Direktlänk till inlägg 20 september 2021

Djurtema

Av Pierre - 20 september 2021 10:37

Halloj.

Har inte många nyheter att komma med, men ska försöka trolla ihop några rader iaf. Det är gråväder ute och ganska kallt. Har ändå bestämt mig för att börja ta itu med fönstren inför vintern (blä, suck och stön). Har "kärchern" på laddning i skrivandets stund, så jag håller på att ladda upp rent mentalt för uppdraget   .

 

Ja.... vad har då hänt i veckan som varit....

Jobbade 4 nätter och gick av fredagsmorgon, så dagarna handlade mest om att få vardagen att flyta på med allt vad det innebär. skolan, matlagning, läxor, träningar, besök hos mor, mathandling, tvätt, en del pyssel ute på gården m.m m.m Det har faktiskt varit ganska skönt när jag klivit upp på em, då har jag gått ut nån timme och grejat nästan varje dag. Tömt alla blomkrukor, plockat ihop lite av "sommargrejerna", hjälpt Mogge med ditt och datt. 

Vår snälla granne har tagit hand om min fina ros, som jag haft på bron. Vi ska försöka vinterförvara den. Ja vi får väl se hur det går... jag själv har inget bra ställe att ha den på. Jag har ingen källare, vårat garage är "kallgarage" liksom förrådet. 

Går det, så går det tänker jag. Om det inte går, så har jag iaf försökt rädda den   .

 

Så kom fredagen och jag vakade av. När jag kom hem på morgonen hade Mogge redan stuckit iväg på älgjakt över helgen och jag hittade en febrig son i soffan.... meen är det möjligt, han var ju sjuk bara för nån vecka sen. Jo då... varm som tusan var han och hängig. Han hade känt det kvällen innan, men då hade ju jag redan åkt på jobbet. 

Han fick vara hemma från skolan såklart, bäddade ner honom i soffan framför tvn,  så vi fick sova några timmar båda två. Detta innebar att det blev en lugn hemmahelg för sonen och mig. 

Ja, han har inte bara fått legat i soffan i helgen,  han har fått plugga också   . De har visst NO prov till veckan, så han har fått nöta in om "skogens nedbrytning och svampar" i helgen, ha ha. 

 

 

På lördagen ville Rasse bjuda på frukost iaf    han hade fått lära sig att koka gröt och ägg på hemkunskapen. 

-Självklart får du det gubben.

Synd att pappa var i älgskogen, han missade en kanonfrukost. 

 

     

 

Nästa gång skulle de lära sig göra scones, så jag ser framemot att bli bjuden på te och scones nån helg   .

 

Vad gör man när det är så trist ute..... t. ex baka tekakor, det var längesen jag gjorde det.

 

   

Det vart gofika sen, kaffe och varma tekakor, inte det sämsta  .  

Resten av dagen pysslade på med ditt och datt här hemma, på kvällen blev det mest soffhäng framför tvn. Lugnt och slappt som sagt.

 

Söndag, Rasse var feberfri... vet inte var denna feber kom ifrån, för i vanliga fall brukar det övergå till förkyldning eller nått liknande men inte denna gång, skönt iaf att det var övergående. Vi var så less på att sitta inne, föreslog att vi skulle ta en skogspromenad för att få lite luft. Rasse ville cykla dit.... ja ok då, om du har ork för det, tyckte jag. Sagt och gjort.... det var mysigt och härligt i början....

 

             

 

Efter ett tag började varningsklockorna tjuta i min skalle, vi hade hunnit en bra bit in ....

Det är farligt här !!! Spontant ville jag bara vråla och fly för livet men jag sansade mig och pratade så lugnt jag kunde för att inte skrämma sonen. 

- Rasmus, vi måste backa här och gå lugnt tillbaka. Jag pratade hela vägen, förhoppningsvis skrämmer det i väg "den eller dem" sägs det. Adrenalinet pumpade i kroppen på mig och pulsen var nog uppe i 200. Jag tänkte ut en plan i huvudet, om den var så smart vet jag inte, men var det jag kom på, i stundens hetta. Om den eller dem kommer rusande mot oss får Rasmus krypa ihop på marken och jag över honom, så får björnen/björnarna riva och tugga på mig. 

En mammas skyddarinstinkt är inte att leka med, varse man är människa eller djur, eller hur   .

 

Vi babblade på om djurspår, djurbajs och svampar på vägen tillbaka. Rasse ville ta kort för att visa pappa....


               

 

Tyckte att tillbakavägen tog en evighet, innan vi kunde hoppa på cyklarna. Jag var fortfarande skakis när vi kom hem. Såklart att det var färska björnspår. Björnskiten kommer nog från en liten björn, vilket innebär att det finns en skyddande mamma i närheten, ännu värre   . 

Märkligt det där, jag kände så starkt att vi inte var ensamma, något varnade mig att inte fortsätta bara. Ett sjätte sinne.... va vet jag. 

Inga skogspromenader för mig på ett tag, fy tusan.

 

Från björnar till katter. Det här är vår nya familjemedlem   .

 

 

 

Han heter Sigge och är 3 år, precis som Maja. Det var väl inte planerat egentligen men..... vi fick syn på honom på FB, han sökte ett nytt hem, där han kan få gå ut. Vi tyckte synd om honom..... det är klart att han ska få gå ut. Vips så var det klart. Han kom till oss i söndags. Han gömde sig hela kvällen igår, idag har han smygit sig fram och nosat på oss. Vi får ge honom tid att lära känna oss, huset och Maja.

Ja... vad tycker våran tjej om honom ?? kan bara säga att hon har legat och glott på honom, gått fram och nosat lite, fräst och ätit ur hans matskål. Vi får väl se hur deras "vänskap" utvecklar sig.

Iaf tänkte vi vänta, innan vi släpper ut honom. Han har aldrig varit utomhus, vill att han ska känna sig trygg här hemma först. Det får väl ta den tid det tar, tänker jag, Men visst gör ju Majas hjärtliga välkomnande det inte lättare precis för honom, stackarn   . 

 

 

 

Vår goa fina Maja, inte visste jag att du kunde vara så vass mot killar      .

 

En ny vecka har påbörjats. Har lite av varje på agendan. Mitt mål är att ta fönstren denna vecka, vi får väl se hur långt jag kommer. Lite jobb och möten, både föräldrarmöte på skolan och ett jobbrelaterat + lite div. annat. 

 

Nä hörrni....ska ta och avrunda här. Dax för fönsterputsning   , ha de gott kram Annso 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards