Direktlänk till inlägg 28 juni 2021

Midsommarröj

Av Pierre - 28 juni 2021 13:45

Godagens...

Ännu en vecka har passerat. Har både jobbat och varit lite ledig kan man säga. Har väl inte fått så mycket gjort hemma, som man skulle önska men... jag har iaf tagit rätt på en massa rabarber, innan Mogge krossar dem med byggställningen runt huset, när han målar. 

Tänkte jag skulle göra pajer men jag gjorde bara en till midsommar. Har skalat, skurit upp dem i bitar och fryst in, istället för att stå och tokbaka pajer av allt på en gång.

 

   

Det blir gott att blanda hallon och rabarber   .

 

Gick av mina nattpass i mitten av veckan och så fort mogge blev ledig, rullade vi upp till fjälls. vi skulle få "grävhjälp" där uppe, lite snabbt bestämt, så vi fick styra om alla planer inför midsommar. I sista minuten blev det framskjutet eftersom det skulle tas i samband med andra grävjobb där, som också blev framskjutet. Ja... hur som haver åkte vi upp iaf för att förbereda. Såhär i efterhand var det nog bra att det inte blev grävning för vi hade fullt upp med att bara röja marken. Det är mer jobb än man tror, och ganska jobbigt. Mogge röjde, jag och Rasse släpade ris, buskar och björkar.... phu...

Svetten sprutade om oss, ha ha ha

 

     

 

Mogge muttrade (med glimten i ögat)... " vilken jävla midsommarafton" ... Ja... vet inte vad jag ska säga... det här är ju bara början....

Vi har ju också 14 ton grus som ligger och väntar.... någon som är sugen att komma med sin skottkärra och hjälpa till......... Nähä, ok   .

 

 

 

Vi har också lastat av 12 st astunga plintar (som stugan skall stå på) så allt ska finnas på plats när det nu blir dax för grävning. Detta hade vi väl egentligen tänkt att börja med i augusti (när vi har semester) men det blev som sagt ändrade planer. Vi måste anpassa oss efter när grävaren kan komma helt enkelt. 

Ja... vi har inte bara jobbat     vi har också försökt att fira lite midsommar...

 

       

 

Vi hade en liten midsommarstång iaf, och vi bokade midsommartallrik på "Johannas krog" . Vi hade väl väntat oss lax och sill lunch i princip men... det var bara förrätten, sen kom de in med prinskorvar, köttbullar, älgstek, jansssons, jordgubbstårta och jordgubbar. Jisses vad mat, proppmätt. se !! resten av dagen. Vi hade tänkt att grilla själva sen på kvällen, men vi fick inte i oss mer mat den dagen. Trevligt och gott var det iaf, och som bonus fick vi digga till Pajala Sunrise som hade spelning där. 

 

           

 

Rasse var imponerad av basisten, han showade med publiken, inte så "barnvänligt" kanske men.... va tusan. Alla skrattade gott, kläderna rök och det var riktigt ösa på dem   . 

 

Tycker ändå att det vart en bra helg, med dom förutsättningar vi hade. Kunde inte stanna hela helgen p.g.a att jag skulle jobba, men det visste vi ju om. Det vart så, att vi tog med oss vår grillmat hem igen. Det vart grillat här hemma på söndagen istället.

 

 

 

Efter maten ville Rasse ut och köra fyrhjuling, så vi drog på oss gympaskorna och passade på att gå ut och gå, medans han körde. Det var en fantastisk kväll, varmt och fint väder   försökte ladda mentalt för att åka och jobba.... men det var svårt. Det vart en skön promenad i kvällssolen iaf och sonen var nöjd och glad. 

 

               

 

Efteråt var det bara att hoppa i duschen och rulla mot hospitalet. När man liks är där ombytt och klar, så glömde jag snabbt bort semesterkänslorna, ha ha. 

I skrivandets stund betar jag fortfarande av nätter, skall göra natt nr 3 av 4. Blev väckt idag kl 12.30 av telefon.. Bha... En cykel skulle levereras till vår gård. Men... äntligen !!! Som vi har väntat.... det var bara att masa sig upp ur sängen och ta emot dem. Sen är det ju kört att somna om igen   . Vi får se om jag kan blunda en stund ikväll innan jobbet.... annars blir det jobbigt i natt.

Är iaf glad att Rasse äntligen får sin cykel efter nästan 3 månader. Gissa om vi kommer att cykla i veckan  .

 

 Annars kommer vi väl fortsätta jobba på med lite husmålning i veckan och förhoppningsvis lite bad. väderprognosen ser lovande ut framöver men... man vet ju aldrig. 

Min sista bild är på Maja. Hon är nog lite sur på oss här   Mogge har precis tryckt ner en "avmaskningstablett" i halsen och droppat fästingmedel i nacken på henne och jag höll i..... vi var inte populära men... vi är ju rädd om vår kissemisse   .

 

 

Det var väl vad jag hade att bjuda på för denna gång, ha de gott där ute i sommarSvergie, kram från Annso

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards