Direktlänk till inlägg 29 augusti 2021

målar här och där

Av Pierre - 29 augusti 2021 18:11

Hej igen...

Tillbaka till verkligheten och vardagen.... den började väl lite si sådär. Jag vart rejält förkyld 2 dagar innan jag skulle börja jobba igen, men va tusan... jag har inte varit "förkyld" sen covid i julas. 

 

Ja, det är som det är.... försökte ändå njuta av de sista sommartimmarna, innan jag skulle jobba, med en god bok, kaffe ute i det fria.

 

 

 

Efter en stund fick jag sällskap av sonen och en leksugen katt, vart inte mycket läst men dessto mer bus med Maja sötnos, inte så tokigt heller  .

 

       

 

Helgen vart ändå ok, kände mig inte hängig eller febrig fastän jag snorade. Hade halvlovat sonen att vi skulle cykla i skogen, där de gjort cykelbanor men... såpass pigg var jag inte, i stället blev det en kompromiss. Hjälpte Mogge att måla under dagen, sen åkte vi och fiskade på kvällen med Rasse. Stå still på en brygga, orkade jag iaf   . 

Han vart nöjd med den uppgörelsen.

 

Att måla knutbrädor och fönsterbrädor föll på min lott, Mogge målade tak. En av fördelarna med att vara lång... behöver inte stå på stege   .

 

  

 

Under detta tak brukar vårt bad stå. Just nu har vi rengjort, tömt och flyttat på den medans vi målar huset. Lika bra att göra allt på en gång, för att tömma badet är inget man gör på en grisblink och inget man vill göra i onödan. 

 

Som sagt, sen åkte vi och fiskade. Eftersom kära gudmor Carina och gudfar Peter bor i närheten, blev det en kaffestund där också   . 

 

     

 

Ingen vidare fiskelycka blev det, de käkade upp mask men ingen firre på kroken. Vi är lite bortskämd, brukar ofta få fisk, men inte denna gång.

Under kvällen började Rasse klaga på halsont och mycket riktigt ledde det till förkyldning också. Så typiskt...hinner knappt börja jobba/skolan. Nu är det ju ganska solklart att jag smittat Rasse men ändå... bha   .

Under veckan har jag jobbat (förkyldningen var på tillbakagång, mest hosta kvar) Rasse har varit hemma och haft delvis "hemmastudier". Min kära make har delvis jobbat/ute i älgskogen, för att röja älgpass. Det är ju snart dax "för det heligaste"   .

 

Ja.. så gick det mot helg igen... vi åkte upp till Borgafjäll eftersom det är "sista helgen" innan jaktsäsongen startar. 

Vi hade lite att bocka av, på "att göra listan" där uppe. Knutbrädor skulle spikas upp på garaget och målas, en dörr skulle målas och den sista takplåtbiten som fattades skulle dit. Jag hade retat upp mig på de skitiga fönstren under sommaren också, så de skulle putsas... listan kan ju göras lång, om man vill. 

Vi gnodde på iaf. Mycket målning är det nu, ha ha ha, både här och där.

 

   

Det var helt fantastiskt väder   skulle så gärna vilja ut och vandra igen, men det vågade jag inte säga till grabbarna ha ha ha, vi var där för att "jobba". 

En liten promenad och paus från måleriet vart det iaf, längs med Borgasjön.... så mysigt och den utsikten går inte att klaga på.

 

             

 

Som av en händelse råkade Pajala Sunrise vara där på spelning "igen" och de bodde i grannstugan vid oss "igen".... ha ha ha, vi har nästan blivit bästa kompisar kan man säga    (skämtosides). De hejjade och snackade med oss så glatt, och vi lovade att komma och titta på deras spelning under kvällen. Sagt och gjort.... det vart ösa kvällen lång "igen"  .

 

       

 

 Vi var nöjd med helgen, hann göra det vi tänkt på garaget, njuta lite av govädret och ett oplanerat krogbesök mitt uppi allt.

 

En ny vecka har påbörjats. Rasse går på skolan igen, men det blir ingen träning än, vilket är trist för vi skulle ha gått på uppstart av karaten ikväll egentligen (efter uppehåll sen jul p.g.a corona). Simningen kör också igång i veckan men, det blir vila för Rasses del. Han ligger ju 1 vecka efter mig i förkyldningen, segdraget,  det är som det är...... 

Han får koncentrera sig på skolarbete helt enkelt. Idag skulle de visst ut i skogen och ha NO lektioner   . I panik for vi ner på stan och köpte stövlar, ungen har ju växt ur de gamla... narturligtvis. Ingenting ont som inte har något gott med sig.... detta gjorde ju att mamma Annso fick ärva ett par oslitna stövlar som passade. Sonen är ju numer både längre än mig och större fötter än mig. Jag har ändå gått och tänkt att jag skulle skaffa mig ett par stövlar, att ha uppe i fjälls, perfekt   . 

 

Tänkte avrunda här, men jag måste väl nämna några rader om vad som är på G på mitt jobb. Får ju frågan av nära och kära: Vad ska du göra Annsofie? 

 Rakt och enkelt svar: Jag vet inte ! 

Detta kom inte som en blixt från klar himmel, vi kände till planerna redan i våras (om inte tidigare), ironiskt nog mitt under "våg nr 3" när man stod där med jättesjuka covid patienter i respirator. Vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt. För er som inte har kännedom, så ska respiratorplatserna bort från Solle för att regionen måste "spara pengar". 

Det som gör mig mest upprörd och förbannad är att, folk som inte har en aning om vad intensivvård är, aldrig satt sin fot på en intensivvårdsavdelning, ska bestämma över en profession som har rätt många högskolepoäng i bakfickan, både läkare och specialistsjuksköterskor..... Hur många har regionens politiker ? om man nu ska hävda sig med högskolepoäng för att mäta kompetens (vilket jag personligen tycker är rätt barnsligt) 

Systemet är sjukt ! 

Vi är inga dumhuvuden. Regionens politiker har gjort det ena uttalandet efter det andra i media, så man håller på att smälla av. Åter igen vet man inte om man ska skratta eller gråta. Har man inte kunskap... är det bättre att hålla tyst helt enkelt   . 

Har bestämt mig för att jag ska inte vara bitter ( men det är svårt ) tänkt mycket fram och tillbaka under sommaren, vad vill jag göra ? ...

Det roligaste jag vet, är att vara inne på resp.sal Det är det jag är utbildad till, och där vill jag vara egentligen.... men så blir det inte, om inget under skulle ske. Funderat hit och dit på andra alternativ, men det är mycket "annat" som också spelar in, den privata siuationen, självkänslan, arbetstider, lönefråga, arbetsuppgifter, ev resor m.m m.m. 

I nuläget väljer jag att avvakta och ser vad som händer, men jag kan ha ändrat mig nästa vecka. Förtroendet är redan nere på minusnivå om man säger så. Hårda ord kanske, men det är så jag känner. 

 

Såg förresten att de sökte liftvärd till slalombacken i Borgafjäll.... ingen erfarenhet krävs... vore nått för mig i vinter   Jag hoppas ni kommer och hälsa på mig nångång då, så ska jag hjälpa er med liften, ha ha ha. 

Närå, mitt i all elände måste jag skoja, det är väl ett typiskt sätt för mig att hantera jobbiga situationer. 

 

Denna vecka har jag "jobbarvecka" + helg, så inget spännande är väl att vänta. Ska försöka hälsa på mor nån kväll på boendet. Har inte varit dit under veckan som varit, eftersom jag var förkyld.

Därefter blir jag "jakt änka" ett tag framöver   . 

 

Ha´de gott tills nästa gång, kram Annso 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards