Direktlänk till inlägg 28 april 2019

Fjällvecka

Av Pierre - 28 april 2019 09:12

Hallå där 

Det är söndagsmorgon och det ser ut att bli en fin dag, härligt. Har lovat Rasse att vi ska ta fram cyklarna idag och ta en cykeltur. eftersom vi varit borta hela påsklovet i princip, har det inte hunnits med tidigare.

Ja... om jag ska ta vid där jag slutade sist.... blir det skärtorsdag.... Rasmus gick sin sista dag på skolan innan lovet, Mogge jobbade till 18 och jag var hemma och tokpackade, tokstädade i en salig blandning.

 

Långfredag, rullade vi äntligen iväg, upp mot fjälls. Det hade vi sett framemot allihopa... att få vara ledig tillsammans. 

Väl framme, mötte vi upp familjen Bäckström som åkt upp tidigare än oss. Vi kastade in all vår packning sen hamnade vi på fika hos dem   . 

Ja, nångång under vår trevliga fikastund hos Peter och Carina började jag få jäkligt ont i ryggen/svanken/höften, jag visste inte vilket, men jag for som en orm för att hitta en bra sittställning. När vi skulle gå tillbaka till vår stuga på kvällen kunde jag knappt gå, jag haltade som en gammal tant. Det skar som en kniv inne i höften, vad tusan har jag gjort nu ?? Jag fattade ingenting. 

Det gick väl sådär att sova på natten, det spelade ingen roll om jag låg på rygg, höger eller vänster sida, det gjorde lika ont hela tiden. Måste ha fått Ichias nerven i kläm, då även låret var involverat. En ny erfarenhet, det har jag aldrig haft förrut. Här hjälper det inte med en simpel alvedon, men man har ju toktur ibland, för Carina hade voltarentabletter med sig, I love you min vän   Jag hade aldrig klarat av denna vecka utan voltaren, kan jag säga.

 

Dagen efter var det påskafton och fantastiskt fjällväder. Vi skulle ut på skoterutflykt med fam. Bäckström. Nja gick väl sådär för mig... Mogge fick i princip lyfta i och ur mig i skoterpulkan, ha ha ha, när jag väl satt där var det ingen fara. 

Det vart en härlig dag på fjället iaf, med mycket tok och skratt, sol och grillning   . 

 

                     

 

Vi fick trevligt besök på em. Rasmus gamla kompis Valter ( som flyttat till Uppsala) var uppe i Risbäck på påsklovet. 3 mil från Borgafjäll, så de hälsade på oss, så skoj för grabbarna att träffas   .

 

Avslutade dagen med ett besök på "Johannas fjällkrog" med pub och god mat.

 

   

 

Inget att klaga på, trots en gnagande nervvärk hela tiden.

 

påskdagen, var det mulet och grått väder. det gjorde mig inget, jag hade sovit som en kratta på natten. Inga fler skoterturer för mig tack! Mogge och Rasse fick åka ut själva en stund på fm innan regnet kom, därefter blev det  en kojdag. Vi spelade mest kort och andra spel, tittade på film, grillade gott på kvällen.... nyttigt för vår son att vara utan Xbox ett tag, tror det har gått alldeles utmärkt faktiskt  

 

 

 


Annandagpåsk, försvann det gråa vädret och det vart finväder resten av veckan   . 

Ja vad ska man säga.... det har varit underbara dagar. Mogge och Rasse har varit ute och åkt skoter på fjällen på fm och jag har suttit i en solstol och läst, total avkoppling !!

 

   

 


På em har vi åkt till slalombacken. Rasmus har gått i skidskola där. Det har varit toppen.  Vi har hejjat på vid sidan om. Tanken var att vi oxså skulle åka lite slalom med honom men... det ville jag inte med höften. Det började faktiskt släppa lite i mitten av veckan men jag ville inte chansa. 

Rasmus var rätt nöjd ändå. Han hade en supermysig kille som var skidlärare och längtade varje dag till skidskolan, efteråt fick han åka själv, tills han blev less. Lagomt till Afterskii, ha ha ha   .

 

                                 

 

När det var dax att åka hem ( efter en vecka) var jag smärtfri.... jamen tack då... vad var detta nödvändigt för... kanske var tanken från han där ovan, att jag skulle INTE åka skoter, INTE skidor.... bara sitta i en solstol och läsa en vecka.... och bränna snoken.... vad vet jag.... härliga dagar har vi haft iaf, trots allt.

 

Ni vet hur det är när man kommer hem.... massor att ta hand om, packning, tvätt, fylla på kylskåpet, gå i genom post, lasta av takbox, skidor, skoter och skoterpulka m.m m.m 

Vi har haft fullt upp, jag tvättar skoterkläder, vinterkläder för fulla muggar. Mogge har tvättat Annsos bil, man tackar   

 

Igår 27/4, fyllde syster yster år. Hipp Hipp Hurra på din födelsedag   . Den firade vi på em/kvällen med mor. Vi brukar göra lite gomiddag tillsammans och fira hennes födelsedag, men eftersom vi inte hunnit förbereda nånting så gjorde vi det enkelt för oss. Det blev tacos och glassrulltårtor till efterrätt.

 

   

 


Tror hon vart väldigt glad över sin present iaf. Hon frågade mig redan i vintras om vi inte kunde boka biljetter till detta.....

 

 

Jomenvisst... en perfekt födelsedagspresent, så jag har "halat ut" på detta hela våren, tills denna dag. Trevligt,  ser framemot diggiloo gänget till sommaren   . Grattis Grattis si   . 

 

.................

 

 Det vart paus i skrivandet..... vi har förflyttat oss några dagar. Nu är det tisdag.

Söndag då.... Vi tog fram cyklarna och fixade till dem. Var såklart tvungen att ta en cykeltur på byn i härligt väder   sen pysslade vi mest på här hemma. Dagens projekt blev att städa altanen och skura utemöbler för mig. försökte ladda inför att börja jobba igen. Jag skulle gå ut på nattpass på kvällen nämligen.

 

Mina tankar är lite splittrade och sorgsam. Har haft tät telefonkontakt med Chrisse några dagar. Han sitter nu och "vakar" på sjukhuset i Göteborg med sin pappa och farfar över fina fina farmor Berit. 

Det var bestämt sen länge, att han skulle åka dit några dagar över sista April och hälsa på.... men det var inte på detta sätt  . Efter en längre tids sjukdom, går det inte längre.... 

Alla är ledsen på sitt sätt såklart och det är jobbigt. Försöker stötta sonen så gott jag kan via tel, men.... det är svårt på nått sätt, för man kan ju inte önska "krya på dig" el "att det här går nog bra" i detta läge. 

Hon har kämpat länge med denna skit sjukdom med huvudet högt och gott humör trots allt, så... All heder och respekt fina goa Berit   . Med det sagt, vill jag inte skriva mer om det, i nuläget.

 

Måndag, bara flöt förbi. Rasse började skolan igen, Mogge jobbade och jag sov. På em/kvällen var vi på karateträning. for direkt därifrån till jobbet och Mogge plockade med sig Rasse hem i vanlig ordning. 

 

Idag (tisdag) blir en lugn dag, trots sista April. Vi jobbar/sover. Tänkte inviga altanen i kväll iaf och grilla lite större planer än så, har vi inte. 

Ja... det var väl allt jag hade för denna gång, gott folk.... på återseende.

Kram Annso

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards