Alla inlägg den 27 september 2021

Av Pierre - 27 september 2021 09:55

Hallå.

Det är en kylig morgon men solen tittar fram, det blir nog en fin höstdag. Härligt   . Kanske jag drar på mig gympadojorna, musik i öronen och går ut och går sen. 

 

Ja... till veckan som varit då......

Har inga större nyheter och jag har inte varit så flitig med kameran heller, förutom att jag mest dokumenterat våra små fyrbenta vänner. Det har väl varit veckans huvudämne hemma hos oss. Efter lite mer än en vecka har Sigge börjat bli mer och mer hemtam. Han fick det ganska tufft första veckan med Maja   .

Hon har verkligen visat vart skåpet ska stå, ha ha ha. Första natten hade vi "cat fight", det slutade med att vi fick sära på dem i varsitt rum. Man går ju inte gärna i mellan ett kattbråk men vi har klarat oss helskinnad ändå   . 

   

 

Första tiden gömde han sig mycket i vårt sovrum men allt eftersom, vågade han sig ner för trappen och spanade på oss och Maja, läskigt och spännande tror jag. 

När Maja var ute vågade han sig ner och låg i soffan. Han är otroligt tillgiven och gosig har vi märkt. Tycker om att bli kliad på magen, det gillar inte Maja. Roligt på nått sätt, att de har olika personligheter.

 

   

 

Lugnt och skönt när Maja är ute   .

 

Tillslut så, kan de vara tillsammans i samma rum.... utan att bråka. Här får Sigge vara ute på vår glasaltan första gången, ett steg närmare, att få gå ut.

 

 

 

De ligger på en bäddsoffa som vi nyss köpt. Den står tillfälligt där (i delar) i väntan på att bli transporterad upp till fjälls. Just nu tycker våra katter väldigt mycket om att ligga där i solen och spana ut genom glasdörrarna. 

 Även om det hänt mycket på en vecka och de kan faktiskt vara tillsammans nu, så har vi fortfarande ett problem på kvällstid, som inte är löst. 

Maja är van att ligga en stund inne hos Rasmus, sen kryper hon upp hos mig och gosar en stund och sover på min mage.... nu har vi en kille som vill samma sak. När Sigge hunnit före blir Maja sur och säkert tvärtom.... nja... vi får se hur det här med sovplatser löser sig. 

 

Jag har haft luftigt i mitt arbetsschema, känns lyxigt, ska inte klaga. Har haft "små stök" här hemma ändå. 

Med katter   , föräldrarmöte på skolan, simträningar, läxor med sonen. En kollega ville byta ett pass med mig, det var helt ok eftersom jag var ledig som sagt, men.... naturligtvis hade jag glömt bort att Mogge skulle komma hem med älgkött just den kvällen. Skiit också. 

Vi stod och paketerade kött som tok, för att hinna innan jag måste åka till jobbet. 

 

   

 

Vi ska väl inte behöva svälta på ett tag   . 

 

Jag hann iaf i tid till jobbet i elfte timmen. Därefter jobbade jag min egen tid och det blev tillsist fredag. 

sov under fm eftersom jag vakade av på morgonen.

På em var jag till mor och hälsade på en stund. Hon var rätt trött, jag kom nog precis när hon brukar sova på em. så jag blev inte så långvarig hos henne. 

 

Skulle lämna in bilen på volvo denna fredag också. Det svider alltid när det är dax för service... Bha..... det är bara att "le och betala". 

 

 

 

Ja ja... nu är den förhoppningsvis i gott skick ett tag till. Tröstar mig med att jag behöver inte köpa nya vinterdäck i år iaf, alltid nått.

Hade lovat mina grabbar att köpa med mig pizza hem till middag sen, lättsamt   . 

 

Fredagkväll blev det mest soffhäng framför tvn och chaffis åt Rasmus. Han gick för första gången på "klubben". Det är som fritidsgård kan man säga, som kyrkan bedriver här i byn, på fredagar. När han var mindre gick han ju på Smyrnas pysselkvällar. Nu har han åldern inne för klubben, som är bara för äldre barn/ tonåringar. Storgrabbarna gick också på det, långt upp i tonåren. Han var lite nervös innan (så typiskt Rasse) men det behövde han verkligen inte vara. Genast träffade han kompisar som han kände.

- Kom Rasmus, vi ska baka pizza och spela biljard !

Ja, klart. Hejdå gubben, vi syns sen. 

Han tyckte det var jätte kul där och vill dit nästa fredag igen. Sämre saker kan ju våra ungdomar göra en fredagskväll, eller hur ? 

Kör han så gärna till klubben, om han vill det. Det är inte så långt heller, ha ha ha. Andra sidan älven typ.

 

 Ja, under helgen såg jag inte röken av min make. Dels har han jobbat och varit på jakt. Jag hade en "hemmapysseldag" på lördagen. Putsade fönster...

 

 

 

Äntligen klar, det får räcka för i år.

Sen bakade jag lite inför nästa helg, inte för att jag firar med pompa och ståt precis, men lite fika måste jag väl bjuda på, när det är bemärkelsedag   .

 

Söndag, var en fantastisk fin dag.... det blev lite cykling, inte i björnskogen denna gång, ha ha ha 

Var i remsle skogen (i stan) vi skulle ändå uppvakta en kompis på födelsedagen, så vi slog ihop 2 flugor i en smäll kan man säga och väntade in Mogge från älgskogen.

 

             

Hipp Hipp Hurra på din dag   skoj att ses, långt mellan gångerna vi träffas. Tack för goda tårtor och kaffesurr. 

Kvällen gick mest till spanska plugg sen, sonen har prov till veckan. Det går väl si sådär att försöka hjälpa honom. Han lär mig istället, ha ha ha. Jag kan ju iaf förhöra på glosor och meningar m.m Sen om uttalandet är rätt, det är en annan sak   

 

 

 

Det är en ny vecka och som vanligt lite ditt och datt på schemat, men det får jag väl babbla om nästa gång.

Ha de gott kära vänner, kram från mig   .

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards