Alla inlägg under juli 2012

Av Pierre - 29 juli 2012 21:21

Vilken "govärme" 26 + i skuggan   helt fantastiskt!

Har jobbat ett dagpass idag, som tur var, var det lugnt på jobbet och jag kom iväg tidigare, vilket uppskattades hemma. Vi packade väskan och gick ner till höven och badade.

Rasmus badade och vi busade i 2 timmar innan vi traskade hem och åt middag på altanen.

 

Ha ha ha, det ser ut som om mogge håller på att dränka honom ... men han tjöt "igen igen pappa" .

Annars har jag jobbat i veckan, det har gått bra.

I Torsdags blåste jag ner till S-vall direkt efter jobbet för att möta upp Chrisse vid tåget, sen och stressad var jag, och naturligtvis vägarbete efter vägen och mycket trafik, men tur i oturen så var hans tåg försenad 45 min p.g.a nån brand norr om Stockholm, så i slutändan var vi framme samtidigt ändå.

Kul att han är hemma igen. Vi käkade på max och surrade om allt som varit, sen gjorde vi lite ärenden runt Birsta innan vi åkte hem. Gissa om någon vart glad när jag kom hem med " bossan".


Fredag, ledig. Vi åkte in till stan och gjorde diverse ärenden, mycket folk på stan såklart då det är festivaltider. Hamnade av en händelse i parken eftersom Rasmus fick syn på massor av hoppborgar, riktigt skoj men jag höll aldrig på att komma därifrån.

Efter ett visst velande bestämde vi oss för att inte gå på laxfestivalen på kvällen, istället åkte vi till mogges bror Daniel och Jenny + småkusinerna. vi hade en mysig kväll med grillning och lek. En ny liten kusin har ju anlänt så vi var så sugen att snusa på honom och ge en present.

 

Rasmus hade en rolig kväll och somnade som en stock på kvällen/natten.

lördag, ledig ! Nice.

Fortsatte med vårt sommarprojekt husmålning....

 

Det tar sig....tredje sidan på gång. Mogge vill fortfarande måla själv så Rasmus och jag roade oss med att hämta hem en "sleten storebror" som partajat hela natten på laxfestivalen. Efter det fick jag ett tokryck och städade/tvättade bilen. Rasmus tyckte det var så roligt att hjälpa mig, han putsade och fejade för glatta livet och än en gång blev mogge chockad att jag tvättar bilen, frivilligt dessutom   .

Vi roade oss oxså med att plocka jordgubbar i jordgubbslandet igen,

  Jag kände inte för att åka ner på nån festival på lördan heller, eftersom jag skulle upp tidigt och jobba  (idag), så vi mysade till det hemma istället ute på altanen, med god mat.

Köket bjöd på lövbiff, råstekt potatis och ädelostsås och jordgubbar såklart.

 

Denna vecka har jag oxså haft fullt upp med att vara blom och postvakt åt mina kära grannar.

-Japp det fixar jag såklart, åk ni!!

Men du..min ena granne har "normalt" med blommor, men min andra kära granne har "onormalt" mycket blommor + växthus!! Jisses...ha ha ha, tänkte igår att jag skulle räkna alla krukor på gården men jag tappade räkningen, uppskattar det till ett 30-40 tal. Det tar sin tid att vattna allt + växthus och div. rabatter.

Ja, finaste Eva, nog märks det vem utav oss som har gröna fingrar.  

Imorgon är det en ny vecka...Det står jobb på agendan i början på veckan, sen åker vi till stugan. Det ser jag framemot, dessutom är det Urkult runt knuten , en av sommarens höjdpunkter :))))

Må så gott ute i sommarsverige...Kram från Annso

 

Av Pierre - 25 juli 2012 07:57

God morgon!

Skulle egentligen skriva lite igår men jag vart fast vid tv...Allsång på skansen!!! Ja, skulle jag nångång vilja gå på  allsången, så var det nog igår...Ledin "still going strong",  jag satt i soffan och sjöng hellre än bra    en riktig nostalgitripp.


Ja..Vad ska jag säga om denna vecka...

I torsdags började jag jobba igen, hade en lugn start, kul att träffa arbetskolleger igen,

men sen.. brakade det lös, vilken helg vi haft!!.....en riktig rivstart efter semestern. Jag var så trött på söndag em, all energi var slut, jag som skulle göra så mycket på em/kvällen när jag vart ledig :((

När jag kom hem på söndag var Mogge och Rasmus i full gång och städa garaget ??? men va nu rå, städar ni ??

Japp! Trevligt trevligt...

Det är nog bra att jag börjat jobba igen ;)

Rasmus gillar att vara ute i garaget med pappa, förutom att de städat garaget så har de mekat med gräsklipparen som har krånglat under veckan, så de har varit fullt sysselsatta.

Själv orkade jag inte ta mig för speciellt mycket, förutom middag, sen gick Rasmus och jag ut och plockade jordgubbar från jordgubbslandet. Det är andra "skörden" jag plockar in denna vecka, så kul, tror att jag ska utöka min jordgubbsodling nästa år, vi har smaskat på jordgubbar hela veckan . 


Måndag- tisdag har jag varit ledig. skönt.

Måndan, var en hemmadag med dammsugning, skurade golv, bakade, ute lek med Rasmus,  och fikabesök hos Carina och Peter.

Tisdag, en riktig härlig sommardag, varmt och skönt. Vi packade väskan och åkte och badade på Risön.

Rasmus har badat och badat och badat    och hans mamma oxså, för jag vågar inte släppa lös honom där i myllret.

En rolig dag hade vi iaf och han var nöjd när vi åkte hem.

Köksan strejkade där hemma, så det blev kebabpizza i Näsåker till middag, vilket ingen hade något emot precis ;)


Idag är det onsdag, dax för jobb igen 14.30-21.30,

Imorgon jobbar jag dagpass sen åker jag direkt ner till Sundsvall och möter upp Chrisse vid tåget, äntligen kommer han hem !!! Saknar honom   .

Nä nu ska jag göra mig iordning, gå en kissrunda med jericho, dricka kaffe hos morsan, sen blir det som sagt en kväll på Iva

Ha´de gott Kram kram





  


Av Pierre - 17 juli 2012 21:47

Har återvänt från campinglivet......

Vad ska man säga....Jag kan iaf inte säga att "vi hade iaf tur med vädret". Det både störtregna, blåste storm och skinande sol i en salig blandning men men...vi kom iväg på en liten tur och det var iaf skoj och

Rasmus tycker det är spännande att sova i husvagnen.

Även "jerka" fick följa med på semester och nöjd var han!

 

Tyvärr för kallt och blåsigt för havsbad men vackert är det...

 

Men, det är ju spännande att springa på stranden för en "bondpojk" iaf....

   

som tur var fanns det mycket annat skoj att hitta på...

    

tror att djurhagen kanske var bäst, dit ville han flera gånger, och bara titta och titta, på hönor, tuppen, kaniner och hamstrar...

Lite bad i barnbassängen vart det oxså....

 

Gjorde mysiga långpromenader med jycken om kvällarna i ett fantastiskt sommarstugeområde vid havet...ja enligt mig är det inte sommarstugor, utan riktiga lyxvillor med naturligtvis tillhörande båtar och bryggor som kostar mer än vårt hus och egna sandstränder.....ja...det bor nog ingen lanstingsanställd där, ho ho ho...

Nä hem till husvagnen, tänder grillen, korka upp vinaren och myser istället.

Grilltaim!!

 

Ja, det stormade ganska bra en em, vad händer?...Jo vår nya markis blåser upp på taket och fästet går av. Mogge var skogstokig och hela semestern var åt" h...vete"    han var färdig för att packa ihop och åka hem!

Jag tycker hela situationen var komisk och hade svårt för att hålla mig för skratt, så typiskt, använd 2 gånger och inte så billig heller (istället för förtält). det var verkligen som en filmfrekvens ur "vi hade iaf tur med vädret". ja det är trist att den blåste sönder, men... inte jordens undergång.

Jag lyckades lugna honom med att det finns säkert reservdelar att köpa, förmodligen är det inte den första markisen som blåst sönder i Sverige.

förutom den fadäsen, så hade vi det bra.

   

Bilder från de stunder då solen sken och det var riktigt härligt ute. 


Nu är vi hemma igen och åter till vardagen, har hunnit städa ur vagnen och tvättat.

2 gånger denna vecka har Rasmus och jag varit ute och åkt buss!

En stor händelse i en 2 årings liv som aldrig åkt buss och älskar allt med motorer.

Det är ju gratis hela sommaren, så vi har åkt in till stan och fikat hos mogge på macken. Idag åkte vi oxså in och lunchade hos morsan, lekt i parken och hon passade lilleman medans jag var hos frizzan, sen vart det ett besök hos syrran, en trevlig dag och lilleman vill "åka mera buss, inte mammas bil".

En liten kusin till har det blivit, innan vi åkte bort, en kille!

Ska bli spännande att träffa och snusa på honom, har inte uppvakta dem än, tänkte vänta så de får "landa lite i vardagen" nu när Danne och Jenny blivit 5 i familjen.

Imorgon är min sista semesterdag   börjar med att jobba tors-söndag, lite ångest har man allt, skulle inte tacka nej till 4 veckor till men men...det blir nog bra.

Avslutar med en sommarbild från Rasmus och min hundpromenad ikväll

 

massor av smaskiga smultron i diket, vi kunde inte låta bli att plocka dom, mums...

ha´de så gott i sommarsverige

Kram kram annso



v.3

Av Pierre - 8 juli 2012 21:55

V.3 Äntligen fick man sig en glimt av sommaren och riktig värme, det utnyttjade Rasmus och jag till max   

Vi har badat varje dag. Gjorde en liten utflykt till konvaljparken med syrran, vi hade en mysig dag med mycket sol, lek och bad.

 

en mysig badplats för småttingar, själv tycker jag att det var lite för kallt i vattnet än. Jag doppade mig typ till låren.

26 + grader, nice, det har man inte varit bortskämd med iår.

 

  Vi har oxså besökt Risön, en av dessa varma dagar. Jag är inte så förtjust i att ligga där och pressa, men jag åker dit nångång ibland för Rasmus skull, han tycker det är roligt.

 

Jag har fullt upp med att hålla reda på honom där, med sina blåa badbyxor sticker han iväg, han var som en iller mellan bassängerna, ta´t lugnt i solen var inte att tänka på ;)

Vi har oxså bara njutit av solen hemma i badpolen på gården, ganska skönt det med, Rasmus har lika kul där och mamma annso kan slappna av i en solstol intill.

Som sagt mycket bad har det blivit under veckan, för övrigt har det mest handlat om husmålning för våran del.

Det går framåt för min målare....

jag hejar ivrrigt på....är livrädd att jag ska höra en duns i backen!

Erbjuder fortfarande mina tjänster att hjälpa till att måla, men han tjuras på och ska måla själv så....

Var en dag och hälsade på Lotta och pojkarna, det var ett tag sen vi träffades. Det är roligt ibland att dricka kaffe och bara sitta och surra ett par timmar, Rasmus tyckte det var så skoj att leka med Axel. Ha ha ha,

han blir nog less att vara med mamma varje dag i 4 veckor.

Helgen har varit lugn och skön, husmålning, god mat ute på altanen, njutit av sommarkvällarna, varit på "Reseledagen" och träffat släktingar som hade konstutställning där, fix med husvagnen och gräsklippning....

   

  "följa John".... ska oxså klippa gräsmattan.

Nog finns det jobb alltid, när man är husägare....

Fick en "plåtbit" hemlevererad från KABE, som vi håller på att byta ut på husvagnen, skitdyra grejer för nått som f...n jag skulle kunna bocka till själv, men det är bara att le och betala. Därav husvagnfixet mitt uppi husmålningen.

Var lite Chrissesugen i fredagsem. så jag var tvungen att ringa och surra med honom. Lite avis blev jag, han var ute och åkte båt med farsan i Göteborgs Skärgård, det lät så härligt....själv kånkade jag matkassar från ICA,

men jag kom fram till att båtlivet är nog inget för mig, jag är egentligen ganska rädd att åka båt och havet, landkrabba som man är. Näää.....Det känns säkrare med en skoter på fjället....eller.....


...Hörni en ny vecka och nya möjligheter är på gång..... Dax att sova

Hade gott där ute   Kram Annso


 




Av Pierre - 1 juli 2012 21:57

Jaha..semestervecka nr 2, har väl varit halvsådär med vädret, men jag hänger inte läpp för det.

Har varit hemma och fixat och trixat mest, mogge har jobbat kväll hela veckan så det har varit tråkigt men

då passar Rasmus och jag på att äta gott ute....

Ja, han var ganska skeptisk först till thaimaten men...jag tror han tyckte det var riktigt gott sen. Kycklingspett och vårrullen vart favoriter.

Det var en mysig kväll, det vart lite lek i lekparken där och vi gick omkring på festplatsen men en viss längtan till Urkultfestivalen   

 

  Prova thaimat i Näsåker, om ni råkar ha vägarna förbi, mycket gott och de är så gulliga i serveringen.

Äntligen har jag fått till Rasmus rum i veckan (mitt sommarprojekt nr 1). Åkte ner till S-vall och gjorde Ikea en heldag i torsdags för att köpa lite till hans rum, de har så mycke roliga grejer till barn. Jag hittade vad jag skulle ha och lite till...

 

Det är på tiden att han får ett eget rum att leka i. 

 

 Christoffers gamla John Blund tavlor kom väl till pass igen och hans blåa gardiner med får på. Lilla stereon på bokhyllan är Sacharias gamla, brorsornas grejer kommer till användning igen. 

På min shoppingtur slank det med en cykel oxså, han är överlycklig över den. Vi har varit ute varje dag och cyklat....eller ja...

 Nu för tiden ska det varken vara trampor eller stödhjul, helknäppt men, de tränar visst balansen bättre såhär...

 

Det ser ganska roligt ut, han pinar på med småbenen hi hi hi 

Ja, sommarprojekt nr 1 avklarat. projekt nr 2 påbörjades ihelgen...Tatammmm...

Husmålning!

Ingen återvändo, nu ska det göras.

Ja vet...jag är gift med mogge så det är väl ingen konst....nä, det är ingen konst, för jag får inte ens röra penseln!! Jag tänkte vara snäll och hjälpa honom i helgen, men nej....han ska måla själv, han vill inte ha en massa kladd....nähä...hur svårt kan det vara att måla ett hus tänker jag, men ok då.....måla själv, så är jag arbetsledare istället och tittar på   .

Vi har inte bara målat ihelgen, det har oxså blivit ett besök hos småkusinerna i Haga. Småttingarna har busat och lekt, vilken dag som helst kommer det en liten kusin till, väntar med spänning att telefon ska ringa.

Får väl se om Daniel får agera förlossningsläkare över skogen, tror att det kan bli ganska bråttom att hinna till

Ö-vik, Jenny har varit ganska snabb och det är tredjen på 3 år nu.  

Rasmus och Hugo, fullt ös medvetslös.


Sacharias har varit hos oss och hälsat på, i fredags, vi åt middag och surrade hela kvällen. Roligt att träffa han,

han kommer upp lite senare i sommar oxså, så vi får träffas lite mer, saknar våra storpojkar  .

Nä det var väl allt för denna gång, dax att sova.

Hoppas på lite sol och värme    

Kram från Annso



Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards