Direktlänk till inlägg 14 mars 2022

Fjälldagar

Av Pierre - 14 mars 2022 13:52

God morgon eller god eftermiddag för vanligt folk.

Vaknar till en solig dag, + grader och det tinar som tusan. Det är bara mitten på mars än, snön hinner fortfarande ta omtag innan det blir barmark, fast det är en härlig tid nu (femte årstiden). Vill bara ut och njuta   .

 

Ja... tar väl vid där jag slutade sist...... Rasse hade varit i Svall och jag hade jobbat innan jag blev sportlovsledig några dagar. När jag vakade av, hade jag fullt upp med att packa, fixa och trixa här hemma. Det tog mest hela dagen men jag hade iaf lovat sonen att vi skulle åka på skridskodisco på kvällen. 

Det var väl inte kallt temperaturmässigt men det blåste ganska illt så jag frös iaf, trots att jag klätt på mig rejält. Vi har ju varit på några skridskodisco n nu genom åren och det verkar inte spela någon roll, jag har alltid fryst, ha ha ha. Rasmus skulle bara vara där en liten stund sa han men.... det vart en lååång stund. Han hade kul iaf och det är huvudsaken.

 

       

 

Inte världens bästa bilder men.... de körde rökmaskin också bland discolampor och musik så, det vart inte bättre än så. Kyrkan var där och bjöd alla på grillade hamburgare och varmt kaffe till alla frusna föräldrar   uppskattat, det värmde gott och perfekt avslutning på kvällen.

 

Torsdag rullade vi upp till Borgafjäll, något som vi sett framemot länge nu. Vi har haft fantastiska dagar. Frågade sonen hur han ville göra, om vi skulle ha med oss skidutrustningar också eller bara skoter i helgen. 

Ja... valet var inte svårt, vi skulle ha en skoterhelg !! Hade vi stannat längre hade vi nog åkt skidor också men skoter är nummer 1   ... så fick det bli.

 

Ja, tror inte jag behöver säga så mycket om bilderna nedan. Denna dag tog vi en tur till Saxnäs, en lagom dagstur från Borgafjäll med lunchstopp på mountain lodge, som ni ser, är vi inte ensam skoteråkare som var hungrig   .

 

                 

 

Det är fantastiska vyer vi åker i genom, nästan svårt att ta in på nått sätt.

Våran "lillkille" är ju inte så liten längre och det är myror i brallorna över att få köra skoter själv. Han får ibland "övningsköra", där det passar. Gissa om någon är "King of the hills"   . 

 

   

 

Han är faktiskt rätt duktig på att köra, så det blir nog inga problem den dagen han får ta skoterkort. Problemet är bara, att det är så långt dit, ha ha ha, 3 år är en evighet för honom. Tills dess.... får han för det mesta snällt sitta bak. Är också medveten att om typ 3 år, är det jag som får sitta därbak och min skoter blir "hans". Rasse är noga med att påpeka att vi rår om den tillsammans, så att jag inte glömmer bort det.

- Närå gubben, jag vet, jag vet.....

 

Nästa dag var vi ut på en annan dagsutflykt, till "Lillmånkes stuga". Lillmånke är en känd lappgubbe som levde där för nästan 100 år sen. Läste lite om hans liv, det finns mycket historier om honom. Han var bara 120 cm lång! 

I hans stuga (som finns kvar och är öppen för besök och övernattning) finns en naturlig bild på honom.

 

           

   

 

Tufft liv och en krutgubbe kan man väl säga. 

Vi hade en mysig dag iaf, grillade mackor och njöt i solen på Månkes gård.

Jag/vi var ganska "mosig" när vi kom tillbaka, fjälluften suger sägs det   . 

Det blev soffhäng på kvällen. Överraskade Rasse och gjorde i ordning "mellomys" framför tv n. Det blev uppskattat, ha ha ha.

 

 

 

Mello är väl inte det bästa Mogge vet precis men... han kollade faktiskt med oss. Vi fick en del goa skratt iaf, av sonens komentarer angående vissa låtar och kläder. 

Vad vi tycker om låten som vann ?? Nja, det var delade meningar i vår soffa. Enligt mig... helt ok, men inte min favorit. 

 

Söndag, fortfarande strålande väder. Mogge och Rasse åkte på en egen skotertur medans jag var kvar i stugan och pysslade på, packade och städade lite. När boysen kom tillbaka, åt vi lunch och drack kaffe ute i solen. Jag var inte sugen att åka hem kan jag säga men.... på em var det dax att säga, på återseende Borga   . 

 

 

 

Nu är vi tillbaka till verkligheten igen. Vi jobbar och skolan är i gång. Nya nationella prov i morgon och plugg inför NO prov under veckan. Mamma Annso tycker såklart att detta ämnesområde är väldigt intressant och roligt att hjälpa till med...

 

 

Tyvärr verkar inte min plugghäst till son tycka samma sak, ha ha ha   men vi ska nöta på om hjärta, lungor och blodomloppet under veckan, var så säker, han kommer inte undan. Är mamma arbetsskadad ? Ja lite..... 

 

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre, ska fixa i ordning lite inför att jag får besök av sotaren imorgonbitti. Har lite annat att pyssla med också som har blivit liggandes, lite pappersjobb åt mor och åt mig.... sånt som jag inte tycker är kul men som sagt, allt är ju inte roligt här i livet. 

Det var allt för denna gång, ha de gott, kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards