Direktlänk till inlägg 25 februari 2019

bilnytt

Av Pierre - 25 februari 2019 07:36

Hej... den här helgen gick så fort. Det är måndagsmorgon och jag har precis vinkat av Rasse vid skolbussen. Det blev en datastund över, innan jag ska in till stan. Tänkte b.l.a "hänga på dörren" när banken öppnar och lite  annat  på samma gång.

Det har varit fina dagar iaf under veckan som gått, soliga vår/vinter dagar, sånna dagar man vill vara ledig, åka skidor, skoter, grilla korv. Det trista är att snön smälter fort, när det är varmt så länge. Vill att det ska ligga kvar över sportlovet nästa vecka iaf, för kidsen skull.

 

 

Härliga tider när vår/vintern kommer   .

 

Veckan var lite "hattig", jag jobbade natt fram till tisdag. Sov på fm och på em blev det läxläsning när Rasse kom hem från skolan, tidig middag och simträning. Jag var och handlade mat under tiden pojkarna simmade, så den dagen försvann i ett nafs.

 

Onsdag, var jag hemma och försökte strukturera upp Proactprojektet för mig själv. Jag är inte bekväm med att hålla föredrag inför människor. Det är nått som sitter kvar sen skoltiden tror jag. Det var det värsta jag visste, när man skulle redovisa inför klassen. När jag gjort det som vuxen, är det inte lika farligt, men lika nervös och samma obehagkänslor får jag. 

Ja... nu är jag inte ensam där framme, utan vi är 4 st som delar upp det tillsammans så det känns bra.

 

Torsdag, hade vi som sagt första gruppen. Det är en heldag. 

Känns bra när man haft sin första grupp, tror alla var nöjda, glada och gillar konceptet (hur vi systematiskt ska agera i ett kritiskt/ livshotande tillstånd, vare man jobbar på sjukgymnastiken, lab, vårdavdelning eller Iva.... alla ska tänka och göra lika, varse du är doktor, sjuksköterska eller undersköterska oxså).

Vilket kan tyckas vara simpelt, för en som inte jobbar inom sjukhusets väggar.... men så funkar det inte i verkligheten och inte i en "adrenalinpumpande" situation. 

Nog om det.... Nu blir det ett uppehåll, tills vi kör igång igen och utbildar vidare   .

 

Fredag (äntligen helg) .... var till mamma och hjälpte henne med sitt på fm. Hade bestämt med sonen att jag skulle hämta upp honom efter skolan sen, vi skulle ta en fika på stan och göra ett besök hos frisören. Det var dax, hans hår har växt som ogräs   .

 

 

 

Lite myspys på "Cafe Petter" innan klippning, någon hade "fredags feeling" redan, ha ha 

 

På kvällen var vi på Smyrna, fikade, pysslade, sjöng och lek med kompisar.... nyklippt och fin.

 

 

 

När vi kom hem från Smyrna, hade Sacharias kommit. Alltid skoj när storpojkarna kommer på besök, vi fikade och surrade framför tv resten av kvällen. Rasmus tyckte det var mysigt att storebror hade fredagsmys med oss   

 

Så blev det lördag.... vi klev upp relativt tidigt och åkte ner till S-vall för bilaffärer. Vi stannade på Ikea efter vägen och åt deras frukost... gott och tokmätt blev vi.

 

 

 

Det var faktiskt det ända vi gjorde där, tro det eller ej.... var inte in på nån affär! Vi hade bara fokus på bil denna gång. Har varit i bilbytartankar ett bra tag nu och plödsligt händer det..... Annso har köpt en ny bil. 

Tyckte när vi var på bilfirman, att denna vore passande för mig....

 

   

Ha ha ha, men måndadskostnaden var mindre passande för en sjuksköteskelön   .... 25000 kr i månaden !!

Nja, vi får gå till "Svensson avdelningen" istället och titta på en volvo.... och så blev det. Jag blev ägare av en volvo V70, en automatväxlad (det var mitt enda krav faktiskt, en automat och hyfsat soppasnål, eftersom vi bor där vi bor och kör mycket bil). 

Den är fin att köra, kom på att jag inte tagit nån bild men... det får jag väl göra framöver. Är mycket nöjd med mitt inköp iaf   .

Ja, efter att affären var uppklarad, fortsatte vi till goa Monika och Sören ( när vi ändå var i krokarna). De var så glada så, att vi hälsade på, vi fick inte bara stanna en stund utan vi skulle sova över, ha ha   men det gör vi så gärna. Gästvänligare människor finns inte tror jag. Vi hade iaf en fantastisk em/kväll och fm hos dem. Mycket surr, glada skratt, fika och god mat. tusen tack, alltid roligt att träffas   

 

   

 

En vacker bild tycker jag, på Monika och Sören.... Den är ifrån Japan, med Hiroshima i bakrunden. 

 

Söndag sa vi hejdå och rullade hemåt på fm. Det var viktigt att vara hemma innan 15.00 för Rasmus skulle på bio med grannpojken, något han sett framemot hela veckan. Han fick ett presentkort nämligen i födelsedagspresent, (så de kunde gå på bio tillsammans) och de har väntat på att "Draktränaren 3" skulle ha premiär och nu var det dax. Dessutom var det nog extra spännande, att de skulle få gå själva utan "päron". Gokillar... vi hjälpte dem in med popcorn och allt, sen fick de föräldrarfritt   . 

Helgen avslutades med Innebandy på kvällen......... Sammanfattningsvis vart det en rolig helg på många sätt.

 

Det vart lite paus (sorry), ska försöka skriva klart denna gång.....

 

Måndag, var jag ledig under dagen innan det var dax för nattjobb som sagt. Var till mor under fm och hjälpte henne med räkningarna, em tog jag det mest lugnt och laddade inför karateträning och nattjobb. 

Det var en ganska rolig träning, kände väl för första gången att jag inte höll på dö av utmattning, ha ha ha men träningsvärk i rumpan hade jag hela natten när jag jobbade   .

 

Tisdag, sov jag såklart sen blev det tidig middag och simträning i vanlig ordning. Det var "simföräldrarmöte" i samband med träningen denna gång.

 

 

 


Som det är i all föreningsliv, är det en del åtagande som föräldrer, inget undantag här såklart. Vi lär nog bli involverad i div jobb för simklubben vad det lider. Har inget emot det egentligen. Det var likadant med hockeyn och fotbollen när storpojkarna var små. Jag kan inget om simsporten som sådan, men vi får väl lära oss, helt enkelt.... vad gör en funktionär egentligen, på en simtävling ? Ja ja, det löser sig nog   .

 

Något annat jag lär mig just nu, är att spela TV spel, ha ha ha, 

- Vi börjar med ett enkelt spel morsan, säger Rasse. Så vi spelar Lego Jurassicpark. Nog svårt för mig. Jag blir stressad, då jag inte har nån fingerfärdighet med handkontrollen. Känner mig verkligen gammal som gatan, men jag tror Rasmus tycker det är jättekul att få lära sin mamma, hur man spelar.

 

 

 

Är för övrigt ganska ointresserad av TV spel, men måste väl erkänna att vi haft ganska roliga stunder när vi spelat och jag tror jag chockat min son, att jag erbjudit mig att spela med honom, men han måste lära mig då   . 

- Va coolt morsan, att du spelar TV spel,...... ha ha ha..... Vet inte vad han har för uppfattning om mig ? Att jag är antik och urgammal antagligen   men..... ibland har jag mina ljusa stunder. 

 

 Nä men gott folk, det är väl vad som hänt här.... ska strax förbereda mig inför natt nr 3 av 4. 

 På återseende.... Kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards