Direktlänk till inlägg 12 september 2021

Fest

Av Pierre - 12 september 2021 18:47

Hallå där.

Äntligen får man se lite sol igen, känns som det har varit regn och rusk i en evighet, så trist. Jag gillar hösten egentligen, men när det är gråväder är det inte lika kul. En solig, färgsprakande höstdag är inte dumt alls   .

 

 Ja ja....nog om vädret.... veckan som varit då.....

 

Började med ledighet eftersom jag hade jobbat helgen där innan. Tror jag skrev om det förra gången, städade mest i 2 dagar, var på simmet med sonen. Sista dagen vart en dag på stan med mathandling, apoteket åt mor och lite andra ärenden. På eftermiddagen hade jag bokat tid hos frissan åt mamma. Jag var lite halvnervös hur det skulle gå, men i det stora hela gick det väl ganska bra ändå. 

Det började väl inte så bra, ha ha ha, när jag kom dit ( till boendet) satt hon uppe och redo i rullstolen. Vi har försökt förbereda henne i typ 2 veckors tid innan, att vi skulle till frissan denna dag, men hon skulle minsann inte åka någonstans och VILLE INTE klippa sig idag.

- ja men morsan, du har pratat om frissan hela sommaren, nu har vi en bokad tid, om 20 minuter... Grrrr...... hon var som en tjurig 3 åring och vi blev näst intill ovänner. Det finns inte på kartan att jag avbokar tiden, för att hon "inte vill just idag" och för att sen, börja tjata om frissan igen nästa vecka. 

Bära eller brista, jag drog iväg henne iaf och fick andas 10 ggr för att lugna ner mig. Gudarna ska veta att hon testar mitt tålamod till bristningsgränsen ibland. Väl på plats gick det ändå bra. Förutom att hon hela tiden sa till fina Jenny som klippte henne, gång på gång att hon måste skynda sig   .

- Jag klipper så fort jag kan, säger stackars Jenny. 

- Har du bråttom mamma, ska du med tåget ? jag försökte skoja och surra bort henne så gott det gick. Hon började ju faktiskt skratta lite själv då. 

Ja... det är inga lätta jobb det här, phu... var tvungen att surra med syrran i telefon hela vägen hem sen, för att avreagera mig tror jag. En berg och dalbana av känslor varje gång, är glad att det äntligen är gjort iaf, välbehövligt och hon vart så fin i håret   . 

 

Därefter jobbade jag 2 nätter. Har haft en väldigt luftig vecka på jobbfronten, lyxigt   . La mitt schema så p.g.a att Mogge varit på älgjakt hela veckan. Rasse klarar sig själv på dag/kvällstid men han är inte trygg med att sova ensam på nätterna.... än. 

Iaf fick vi besök på torsdagskväll av Christoffer. Alltid mysigt när stor pojkarna kommer hem. Han har varit borta på jobb, 13 dagar i sträck, så han var ledig några dagar nu. 

Mest var det väl "mjödtillverkningssällskapet" som drog, ha ha ha. Vilket "hittepå" tänkte jag..... men vid närmare eftertanke så..... "faller väl äpplet inte långt ifrån trädet"..... vad har jag själv i köket ? Jo plommonvinstillverkning   . De är några stycken grabbar som gör mjöd tillsammans inkl. stora sonen då. Det blir spännande i vinter och se om vi får drickbara drycker, vem som lyckas bäst, ha ha ha.

Här har jag min tunna på jäsning, det ser ganska äckligt ut i den just nu, men det kommer bli bra sen....

 

 

 

Ja ja.....

Lördag och söndag var jag ledig igen, eller jag sov halva lördagen eftersom jag vakade av. Eftermiddagen gick åt till att förbereda kvällens kräftskiva. Jag brukar göra en kräftsoppa, västerbottenostpajer, bröd och räkor m.m till kräftorna. Vi passade på att ha lite fest när Chrisse var hemma, han gillar kräftor och vi hade inte ätit några i år    .

 

                 

 

Det vart en trevlig kväll iaf, god mat och dryck, mycket surr, tok och skratt. 

Si sovde över hos oss. Dagen efter var det dax för Chrisse att rulla hem mot Stockholm igen, vi vinkade av honom mitt i dan. Det var verkligen en gråmulen dag och regnet hängde tungt i luften men man får göra det bästa av det ändå. Syrran och jag åkte till kyrkogården och gjorde lite höstfint på graven iaf innan jag släppte av henne hemma. 

 

   

 

När jag kom hem fortsatte jag i samma spår och började tömma några krukor med blommor, som sagt tack och hej för i år. Planterade lite ljung och gjorde höstfint vid bron ute. Har ju min lilla kruka ute, där jag brukar släppa loss min barnsliga sida vid varje årstid. Denna höst blev det älgskogen   .

 

 

 

Sen började det tokregna så det blev inget mer. Har en del krukor kvar att tömma men, det får väl bli vid ett annat tillfälle. 

 

Idag är det måndag, Mogge jobbar, sonen är på skolan. Jag ska ut och måla en sväng medans det är sol ute, sen ska jag vila mig i form och ladda inför 4 nätter. Innan kvällen och nattskift blir det såklart lite läxläsning med sonen, middagsstök och körning på simträning som står på agendan. Är verkligen tillbaka till ekorrhjulet igen   . 

Ha de gott alla vänner, kram Annso

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards