Direktlänk till inlägg 6 december 2021

Tokeldar

Av Pierre - 6 december 2021 18:51

Halloj, kylan biter sig fast. Vi eldar allt vi kan, men ibland (eller ganska ofta) krockar det, ingen av oss kan elda. T.e.x jag sover och Mogge jobbar. När jag vaknat på em är det riktigt kallt i huset, brrrr... 13-16 grader inne. 

Anledningen till att det blivit såhär är att det är dax för fam. Pierre att köpa en ny värmepump. Den vi har är ca 20 år gammal, och börjar tacka för sig. Dessutom är den långt ifrån så effektiv och energisparande som moderna pumpar är. Vi pratade om det redan i fjol egentligen, att vi skulle behöva byta. Den har fungerat bra med lite stöd eldning i kamin när det är som kallast ute. I år får vi kämpa med uppvärmningen, det är bara att inse... bäst före datum är passerad. Så....... årets julklapp för Mogge och Annso blir en ny värmepump! Tack tomten precis vad jag vill till jul...not   . 

Vi har beställt en som vi väntar på nu, det är bara att hålla ut och tokelda sålänge. 

 

Ja... veckan som varit då... jag var ledig mån - ons, jobbade tor - sön. Under ledigheten har jag mest varit hemma och "gjort jul". Det får duga för i år ....

 

           

Min pysselkruka ute på bron, fick i år bli "Lucia tema"   . 

 

Jag var iväg till frissan också. Det var välbehövligt, skönt att "ansa" bort lite på huvudet. Tänkte jag skulle kleta i lite färg också, men det får bli lite närmare jul.

Ja... sen blev det lussebullsbak en dag. Poppade julmusik för fullt och hade full aktivitet i köket   . Brukar göra dubbelsats så jag kan göra några längder med vit choklad i samtidigt. Det brukar vara hårdvaluta på dem hemma hos oss   .

   

 

Rasmus vart glad när han kom hem från skolan den dagen, gofika med provsmakning väntade ...

 

Det var väl ungefär det jag hann med innan det var dax att jobba igen. Har som sagt jobbat hela helgen, det har varit en tuff helg och överfullt. Jag har i princip stupat i säng när jag kommit hem på morgonen och sovit som en medvetslös, ha ha ha. Måndagsmorgon vakade jag av, men var kvar på jobbet och "sov" i vårt vilrum eftersom det var Proact möte kl 13, ingen mening för mig att åka hem. 

Tillsist kunde jag rulla hem på em. Kan väl säga att jag mest gick på andra andningen resten av em/kvällen. Tok eldade (såklart), middagsfix och läxträning med sonen inför kommande spanskaprov sen tyade jag inte mer   . 

Jag har åter igen sovit som en medvetslös, ha ha, somnade kl 22 och vaknade strax efter 10... pigg som en mört.

Hade även denna dag Proact möte, men kunde kombinera det med att göra lite ärenden i stan så det var ok.

Under kvällen simmade Rasmus, så dagen bara försvann i ett nafs. 

 

Hade bestämt mig för att soffdynorna skulle tvättas inför jul, baa... inga lätta jobb men efter bök, stök och en skopa tålamod med att kränga av klädseln, tvätta, torka och kränga på dem igen, fick vi till det. Inget man vill göra ofta direkt, men nu känns den fräch och som ny igen, är nöjd  .  

 

 

 

Jultvätt (om man har för lite att göra). 

 

Slog mig en dag hur vackert vinterlandskap det blivit. Snön hänger tungt på trädgrenarna, mysigt. Var tvungen att ta en bild.

 

 

 

Synd att man inte haft tid att njuta av det fina, men å andra sidan har det varit riktigt kallt. I skrivandets stund är det mildare och det har snöat under natten, så idag väntar snöskottning och jag ska hämta ut lite paket. Julklappsinköpen är i full gång. Har hunnit fixat en del redan, men har också en del kvar. Vi vuxna brukar ge 1 paket var, vi bestämmer vem som ska ge vem, så alla har ett att öppna. I år blev min lott att ge storsyrran en julklapp, vilket blev enkelt, ha ha ha. 

Jag hade redan en present "i mitt huvud" vad hon ska få, tror hon kommer bli glad minsann   . 

Sen har vi vår trio pojkar såklart, som får utöver....ja det tillkommer några julklappar i övrigt också, kusingänget, Rasses gudfar och gudmor, farmor och farfar, mamma och nått till julklapps spel. Det blir lite ändå, fast vi försökt att dämpa julklappsinköpen   .

 

Har inte kunnat hälsa på mor på 2 veckor igen, det känns ledsamt. Magsjuka härjar "igen" på boendet, det går bara runt och tar omtag men jag har pratat med personal och mamma är frisk iaf, men inga anhöriga får komma dit, vilket jag har all förståelse för såklart. Vill inte ha magsjuka, fy tusan. 

Ska ringa i veckan och höra om läget, hoppas att det lugnat ner sig. Köpt en fin julblomma och har lite post att leverera åt henne, jag får väl åka dit och lämna det vid dörren isf, trist  . 

 

Nått mer spännande har jag inte att berätta för denna gång. Ska avsluta här och försöka göra nått vettigt.

PS angående mitt förra inlägg och Rasse vaccination, så var han till skolsköterskan och tog sin spruta. Det var ju ingen konst, mamma Annso hade såklart lust att säga " vad var det jag sa" men jag höll tyst ,   ha de gott tills nästa gång,

kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards