Alla inlägg den 22 mars 2021

Av Pierre - 22 mars 2021 15:50

Go dagens...

Tog en liten datastund medans jag väntar på maten. Gjorde en älggryta igår (vilket blir mat för ett helt kompani) så idag behöver jag bara koka potatis och värma grytan, passar mig perfekt när jag är inne i "nattbubblan". Har hittat ett bra recept på älg i lergryta med curry och paprikapulver m.m Den tycker Rasmus är jättegod, annars suckar och stönar han när jag tar fram en älgbit.

- Neej inte älgkött igen..... ha ha ha, bortskämda unge   . Om du visste vad man får betala för en älgbit på krogen.

Ja ja.... denna gryta gillar han iaf.

Min kära make ramlade precis innan för dörren också. Han har varit och panikköpt en stege. Sotaren kommer hit imorgon..... Ops...... alla våra stegar är i Borgafjäll, skiiit. Lite för långt bort för att blåsa iväg och hämta den. 

Vi har sagt tidigare, att vi borde köpa en för att ha där uppe, men har vi gjort det...... nä. Då får man panikköpa en när sotaren ska komma på besök här hemma. Tyckte inte den var billigt, men det tyckte min man   vi har helt klart olika syn på saken. Hur kan en jäkla stege kosta så mycket ? Ja ja.... nu har vi stegar iaf, check ! 

 

Veckan som varit har väl varit mindre kul. Har jobbat mest, sen gick i huvudsak helgen åt till att flytta åt min  mor. Det är en känslomässig berg och dalbana. Tror min mor var mest i chock och förstod nog inte riktigt vad som var på G. Låter som om hon tror att hon ska få vara där för att få mer hjälp, bli piggare och åka hem. 

Nja.... det kommer tyvärr inte att hända, det gör ont långt ner i hjärteroten    . 

 

Det är en märklig process man går i genom, många tegelstenar av lättnad ramlar från mina axlar, samtidigt påbörjas en långsam och utdragen sorg.... av en föräldrer. 

Vi jobbade på som sjutton, packade, flyttade, få ordning på hennes rum, innan hon kom med sjukresa dit. Försökte få till det "hemtrevligt" så gott vi kunde, med tidspress.

 

   

  

Sätta upp på väggarna fick vi prioritera bort. Det får vi göra senare. Huvudsaken att hon kom på plats med det viktigaste. De ville att vi skulle ha gamla foton med. Det är väl såklart sånt som de känner igen, kan berätta om och blir glad av. Hittade många fina bilder när jag började leta, b.l.a en vacker bild på min mamma ....

 

 

 

Insåg att jisses vad fotoalbum, buntar med kort hon har..... det är hur mycket som helst. Ljuger inte om det är kartongvis..... phu.... lite att ta tag i. Det är ju "ett helt liv" i bilder. Förstår ju vart mitt eget fotointresse kommer ifrån  

Var iaf helt slut på kvällarna både fre - lördag efter att ha agerat flyttgubbar. Vi somnade framför tvn som stockar !  

Mogge har verkligen varit min klippa i veckan   Jag har varit så stressad, nervös inför flytten med gråten upp i halsen. Han har fått tagit tag i mig flera ggr. "Lugn Annso" vi fixar det här tillsammans.... och det har vi gjort. Inte ofta jag är ett nervvrak, känner inte igen mig själv. Han har på nått vis hållt ihop mig i veckan, skulle nog ha brytit ihop för längesen, om jag inte haft Mogge vid min sida   .  

Stannade kvar en stund med min mor efter flytten och det blev dax för middag. tänkte i mitt stilla sinne ... hur ska det gå ? De vet ju inte om att hon varit sängliggandes den sista tiden, knappt ätit och hatar soppa ( som var dagens middag) Lycka till !! 

Meen.... undrens tid är ännu inte förbi. I nästa sekund fick de upp henne i rullstol och vips så satt hon där och åt upp hela tallriken med soppa, tyckte den var såå god   . Jag fattade ingenting !!

De tyckte jag skulle äta med henne..... nja... kunde inte säga ifrån. Det är klart att jag gör det för mammas skull.

 

 

Fredagsmiddag   . 

 

Det kändes bra.... beviset jag behövde, att vi tagit rätt beslut ! 

 

Efteråt allt detta, kände jag mig helt tom i skallen.....Nu har det hunnit gått några dagar och det börjar sakta sjunka in, att jag inte axlar ansvaret längre. Det känns konstigt.... att släppa taget helt enkelt.

 

 

 

Har i princip bara låst dörren till mammas lägenhet..... orkar inte tömma den än. Ja har faktiskt varit dit och tömt kylskåpet + frys en kväll, innan jobbet. Behöver tanka lite energi ett tag innan jag tar tag i "del 2", att rensa och tömma hennes lägenhet. 

Planen är att göra det tillsammans med syrrorna m.f.l efter påskhelgen. Är ledig i påsk och några dagar efter, så.... det blir årets påskfirande   skämtosides.

Ska vila upp mig och tanka ny energi på bästa stället innan...... 

 

   

 

 Ja... det är väl vad hela denna vecka har handlat om för min del, inte det roligaste men.... vem har sagt att det alltid ska vara roligt, eller hur ?

 

Nä kära vänner, har inte tid med er nu.... det är middagsdax, sen ska sonen iväg på simmet. 

Ha´de gott kram Annso

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards