Direktlänk till inlägg 4 februari 2019

snö och kyla

Av Pierre - 4 februari 2019 08:22

En ny dag med skottning eller vad säger man....

Skickat i väg Rasse med skolbussen och suckar tungt. Känns som vi inte gjort något annat än skottat hela helgen och varje morgon har det sett likadant ut igen .

 

 

 

Har det inte snöat så har det varit kallt. Såhär kallt hade vi i början av veckan faktiskt...

 

 

 

Riktiga "kojdagar".

 

Vakade av i måndags, var ledig tis och onsdag, jobbade tors och fredag sen hade jag ledig helg. Så veckan har varit lugn och inte var vi iväg på några aktiviteter heller, så den blev extra lugn. 

I övrigt har jag väl gjort " det gamla vanliga". Läxläsning med Rasmus, middagsbestyr, vanliga tråkiga vardagssysslor hemma, varit till mor och gjort räkningar, handlat mat och div. ärenden. 

 

I onsdags unnade jag mig faktiskt lite "egen tid" och var till frizzan, så skönt. Har tänkt så länge att jag ska klippa mig, redan innan jul men det blev aldrig av, inte efter jul heller... men nu äntligen blev det gjort.

 

 

Väntar på min tur   .

Efteråt hade jag en date med syrran. Vi har inte träffats på flera veckor, ibland blir det bara så, vi är inte ledig samma dagar och går bara om varandra. Men nu fick vi till en date iaf och gick på Cafe Petter, det var mysig att bara sitta och surra en stund, om allt mellan himmel och jord. Det behövde vi   .

 

Som sagt, torsdag och fredag jobbade jag, sen blev det helg. Eftersom vi var ledig både Mogge och jag ( vilket inte är så ofta) hade vi tänkt åka lite skoter med Rasmus. Vädret var väl inte det bästa men....vi åkte iaf. 

Fick sällskap av grannarna, så vi vart 5 skotrar som åkte iväg, mycket trevligt   . 

Vi hamnade i Backsjön på deras Skotercafe....Det smakade gott med kaffe, glögg, varm renklämma med västerbottenost.

 

             

 

Vi var bra mör i kroppen och frusen in i märg och ben efter den dagen, kan jag säga. Gissa om det var skönt att elda i braskaminen när vi kom hem.

- Roligt men kallt, som Rasse sa.

Vi myste hemma den kvällen sen, eldade, fortsatte titta på "Narcos" serien, gjorde tacos...

 

 

   

Och lite spelkväll   

 

Söndag - var det bara att he sig ut och skotta (igen) trots att grannen tog det värsta med traktorn, så tog det sin tid och vi behövde skotta fram bilarna. Rasmus var ute och körde sin radiostyrda bil en stund sen hjälpte han till och skottade snö som tusan faktiskt. Ibland blir man förvånad, vad han kan, när han vill  

 

   

 

På em var vi till mor en sväng. Hade lovat henne att hjälpa henne med några pensionspapper. Mogge är duktig på sånt. Jag varken vill eller kan, vi passade på att rensa bland hennes papper i samma veva. Hon fick en ny pärm och vi sorterade upp, så det blir lättare att hjälpa henne med räkningar, deklaration, försäkringar, äldreomsorgen m.m skönt för henne och skönt för mig   . 

 

Ja... en ny vecka står för dörren. Nattjobb väntar, div. träningar, schema och semesterplanering, känns långt bort att planera semestern nu, men det är dax. 

Vet inte hur jag ska göra än... vissa saker är svår att planera ett halvår i förväg. Jag har iaf tidig semesterperiod detta år..... ja...måste klura lite och börja planera det som går.


Nä, nu ska jag iväg och posta ett paket. Kusinen Molly fyller år denna vecka   Grattis Grattis . Rasse har frågat flera ggr om vi inte kan hälsa på FasterTheres och Molly, synd att vi bor så långt ifrån varandra, det blir långt mellan gångerna vi träffas. De bor i Västerås, så man åker inte över dagen precis. 

Hoppas söta Molly får en fin dag iaf   .

 

Veckans Maja bild .......

Ligga och sova på köksbordet, får hon inte göra..... men.... vem bryr sig vad päronen säger   .

 

 

 

Det var allt för denna gång.........Ha de gott kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards