Direktlänk till inlägg 18 oktober 2021

jobb och jakt

Av Pierre - 18 oktober 2021 21:06

Hallå

En ny vecka och ett nytt inlägg   . 

 

Som alltid flyger veckorna iväg i väldans fart. Det är annan kyla i luften nu, känns som att första snön kan komma när som helst. Inget annat att vänta helt enkelt. 

 

Ja, veckan som varit då....

Började med att vara ledig mån - tis. Det var rätt så härligt väder då. Jag tog på mig gympadojor och hörlurar och gick broarna runt, nöjd med mig själv fast det är ingen höjdare att ha ankelsockar när man går långt. Sista biten haltade jag hem, skoskav på hälen, väldigt oskönt och korkat.

 

 

 

Slingan jag går är väl 5-6 km runt. Det finns många broar i vår by så längden kan man utöka i många varianter   .

Hade inbokat utvecklingssamtal på skolan  också. Det gick väl bra, inga större överraskningar, har rätt bra koll på sonens  styrkor och svagheter. Det nya för i år, är väl att han får betyg. Ett betygsystem som jag inte är van vid, kan tycka att systemet är svårt och tufft faktiskt, i jämförelse hur betygsystemet var på min tid t.ex Det är också nationella prov på G i november så... visst märks det att ribban har höjts. 

 

Ja, onsdag ,var jag ledig under dagen och gick på nattpass på kvällen. Var in till stan och gjorde lite ärenden oh hade lunchdate med si. Det var längesen. Ja inte längesen vi träffades men oftast är det att vi alltid ska iväg och hälsa på mor eller födelsedagsträffar under hösten   . 

 

 

 

Lite egen tid. 

 

Sen har jag mest jobbat resten av veckan, 5 nätter. Försöker bara hålla vardagen flytande under tiden, med middag, läxor, simträningar, sova och jobba. 

Rasmus var på "klubben" på fredagkväll, så jag och syrran åkte och hälsade på mor en stund innan jag skulle jobba. Mogge fick vara "klubben chaffis" . 

Vi "smugglade" med oss en buddastubbe och kaffe in till mamma   . Det gillar hon, jisses vad hon åt, ha ha ha

 

 

 

Vi hade rätt trevligt, surrade, skrattade och tittade på tv. 

 

Ja, helgen då....

Mogge har varit på jakt och Rasmus fick följa med, spännande såklart. Han skulle fått följa med på septemberjakten egentligen, men den helgen han skulle med, vart Rasse sjuk. Det är lite varmare och trevligare i september men....det finns ju inget dåligt väder, bara däliga kläder   . Vi letade fram underställ, mössa, vantar, kängor, flecetröja m.m Det är ju lika spännande i oktober fast kyligare. 

 

       

 

Fick dessa bilder av min make. De verkade ha haft det bra iaf. Frågade sonen vad som varit roligast ? 

- Sitta i älgtornet och dra fram en dö älg ....

- Jaha.....öh..... det låter jätteroligt   . 

Medans grabbarna varit i skogen, har jag tillbringat helgen här....

 

 

 

Ja, konstigt nog, behöver folk respiratorvård hos oss, fast politikerna inte tycker det. Akut sjuka människor kommer att komma iaf, varse de vill eller inte, på dygnets alla timmar. Ibland är de helt enkelt för sjuka för att transporteras. Det är väl känt, att det är något av det mest riskfyllda moment vi gör med en människa som ligger i respirator och det är en stor apparat att genomföra en "Iva transport". Det är inte bara att stoppa in dem i en ambulans och köra. Tror inte "vanligt" folk är medveten om det. Det krävs narkos/iva personal som vårdar i ambulansen, vi fyller i princip hela bilen med pumpar, transportrespirator, väskor med läkemedel, extra batterier till teknisk utrustning m.m 

Vi har ett uppdrag, och det är att rädda liv, vi begår tjänstefel om vi inte gör det, så enkelt är det faktiskt. 

Med det sagt... kör vi på, än så länge... fram till nyår iaf. Sen får vi se, om S-vall står med stora famnen och tar emot våra patienter. Jag är sarkastisk, jag vet... men som det har varit i 1½ år med covid, kan jag inte annat än att vara det. Vad är det som säger att det skulle vara annorlunda nu ? Har de anställt mer personal, utökat platser,fler ambulanser tillgängliga ? Ja, va vet jag. Jag är bara en simpel ivasyrra från golvet. 

 

Nu har jag "spytt galla" över Ivas arbets situation i dagsläget .... över till något annat. 

 

Boysen kom hem em/kvällen, frusna och trötta. Tänkte att de skulle få mötas av en varm brasa och tacomiddag. Det vart uppskattat...

 

   

När jag åkte iväg till hospitalet på kvällen, hade de visst somnat som stockar båda två   . 

 

Måndag, "vakaavdag". Sov på fm sen gäller det att hålla sig sysselsatt hela dagen för att vrida tillbaka dygnet. Var ute och pysslade på. Skulle ställa in cyklarna för vintern, det slutade med allmän röjning i vedboden, ha ha ha Vet inte var jag fick energin i från, "plösligt händer det". Vi har haft buntar med isolering där, som fåglarna i Sorte har hittat.. bha... de har pickat sönder allt i smulor och skulle tro att de flesta fåglar som finns här, har nog varma och isolerade fågelbon i vinter. Sopade upp allt i sopsäckar, röjde en brädhög som legat i flera år. Faktiskt sen storpojkarna var små. De byggde mycket kojor ett tag, allt med tusen spikar på, tomma spikkartonger, gammalt fönster.. you name it. 

Oj vad mycket plats vi fick där inne. Cyklar, cykelställ, skottkärran, däck m.m, förutom all ved då   Tänk vad man kan bli nöjd och glad för lite ibland. 

Tänkte i mitt stilla sinne, på sorkpest. Det är när folk gör sånthär som de kan få det. Har ju sett hur jäkla sjuka de kan bli av sorkpest. Skulle jag bli sjuk efter detta, måste jag ta prover..... arbetsskaddad ?..... närå...

Iaf, dagen/kvällen fortsatte med 50 årskalas hos grannen     Grattis Grattis   .

 

 

 

En trevlig kväll med mycket folk, gofika, skratt och surr. 

Det blev som inga problem att vrida tillbaka dygnet efter denna dag. Somnade ovaggad på kvällen. 

 

Ja, ungefär så, vart veckan. 

Våra kissemissar har skött sig under veckan.... Sigge har vågat sig ut några gånger på bron och spanat. Maja är ute och springer som vanligt.

 

     

 

Har sällskap i köket iaf  .

 

Det väntas snö i em sa de på radion. Första snön brukar inte vara nått varaktigt, vi får väl se. Vinterdäcken är på så... bring it on   . 

Ha de gott, kram från Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards