Direktlänk till inlägg 10 oktober 2021

nyttohelg

Av Pierre - 10 oktober 2021 18:09

Hallå i höstrusket.

Är lite deppig faktiskt. Mina fina vita ljusugglor i lera som jag haft i hallen, har gått i kras och den skyldige är ....

 

 

 

Har varit så rädd om dem, suck. Det är som det är, går ju inte att vara arg på honom såklart.

Våra kissar har annars skött sig bra i veckan. Maja verkar inte så "impad" över Sigge, än tycker jag. Ibland kan de faktiskt vara riktigt go med varandra, ibland är det svårt att veta om de busar eller bråkar, ha ha 

 

De kan verkligen "blänga" på varandra iaf...

 

   

 

Ja....denna vecka har väl löpt på i vanlig vardags anda. Jobbade fram till torsdagsmorgon. Inget speciellt att säga om det. Jobbat, sovit, fixat middag, läxor, iväg på träning med sonen, jobbat igen.. typ så. 

Jag var rätt seg och trött på torsdag, så jag var inte svårövertalig när sonen inte orkade åka på träning på torsdagkväll. 

- Nä vi stannar hemma i kväll. 

Istället pluggade vi ordläxa i lugn och ro och Rasse bakade scones till kvällsfika. Lärt sig på hemkunskapen   . 

Självklart får han göra scones, ha ha ....

 

   

Dom vart supergoda, han gjorde dubbelsats så det räckte till frukost också, får han gärna göra fler gånger     .

 

Egentligen hade vi tänkt att åka upp till Borga över helgen men i sista stund ändrade vi oss. Rasmus ville inte missa "pizza och filmkväll" hemma hos fröken på fredagkväll och vi kände att vi har en massa utepyssel kvar att göra här hemma, så vi har skjöt upp Borga till novemberlovet.

 

Ja, fredag då.... det blev lite ärenden på stan i stället, mathandling, ett besök hos mor på boendet. På kvällen som sagt, for en laddad son till fröken, ja hela 4-6 an skulle dit (Hon bor bara snett ovanför oss, så det är inte långt att gå, ha ha). De verkade ha haft en jätterolig kväll iaf, fick se lite bilder i vår föräldrargrupp   . 

Mogge och jag åkte till Carina och Peter under tiden, drack kaffe och surrade bort en stund, behöver man också ibland   . 

Helgen i övrigt, har vi samlat på oss en del vuxenpoäng tycker jag. Har roat mig med detta i 2 dagar...

 

 

 

Har otroliga lövmängder på min gård, bha... har krattat bort det värsta iaf. Lite ska man ju lämna kvar, det är gödning för gräsmattan, men grusgången är ju önskvärd att ha lövfri. Vi får ju in löv i hallen hela tiden som fastnar under skorna. Bilden är tagen bara vid garaget. Svettig blev jag iaf, innan jag var klar. 

 

Mogge satte upp en av mina födelsedagspresenter, jag vart så nöjd så....

 

 

 

Den hänger ovanför utebadet. Det blir nog mysigt att tända den under mörka kvällar när man badar, under förutsättning att det inte blåser såklart   .

 

Vi monterade ner studsmattan också för i år, det är ju lite pyssel som tar sin tid, skönt när det är gjort. 

 

 

 

Vi provade att ta ut Sigge en stund medans vi bara var ute och grejade på gården. Ja jisses stackarn, han var vettskrämd. Han höll sig på bron hela tiden även fast Maja var ute. Ca 20 min vart det, sen släppte vi in honom igen.

 

 

 

Han höll sig undan resten av dagen, var väl chockad av upplevelsen skulle jag tro. Han är nog inte riktigt redo för utelivet på landet än   .

 

Avslutade dagen med grillning. Hade gjort i ordning kött m.m för att grilla uppe i fjälls men det blev som sagt grillning hemma istället. 

 

   

 

Söndag fortsatte vi delvis i samma spår....

Mogge skulle byta bromsbelägg på sin bil, då passade jag och Rasse på att cykla iväg till cykelbanorna ( allt för att samla piggelinpoäng ) ha ha. En del banor är för svåra, med branta hopp, backar, stenar och rötter men det finns också lättare slingor, där håller vi oss, roligt är det iaf. Blir lite förvånad över mig själv faktiskt, att jag tycker det är så skoj, att cykla i skogen, ha ha ha   .

 

             

Vi var ganska svettiga när vi kom hem, så en och annan kalori och piggelinpoäng fick vi nog till   . 

Em. fortsatte i bilens anda. Mogge bytte till vinterdäck och tvättade bilarna, jag rengjorde fälgar på löpande band, ha ha ha

 

 

 

Som min kära make säger....

Ju mer grejer man drar på sig, ju mer att vårda och underhålla.... så sant, så sant. 

Lite pyssel med fönsterfoder på huset hann vi med också, innan vi gav upp för dagen. I det stora hela var vi nöjd med det som kunde bockas av, från "att göra listan" i helgen. 

 

Kvällen ängnades åt läxläsning, dusch och förberedelser inför skolvecka. Söndagkvällar brukar i regel bli så för oss, mycket för att Rasse simmar en del under veckokvällarna och för att vi ska hinna med skolarbete/läxor. Det blir för jobbigt annars. Det är ju inte så att han jublar precis över att plugga. Det brukar i regel bli gitarrläxan, den gör han mer än gärna på helgen, för det tycker han är kul sen tillkommer oftast spanskaglosor eller andra glosor (engelska/svenska glosor) eller som det varit nu ett tag, olika prov i No, spanska och senast matteprov. 

Det funkar bra, vi har väl hittat en "rutin" här hemma som passar honom just nu iaf. Det kan ju såklart ändras beroende på vad som är på G. 

 

En ny vecka är påbörjad. Jag är ledig mån - tis, sen går jag in i nattbubblan i 5 nätter. Idag är det måndag. Har varit duktig tycker jag själv   tog på mig hörlurarna, gympadojorna och gått broarna runt, målat några fler fönsterfoder som jag lovade min make, hackat ihop alla grillrester och gjort pyttipanna. Det brukar bli så gott att gräddstuva, grillat älgkött, lök, korv, potatis. Steka ägg och rödbetor till - dagens middag. 

 

Nu har jag bara den f.....bannade tvätthögen kvar, som ligger och väntar på mig. Sorgligt nog viker den sig inte själv och läggs i garderober och byråer. Jag har ju en förmåga att spara detta så att det blir en jättehög och tills det är slut på strumpor och underkläder i lådorna, suck. Det är dax nu....

Ha de gott, kram från Annso

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 6 maj 15:54

Hallå Hallå Tänkte jag skulle skriva några rader, även om jag inte har så mycket att bjuda på sen sist. Avslutade med att jag skulle börja jobba igen och det är väl i stort sett det jag gjort, inkl. jobbhelg.  Det har ju varit fantastiskt väder u...

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards