Direktlänk till inlägg 9 mars 2021

Lov

Av Pierre - 9 mars 2021 07:43

Go dagens...

Då var det dax igen, lite sent men.... det har inte funnits tid helt enkelt. I veckan som varit har jag jobbat (som vanligt) och haft mina vanliga vardagsgöromål, inget nytt eller roligt att berätta om dem.

 

Så kom vi till dagen D som jag haft ont i magen över, i typ 2 veckor. Tror att jag har haft det värsta samtal som jag upplevt i mitt 48 åriga liv. Det var dax att sätta mig ner med min mor och klargöra att "det går inte längre". Ni ska veta att jag led alla helvetes kval och kämpade med en gråtklump i halsen. Dessutom sitter jag där och säger inte hela sanningen. Det känns inte bra nånstans.... men... det är ett måste. 

 Vi har kämpat och haft mååånga samtal med enhetschefer, biståndshandläggare som hela tiden vill kontra med att sätta in mer hemtjänst istället. Det är inte det hon behöver, de kan sätta in hemtjänst ggr 18 om det vill, grundpromblemen är kvar. 

Det är en viss process med kommunen och pappersjobb när man "tar över en annan persons bestämmanderätt". Jag kan förstå grunden till det, men hur ska en dement person kunna ta beslut för sitt eget bästa ? Varför måste man kriga och stångas i det läget, jag tycker det är en självklarhet att det går inte. Det är sjukt hur systemet fungerar. När vi äntligen fick klartecken, så var det bara.... 

- hit med papperna, skriver under direkt, får väl leva med att vara "svarta får" resten av livet. Det är för  mammas bästa och många tegelstenar ramlar av mina axlar ska ni veta. 

Ska nämna att jag haft kontakt med en underbar människa som är demenssköterska i vår kommun. Jag har pendlat i hela mitt känsloregister, varit ledsen, uppgiven, övergiven, arg, irriterad.... you name it. Jag tror inte hon förstår hur mycket telefonsamtalen med henne har betytt. Hon LYSSNAR, FÖRSTÅR och utan att blinka erbjuder sig att vara med mig som stöd denna dag   Kan inte tacka henne nog.

Mamma har iaf fått plats på ett särskilt boende och jag har haft fullt upp en tid med all förberedelse runt omkring, mycket pappersjobb, telefonssamtal, fix och trix ex. säga upp hennes lägenhet, försäkringsbolag, rätta fullmakter till banken, adressändring, pensionspapper, ja... listan är lång och just nu känns det som att jag "håller på att drunkna". Försöker ändå intala mig att.... snart blir det bättre, håll ut Annso, snart blir det bra   .

 

Ja... från att ha haft tufft samtal, åkte jag hem och packade åt sonen, hela 4-6 an skulle på "Hajk" med översovning tors - fre innan de gick på sportlov. Jättespännande och skoj såklart.

 

 

 

Packningen klar med liggunderlag, sovsäck, gympakläder, tandborten m.m 

Gissa om jag skjutsade iväg en taggad kille   .

Helt plödsligt var jag helt ensam hemma....... när hände det sist, typ aldrig. Min kära make åkte upp till Borgafjäll för en "killhelg" (som de brukar göra varje år) de åker skoter och dricker "varm choklad" tror jag hmmm....   .

Det unnar jag honom. Han är aldrig ute på nått galej utan mig annars, utom denna killskoterhelg.

Ja.... vad hittar Annso på, då hon är solo och dessutom ledig....

 

   

 

Jag målar lister och garderobsdörrar (till Rasmus nya rum) och börjar skura, rensa i kylskåpet och skafferiet. Alltså nog kan man väl hitta på nått roligare en lördag    men det gjorde jag i min ensamhet, sen låg jag i soffan och kollade på en serie och tryckte i mig en påse ostkrokar....... mådde rent illa efteråt och samvetet körde över mig som en ångvält, ha ha ha. 

 

På söndags fm tittade jag på vasaloppet, det tycker jag är mysigt iaf.....

 

 

 

Sen hämtade jag Rasse. Ja.. han hade inte varit på Hajk med klassen hela helgen, det var tors - fredag men lör - söndag sov han över hos en simkompis, det var bestämt sen en tid tillbaka. De har frågat länge om det, så nu när det blev sportlov fick de göra det. Därav blev jag solo hela helgen. 

 

En ny vecka började och jag var ledig under måndagen innan nattjobb igen. Stökade bort veckans mathandling + lite andra ärenden sen var det en lugn hemma eftermiddag/kväll. Vi "chillade" i bubblet så man var sådär lagomt mosig när det var dax för nattskift   .

 

 

Någon njuter   .

 

Har jobbat 2 nätter, sen är jag ledig resten av veckan, känns väldigt lyxigt men å andra sidan har jag jobbat ganska komprimerat ett tag, för att kunna vara lite sportlovsledig med Sonen. Rasse har simtränat i början av veckan, det var frivilligt under lovet men jag skulle jobba ändå, passade på att åka in och hjälpa mor i samma veva. Simhallen är ju stängd i övrigt, det är bara simklubben som får vara där så... det går ingen nöd på dem. Ett helt badhus för sig själv   .

 

Igår åkte Mogge och Rasmus slalom i Näsåker (jag låg och sov). I dag är "vakavdag" så vad passar bättre än att åka slalom igen, så jag håller mig aktiv och vaken. Det blev Hallstabacken i stan denna gång. 

 

     

Vi hade en mysig em.   .

Ibland kommer det över mig..... vad vi har det bra egentligen, som bor där vi bor. Vi har tillgång till flera fina anläggningar bara inpå knuten, man blir så lätt hemmablind. Vi har det bra helt enkelt.

 

Det är väl vad som hunnit hänt här sen sist. Ska avrunda och fortsätta njuta av ledighet, så gott jag kan. Har iaf några sista bilder på våran go tjej Maja. Vill inte alltid "le" in i kameran, ha ha ha

 

           

 

Här har hon krupit in i Rasses overall och hade inga planer på att gå därifrån   Ha de gott, kram från Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards