Alla inlägg den 3 maj 2021

Av Pierre - 3 maj 2021 17:59

Halloj (igen)

Tänk, nu är vi inne i maj, härligt   . 

Har väl inte direkt haft nån spännande vecka, denna gång heller. Som jag skrev förra gången jobbade jag 3 nätter sen gick jag på "långledig helg". Vardagen rullade på med ditt och datt.

Jag och syrran var och hälsade på mor en kväll, Rasse är frisk igen så han var på träning en kväll, då passade vi på att stöka bort veckans mathandling medans vi väntade in honom från simmet. Ja, i övrigt är det de vanliga vardagsgöromålen, middagsfix, läxläsning med sonen m.m m.m

 

Så... blev det äntligen fredag och sista april. En dag som i vanliga fall brukar vara lite festlig, träffa vänner, familj, grilla, umgås, åka på majbrasa, i år blev det ingenting. Lite trist såklart, men det är ju så det är, i dessa tider. Vi hade väl funderingar på att åka upp till Borgafjäll i början men jag kände att vi behöver vara hemma i helgen och ta itu med en massa göromål, som är mindre roliga   .

Hela dagen på "sista april" höll jag på att röja och städa ute i förrådet/boden. Det är något jag brukar göra varje vår. Nu tog jag rätt på fina lagerhyllor från min mor, som kom väl till pass i mitt förråd. Tycker att jag har fått till det ganska hyfsat, och rensat bort b.l.a kartonger från tömmning av sommarstugan (vilket var några år sen vi sålde) Bha.....

Fick i hop en hög som skall till återvinning, till loppis, och lagt ut annons på en växasäng och cykel. Båda vart såld innan helgen slut, jag var riktigt nöjd med mig själv   . 

Kvällen vart lugn och stillsam, vi grillade och drack lite vin, i all enkelhet på altanen.

 

   

 


 

Grannen flagga vajade fint under sista april. Själv har vi ingen flaggstång, men vi har en bordsflagga som brukar ställas fram när det är nått festligt på G, ex födelsedagar, nationaldagen, mor/farsdag, skolavslutning, midsommar m.m   .

 

Lördag, 1 maj, fortsatte vi med städ och rensning. Vi gav oss in på garaget, vilket inte tog så lång tid faktiskt (som förrådet) på em kunde jag fortsätta med altanen, skura utemöbler m.m 

Sen tog orken slut, är ändå nöjd över vad vi gjort, det vart många vuxenpoäng i helgen   .

Rasse var hos en kompis och skulle sova över den dagen, så vi passade på att titta in hos våra grannar på kvällen. Herrn i huset har fyllt år för ett tag sen, och är en av dem som vi inte hunnit uppvakta under våren. Det blev en bra kväll till det. Det var längesen vi träffades, så det blev en trevlig "helkväll" med gott att dricka   .

 

Söndag, tog jag en välbehövlig sovmorgon, tänkte att denna dag ska jag inte jobba hemma och göra "tråkiga saker" bara saker jag mår bra av   . Surrade med syrran i Göteborg över en timme, drog på mig gympadojorna, musik i öronen och gick ut och gick. Det var Skönt ute ...

 

 

 

Satt i fotbad lääänge efteråt.... härligt. Fötterna behöver bli ompysslade i mellanåt, glömmer lätt bort dom.

 

 

 

Därefter dök min son upp och undrade när det blir middag, så då var det slut på "egen tiden", ha ha . Man får vara glad över det lilla iaf   .

 

Jag gick på en extra natt sen, som fortlöpte med mina vanliga pass..... ungefär så vart veckan. I skrivandets stund betar jag fortfarande av dessa. Har inte hunnit så mycket utöver " det vanliga".... mer än att jag faktiskt gått ut en stund på em, när jag vaknat och börjat med det tråkiga projektet, att kratta. Tänkte i mitt stilla sinne att jag går ut en stund varje dag, så är det "snabbt gjort" ändå, fastän jag jobbar. Nja... det stöp ganska fort. Det vart simträning och en annan dag blåste det så otroligt mycket, det var ingen mening, löven bara blåste omkring. Det får bli klart, när det blir klart helt enkelt. 

 

 

 

En annan sak som börjar ta form, som jag inte nämnt så mycket om, men ändå upptagit mycket av våra tankar och planer är ritningar på framtida fjällstugan. Det är väl mest Mogge som suttit med det men.... vi har äntligen kommit fram till en bra planlösning och vävt in en del av bådas önskemål. Ex. jag vill ha sovloft och hyfsat stor hall med förvaring. Vinterkläder/skoterkläder/skidkläder, hjälmar, skoterskor, pjäxor m.m m.m tar otroligt stor plats. Mogge vill ha ett svart kök, ha ha. Han fick inte sin vilja i genom här hemma, när vi renoverade köket för några år sen så.... jag har lovat honom att i fjällen får han ha sitt svarta kök   . 

 

 

 

Det blir spännande, fortfarande en skräckblandad förtjusning. Som sagt det är en hel del jobb med allt papperjobb, innan vi ens kan börja på ruta ett, med att söka bygglov, olika ritningar hit och dit till Doroteas kommun o.s.v

Byggstart blir inte förrän nästa år, har vi bestämt. I år är planen all förberedelse, vilket innebär grovjobb som röjning, mycket markjobb för att få till grunden m.m Det tror jag bli bra, för vi har ju en del projekt hemma också som vi vill bli klar med, innan vi startar. 

 

Nä gott folk, nu har jag inte tid med er, har middagsfix på G, sen ska sonen ha skjuts på simmet igen   .

Kram Annso

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards