Alla inlägg under februari 2019

Av Pierre - 25 februari 2019 07:36

Hej... den här helgen gick så fort. Det är måndagsmorgon och jag har precis vinkat av Rasse vid skolbussen. Det blev en datastund över, innan jag ska in till stan. Tänkte b.l.a "hänga på dörren" när banken öppnar och lite  annat  på samma gång.

Det har varit fina dagar iaf under veckan som gått, soliga vår/vinter dagar, sånna dagar man vill vara ledig, åka skidor, skoter, grilla korv. Det trista är att snön smälter fort, när det är varmt så länge. Vill att det ska ligga kvar över sportlovet nästa vecka iaf, för kidsen skull.

 

 

Härliga tider när vår/vintern kommer   .

 

Veckan var lite "hattig", jag jobbade natt fram till tisdag. Sov på fm och på em blev det läxläsning när Rasse kom hem från skolan, tidig middag och simträning. Jag var och handlade mat under tiden pojkarna simmade, så den dagen försvann i ett nafs.

 

Onsdag, var jag hemma och försökte strukturera upp Proactprojektet för mig själv. Jag är inte bekväm med att hålla föredrag inför människor. Det är nått som sitter kvar sen skoltiden tror jag. Det var det värsta jag visste, när man skulle redovisa inför klassen. När jag gjort det som vuxen, är det inte lika farligt, men lika nervös och samma obehagkänslor får jag. 

Ja... nu är jag inte ensam där framme, utan vi är 4 st som delar upp det tillsammans så det känns bra.

 

Torsdag, hade vi som sagt första gruppen. Det är en heldag. 

Känns bra när man haft sin första grupp, tror alla var nöjda, glada och gillar konceptet (hur vi systematiskt ska agera i ett kritiskt/ livshotande tillstånd, vare man jobbar på sjukgymnastiken, lab, vårdavdelning eller Iva.... alla ska tänka och göra lika, varse du är doktor, sjuksköterska eller undersköterska oxså).

Vilket kan tyckas vara simpelt, för en som inte jobbar inom sjukhusets väggar.... men så funkar det inte i verkligheten och inte i en "adrenalinpumpande" situation. 

Nog om det.... Nu blir det ett uppehåll, tills vi kör igång igen och utbildar vidare   .

 

Fredag (äntligen helg) .... var till mamma och hjälpte henne med sitt på fm. Hade bestämt med sonen att jag skulle hämta upp honom efter skolan sen, vi skulle ta en fika på stan och göra ett besök hos frisören. Det var dax, hans hår har växt som ogräs   .

 

 

 

Lite myspys på "Cafe Petter" innan klippning, någon hade "fredags feeling" redan, ha ha 

 

På kvällen var vi på Smyrna, fikade, pysslade, sjöng och lek med kompisar.... nyklippt och fin.

 

 

 

När vi kom hem från Smyrna, hade Sacharias kommit. Alltid skoj när storpojkarna kommer på besök, vi fikade och surrade framför tv resten av kvällen. Rasmus tyckte det var mysigt att storebror hade fredagsmys med oss   

 

Så blev det lördag.... vi klev upp relativt tidigt och åkte ner till S-vall för bilaffärer. Vi stannade på Ikea efter vägen och åt deras frukost... gott och tokmätt blev vi.

 

 

 

Det var faktiskt det ända vi gjorde där, tro det eller ej.... var inte in på nån affär! Vi hade bara fokus på bil denna gång. Har varit i bilbytartankar ett bra tag nu och plödsligt händer det..... Annso har köpt en ny bil. 

Tyckte när vi var på bilfirman, att denna vore passande för mig....

 

   

Ha ha ha, men måndadskostnaden var mindre passande för en sjuksköteskelön   .... 25000 kr i månaden !!

Nja, vi får gå till "Svensson avdelningen" istället och titta på en volvo.... och så blev det. Jag blev ägare av en volvo V70, en automatväxlad (det var mitt enda krav faktiskt, en automat och hyfsat soppasnål, eftersom vi bor där vi bor och kör mycket bil). 

Den är fin att köra, kom på att jag inte tagit nån bild men... det får jag väl göra framöver. Är mycket nöjd med mitt inköp iaf   .

Ja, efter att affären var uppklarad, fortsatte vi till goa Monika och Sören ( när vi ändå var i krokarna). De var så glada så, att vi hälsade på, vi fick inte bara stanna en stund utan vi skulle sova över, ha ha   men det gör vi så gärna. Gästvänligare människor finns inte tror jag. Vi hade iaf en fantastisk em/kväll och fm hos dem. Mycket surr, glada skratt, fika och god mat. tusen tack, alltid roligt att träffas   

 

   

 

En vacker bild tycker jag, på Monika och Sören.... Den är ifrån Japan, med Hiroshima i bakrunden. 

 

Söndag sa vi hejdå och rullade hemåt på fm. Det var viktigt att vara hemma innan 15.00 för Rasmus skulle på bio med grannpojken, något han sett framemot hela veckan. Han fick ett presentkort nämligen i födelsedagspresent, (så de kunde gå på bio tillsammans) och de har väntat på att "Draktränaren 3" skulle ha premiär och nu var det dax. Dessutom var det nog extra spännande, att de skulle få gå själva utan "päron". Gokillar... vi hjälpte dem in med popcorn och allt, sen fick de föräldrarfritt   . 

Helgen avslutades med Innebandy på kvällen......... Sammanfattningsvis vart det en rolig helg på många sätt.

 

Det vart lite paus (sorry), ska försöka skriva klart denna gång.....

 

Måndag, var jag ledig under dagen innan det var dax för nattjobb som sagt. Var till mor under fm och hjälpte henne med räkningarna, em tog jag det mest lugnt och laddade inför karateträning och nattjobb. 

Det var en ganska rolig träning, kände väl för första gången att jag inte höll på dö av utmattning, ha ha ha men träningsvärk i rumpan hade jag hela natten när jag jobbade   .

 

Tisdag, sov jag såklart sen blev det tidig middag och simträning i vanlig ordning. Det var "simföräldrarmöte" i samband med träningen denna gång.

 

 

 


Som det är i all föreningsliv, är det en del åtagande som föräldrer, inget undantag här såklart. Vi lär nog bli involverad i div jobb för simklubben vad det lider. Har inget emot det egentligen. Det var likadant med hockeyn och fotbollen när storpojkarna var små. Jag kan inget om simsporten som sådan, men vi får väl lära oss, helt enkelt.... vad gör en funktionär egentligen, på en simtävling ? Ja ja, det löser sig nog   .

 

Något annat jag lär mig just nu, är att spela TV spel, ha ha ha, 

- Vi börjar med ett enkelt spel morsan, säger Rasse. Så vi spelar Lego Jurassicpark. Nog svårt för mig. Jag blir stressad, då jag inte har nån fingerfärdighet med handkontrollen. Känner mig verkligen gammal som gatan, men jag tror Rasmus tycker det är jättekul att få lära sin mamma, hur man spelar.

 

 

 

Är för övrigt ganska ointresserad av TV spel, men måste väl erkänna att vi haft ganska roliga stunder när vi spelat och jag tror jag chockat min son, att jag erbjudit mig att spela med honom, men han måste lära mig då   . 

- Va coolt morsan, att du spelar TV spel,...... ha ha ha..... Vet inte vad han har för uppfattning om mig ? Att jag är antik och urgammal antagligen   men..... ibland har jag mina ljusa stunder. 

 

 Nä men gott folk, det är väl vad som hänt här.... ska strax förbereda mig inför natt nr 3 av 4. 

 På återseende.... Kram Annso

 

 

 

 

 

 

Av Pierre - 18 februari 2019 14:56

Hallå där.

Ännu en ny vecka på G. Vaknar upp i em till en gråmulen måndag, 0 grader, annars har det varit fantastiska dagar över helgen, med strålande sol..... fast dem har man jobbat och sovit bort tyvärr   .

 

Veckan som varit, har inte varit så spännande direkt. Samma gamla vanliga...

Rasse och jag har varit iväg på träningar och jag har suttit och tittat på SASSgänget på badhuset.

 

 

 


I onsdags, hade jag en date med syrran. Vi bestämde att träffas hos mor och "slå ihop 2 flugor", det var trevligt. Jag hade bakat en kaka och vi firade lite alla hjärtans dag med henne      och gjorde våra vanliga hemtjänstuppdrag i samma veva, tror det var uppskattat.

 

Torsdag, hade jag en "hemmastäddag", det var välbehövligt. Dammsög, svabbade av golven, skurade badrummet och köket m.m 

Det var ju alla hjärtans dag, så jag överraskade med en tre rätters middag och paket till mina pojkar när de kom hem från jobbet respektive skolan   . 

 

     

 

Mamma Annso gick inte lottlös heller....   

 

   

Älskar tulpaner   . 

Maja sötnos fick oxså presenter på alla hjärtansdag, ha ha... lite nya leksaker ...

 

 

 

Fredag, tänkte jag ha en lugn vilodag, plugga lite från Proactutbildningen sova och tanka lite energi inför kommande nattpass men..... så blev det inte såklart. 

Hann bara ta fram böckerna, så knackade sotaren på dörren...... F.....n, han hade jag glömt. Det skulle sotas idag. När det väl var gjort, så hann jag bara sätta ner baken så ringde de från skolan. Du måste hämta Rasmus, han gråter och har ont i munnen !

- Va ? 

Drog mig till minnes att han nämde det på morgonen när han åt frukost, men jag la ingen stor vikt i det. 

- Du är inte sjuk, så... iväg till skolan.

Ja... hämtade hem en spak son. Han hade helt sonika tandvärk. Men.... Rasse detta kan inte ha kommit som en blixt från en klar himmel. Nej, det hade det inte, han hade haft ont kvällen innan och på natten.

- Men varför har du inte sagt nånting !? 

Det var väl just vad han försökte på morgonen men... mamma lyssnade inte  .

Ja, det slutade med att jag fick ringa och försöka få en akuttid hos tandläkaren. Ingen "hit" på en fredag men... vi hade tur och fick en tid efter lunch.

Det slutade med att han fick dra en mjölktand, som inte såg rolig ut. En ny erfarenhet i livets ryggsäck... att ha tandvärk (inte så rolig erfarenhet dock) och att bedöva och dra ut en tand (inte heller skoj, när sonen är dörädd för allt vad sprutor heter)  .

Vips så försvann den em.

Ihelgen har jag i princip bara jobbat, sovit och uppvaktat en 50 åring. Hipp Hipp Hurra fina Nettan     .

 

   

 

Så mycket vackra blombuketter och så skoj att träffas. Allt för sällan tyvär, men förhoppningsvis ska vi bättra oss. Vi har mycket att ta igen och snacka om, ha ha ha

Tack för gofika, skratt och pratstund (det vi hann med) Hon har alltid varit en trogen, klok, go och glad vän som funnits med i upp och nergångar, i större delen av mitt vuxna liv, även om vi inte träffas så ofta numer  .

 

 Fick så fina bilder skickade till mig från Chrisse i helgen.... han har varit på bal med sin Jenny på Karlbergsslott. Ni förstår ju att mammahjärtat håller på att spricka av stolthet. Inget jag kan dela med mig av här tyvär, men de var så fina så. Chrisse i mässdräkt och Jenny vacker som en prinsessa i röd balklänning. 

Tittar på kortet flera gånger och kan inte fatta att det är min lille Chrisse, som blivit en så ståtlig man..... nånting måste jag har gjort rätt här i livet iaf  . 

 

Nä.... har inget mer spännande att berätta för denna gång.... eller ja, vi har lite på G som tagit upp en del tid och tankar under denna vecka men....det sparar jag tills nästa gång.... allt är inte klart än. Ska strax förbereda lite middag (det har nu hunnit blivit tisdag) så... det står tidig middag och körning på simning på Annso s agenda. Det är ungefär vad jag mäktar med efter 4 jobbnätter och 4 ½ timmes sömn idag.

Ha´de gott kära vänner tills nästa gång, Kram Annso   .

 

 

 

 

 

 

Av Pierre - 12 februari 2019 14:21

Hallå där...

Dagarna rullar på och jag försöker bara hänga med. Började veckan med nattjobb iaf. Det händer inte så mycket spännande just då, man sover, hämtning på fritids, middagsbestyr, läxläsning, träningar, hoppar in i duschen och iväg på jobb, ungefär. 

 

Tisdagar är oftast min "körningsdag" till badhuset. Rasses simkompis brukar komma hit och äta middag hos oss innan vi åker. Torsdagar åker Rasse till honom.... smidigt att vi kan hjälpas åt på det sättet. Tisdagar blir det alltså oftast tidig middag hos oss, eftersom vi måste åka senast 16.45 Denna dag bjöd huset på fläskpannkaka innan träning.

 

 

Det gillades skarpt av grabbarna   

En ganska rolig träning denna gång. De skulle simma med en puck i pannan..... inte så lätt, att vara still med huvudet medans du simmar   

Tror kidsen tyckte det var kul oxså, om de tappade, var det bara att dyka ner på botten och hämta upp den igen. Koncentrationsträning på hög nivå.

 

 


Lite tid för kompisar brukar det oxså bli mitt i veckan, när det inte är träning.... fast då har han ju en morsa som tvingar honom att räkna, innan kompislek.

Min surkille sitter med matteboken ha ha ha...

 

 

 

Livet är inte roligt jämt min son, men det växlade snabbt. När matten var gjord och kompisen dök upp, vart allt toppen igen   .

 

Torsdag vakade jag av och gjorde helg, skönt...... eller allt är ju relativt, då har jag "jobb nr 2" hos min mor. Det stod mathandling och div. ärenden på schemat, renbädda och samla ihop hennes tvätt och naturligtvis en kaffestund tillsammans.

Ja... helgen såg snarlik ut som förra helgen.... toksnöar. Vi har skottat och skottat

 

 

 

Mitt uppiallt kom vi på att sotarn ska göra ett besök hos oss till veckan..... skiiiit, vi måste skotta fram stegen och taket oxså... phu....     .

Rasmus trotsade snömassorna och provade åka skidor hemma...... nja det gick väl hellre än bra, genomsvettig vart han iallafall .

 

 

 

 Fick för mig att baka semlor... mmm, smakade gott med gofika efter all skottning, ibland har man sina ljusa stunder   

 

 

 

Annars har det blivit lite trevligt umgänge med goa vänner, några avsnitt av Narcos ( som Mogge och jag håller på att beta av just nu) och innebandy på söndagkväll för kidsen.

 

   

 

Måndag var det fullt upp med jobb och utbildning, men jag tog mig faktiskt i kragen och och åkte iväg på karateträning på kvällen. Var så nöjd med mig själv efteråt, varje träning är som en "nära döden upplevelse" ha ha ha, men det är bara att fortsätta kämpa på.

 

 

Ja... det var väl vad den gångna veckan bjöd på, inga större utsvävningar direkt. Vi har ju hunnit en bit in på en ny vecka och vädret har nu slagit om , det har blivit nästan 0 gradigt. Skönt att slippa skotta snö iaf   

 

"Maja sötnos" växer och gror, hon är 6 månader nu, dax och boka en tid hos vet. Vi tänkte sterilisera henne och chippa samtidigt. Inga kattungar här tack   vi har inte bestämt än, om hon ska få bli ute/innekatt. Får se till våren hur vi gör. Vi bor ju så nära turistvägen och jag är rädd att hon blir överkörd. Vi hade ju katt innan Jericho som blev överkörd, det var en stor sorg för "storpojkarna". Kom ihåg att vi hade begravningscermoni bakom garaget, oj vad ledsen de var. Tror det sitter i mitt huvud fortfarande....... vill inte att det ska bli samma sak med Maja. Därav min beslutångest angående detta.

 

 

 


För övrigt provar vi alla möjliga sätt just nu, för att få henne och dricka vatten ur skål. Denna bortskämda dam vill bara dricka vatten direkt ur kran i badrummet. Vi har fått lite tips och trix som jag provar för fullt, det går väl sådär.....   .

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre...... ha´de gott och på återseende, kram Annso

Av Pierre - 4 februari 2019 08:22

En ny dag med skottning eller vad säger man....

Skickat i väg Rasse med skolbussen och suckar tungt. Känns som vi inte gjort något annat än skottat hela helgen och varje morgon har det sett likadant ut igen .

 

 

 

Har det inte snöat så har det varit kallt. Såhär kallt hade vi i början av veckan faktiskt...

 

 

 

Riktiga "kojdagar".

 

Vakade av i måndags, var ledig tis och onsdag, jobbade tors och fredag sen hade jag ledig helg. Så veckan har varit lugn och inte var vi iväg på några aktiviteter heller, så den blev extra lugn. 

I övrigt har jag väl gjort " det gamla vanliga". Läxläsning med Rasmus, middagsbestyr, vanliga tråkiga vardagssysslor hemma, varit till mor och gjort räkningar, handlat mat och div. ärenden. 

 

I onsdags unnade jag mig faktiskt lite "egen tid" och var till frizzan, så skönt. Har tänkt så länge att jag ska klippa mig, redan innan jul men det blev aldrig av, inte efter jul heller... men nu äntligen blev det gjort.

 

 

Väntar på min tur   .

Efteråt hade jag en date med syrran. Vi har inte träffats på flera veckor, ibland blir det bara så, vi är inte ledig samma dagar och går bara om varandra. Men nu fick vi till en date iaf och gick på Cafe Petter, det var mysig att bara sitta och surra en stund, om allt mellan himmel och jord. Det behövde vi   .

 

Som sagt, torsdag och fredag jobbade jag, sen blev det helg. Eftersom vi var ledig både Mogge och jag ( vilket inte är så ofta) hade vi tänkt åka lite skoter med Rasmus. Vädret var väl inte det bästa men....vi åkte iaf. 

Fick sällskap av grannarna, så vi vart 5 skotrar som åkte iväg, mycket trevligt   . 

Vi hamnade i Backsjön på deras Skotercafe....Det smakade gott med kaffe, glögg, varm renklämma med västerbottenost.

 

             

 

Vi var bra mör i kroppen och frusen in i märg och ben efter den dagen, kan jag säga. Gissa om det var skönt att elda i braskaminen när vi kom hem.

- Roligt men kallt, som Rasse sa.

Vi myste hemma den kvällen sen, eldade, fortsatte titta på "Narcos" serien, gjorde tacos...

 

 

   

Och lite spelkväll   

 

Söndag - var det bara att he sig ut och skotta (igen) trots att grannen tog det värsta med traktorn, så tog det sin tid och vi behövde skotta fram bilarna. Rasmus var ute och körde sin radiostyrda bil en stund sen hjälpte han till och skottade snö som tusan faktiskt. Ibland blir man förvånad, vad han kan, när han vill  

 

   

 

På em var vi till mor en sväng. Hade lovat henne att hjälpa henne med några pensionspapper. Mogge är duktig på sånt. Jag varken vill eller kan, vi passade på att rensa bland hennes papper i samma veva. Hon fick en ny pärm och vi sorterade upp, så det blir lättare att hjälpa henne med räkningar, deklaration, försäkringar, äldreomsorgen m.m skönt för henne och skönt för mig   . 

 

Ja... en ny vecka står för dörren. Nattjobb väntar, div. träningar, schema och semesterplanering, känns långt bort att planera semestern nu, men det är dax. 

Vet inte hur jag ska göra än... vissa saker är svår att planera ett halvår i förväg. Jag har iaf tidig semesterperiod detta år..... ja...måste klura lite och börja planera det som går.


Nä, nu ska jag iväg och posta ett paket. Kusinen Molly fyller år denna vecka   Grattis Grattis . Rasse har frågat flera ggr om vi inte kan hälsa på FasterTheres och Molly, synd att vi bor så långt ifrån varandra, det blir långt mellan gångerna vi träffas. De bor i Västerås, så man åker inte över dagen precis. 

Hoppas söta Molly får en fin dag iaf   .

 

Veckans Maja bild .......

Ligga och sova på köksbordet, får hon inte göra..... men.... vem bryr sig vad päronen säger   .

 

 

 

Det var allt för denna gång.........Ha de gott kram Annso

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards