min värld  Bha....

Ha de gott tills nästa gång, kram Annso   

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards