Direktlänk till inlägg 21 mars 2022

lyckopiller

Av Pierre - 21 mars 2022 09:22

Halloj

Oj vad veckorna rullar på, tycker det var nyss jag skrev. Det är en solig fm, har väl inte hunnit gjort så mycket än. Slagit igång en tvättmaskin, skickat iväg en nervös son till skolan. Han har prov idag om hjärtat, lungorna och blodet. Vi drog igenom det en sista gång i morse innan han gick ut till bussen. Lungorna och hjärtat hade han hyffsat koll på, men blodet blandade han ihop allt tror jag   vet inte om det var nerverna. Jisses, vi har nött detta i en veckas tid. Ett orosmoment är också att, min kära son skriver gärna typ bara en mening. Förklara är inte hans starka sida. Man kan inte förklara hur lungorna fungerar med en mening ! Utveckla och beskriva i skrift - det är tufft för Rasse. Ja vi får se hur det går, har försökt hjälpa honom så gott jag kan iaf. 

 Ja....veckan i övrigt då, förutom att plugga anatomi med sonen....

Var ledig i början av veckan, det var härligt, för det var kanon väder   . Jag tog på mig skidorna och gick ut till spåret. Får passa på att åka nu, för fortsätter temperaturen som den är nu, har vi snart inget skidspår kvar här hemma.

 

     

 

Det var härligt iaf, efter andra varvet ropade grannen på mig. De satt i solen och grillade korv. Jag vart kvar en bra stund hos dem. Vi lapade sol, drack kaffe och surrade, supertrevligt. Vissa dagar är ju bara bättre än andra, detta var en sån dag    fick inget vettigt gjort i övrigt.... men jag mådde gott. 

 

Nästa dag tog jag igen det och gjorde en massa "vuxen poäng" istället. Var iväg på återvinningen och slängde en massa tidningar, papper, kartonger m.m pantat flaskor och burkar. Tog tag i "pappersjobb" åt min mor och åt mig själv som jag skjutit framför mig. Kors i taket bilen blev tvättad också. Hade nästan glömt bort att jag hade en svart bil, den har varit smutsgrå ett bra tag   .

 

 

Den vart städad både in och utvändigt och min kära make bytte lite lampor åt mig, man tackar    . Det tråkiga är att denna årstid, är inte bilen ren så länge. I skrivandets stund är den nästan lika smutsgrå igen bha......

Sen blev det också en tur till stan, släppte av sonen på aqua arena för simträning och jag passade på att inhandla veckans mat under tiden. Med dagens dieselpriser får man försöka tänka till, när man bor som vi gör. 

Tanka våra bilar är vår absolut största utgift redan sen tidigare, och som det är nu, är det hutlöst. 

Jag ska inte babbla om bensin/dieselpriser här, men vi tillhör verkligen förlorarna. Kollektivtrafik ... vad är det? 

Elbil ? ja.... i framtiden nångång kanske. Den dagen det finns en elstolpe för att tanka den på vår sjukhusparkering, ha ha ha, annars blir det besvärligt   .

Sen vore det ju fint om det fanns några elstolpar på väg upp till Borgafjäll isf, ha ha ha 

Nja.... det känns långt borta för våran del.

 Ja ja.... nog om det. 

 

Efter vilodagen och nyttodagen hade jag nattjobb och vakade av på lördagsmorgonen. Jag passade på att besöka mor på boendet en kväll innan nattpass. Personalen vet att jag är nattsuddare så de var schyssta och lät oss  komma in till henne ( med munskydd såklart) det blir för jobbigt för mamma att kliva upp i rullstol och åka ut i sällskapsrummet i hisshallen på kvällen. 

Hon var ju glad såklart och kunde sitta upp i sängen så vi fikade tillsammans och tittade på tv. Hade med mig tulpaner och cocosbollar (dom gillar hon). 

 

 

 

Tror vi (syrran och jag) gjorde hennes fredagskväll lite roligare. Hon skojade, skrattade och kommenterade saker på tv n. Det känns bra att se henne glad, vilket inte är så ofta numer  . 

 

Ja, vakade av lördagsmorgon. Lite kepigt kanske mitt i helgen, men det var självvalt, annars brukar jag jobba hela helger för att få vara ledig hela helger helt enkelt. Jag hade en sak inbokat på söndag, därav detta.

Medans jag har jobbat och sovit, har min kära make kämpat på med vårt hallprojekt. Just nu har vi spacklat och slipat väggarna. Det tar lite tid, eftersom det är torktid i mellan. 

 

 

 

Inte mycket att se och inte kul med slipdamm, så kan jag väl säga men... det kommer bli bra. Förhoppningsvis  kommer vi iväg och köper väggfärg i veckan   .

 

 Sen blev det då söndag....Jag hade som sagt denna söndag uppbokad sen..... ja sen 1 dec, då jag köpte syrrans julklapp   . Tror jag sagt det förr, att vi vuxna brukar köpa 1 julklapp var och bestämmer vem som ska ge vem. I fjol (2021) föll lotten på att jag skulle ge storsyrran. Fick syn på att Magnus Carlsson skulle ha en jubileumsturne (det är typ hennes stora idol) och han spelade i tonhallen i Svall 20 mars. Den ultimata julklappen åt henne !! Så blev det, hon fick 2 biljetter av mig i julklapp och på köpet blev jag sällskapsdam. 

Han är väl inte direkt en stor idol för mig men... han sjunger bra och det gör ju inte direkt ont att gå på en show med honom tänkte jag  .

Mogge tog en paus i hallrenoveringen, det var ju fantastiskt väder så han och Rasse tog med sig hamburgare och åkte till slalombacken medans jag och si rullade till Svall på fm. Det var "hennes dag" så jag åkte med 0 förväntningar egentligen, det visade sig att det blev en toppendag   . Vi började med shopping på Birsta.

 

 

 

Jag handlade en del på Ikea, skulle ha lite grejer upp till fjälls, i övrigt var jag smakråd och hjälpande hand åt si. Hon skulle köpa en del kläder och skor. Vi hade jättemysigt och hittade både fina jeans, leggins och skor, som hon ville ha och vi var in på div. andra roliga butiker också.

 

 

Matpaus, innan vi skulle rulla vidare till tonhallen för show   .

 

Ja säga vad man vill men efter denna kväll måste jag ändra uppfattning om Magnus Carlsson, vilken show !!

Han var helt fantastisk, faktiskt   sjunga kan han och dansa kan han, det visste jag redan men vilken fin människa han är. Bjöd på sig själv, sin livshistoria, karriär, att komma ut som gay med ironi, skratt och sårbarhet samtidigt. 

 

Bjuder på några bilder från showen..... med varierad kvalite, ha ha ha, man måste ju sjunga med, klappa händerna och stampa takten samtidigt   .

 

                 

 

Vi var hög av lyckpiller efter showen. När vi satt i bilen på väg hem började vi redan att prata om att åka på en ny show när tillfälle ges. 

Gärna för mig, jag ställer upp som förste sällskapsdam, ha ha ha     .

 

Ja.... det är väl i stort vad som hänt sen sist. Idag är det måndag, det blir en lugn "hemmadag" ska mest ladda batterierna inför 4 nätter som väntar ikväll och framåt. Finns ju en hel del att ta tag i här hemma men har 0 inspiration. Det är så rörigt just nu när vi håller på i hallen, grejer överallt bha.....men ska inte klaga. Jag ville detta själv så.... skygglappar på. 

Ha de gott kram fr Annso   

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards