Direktlänk till inlägg 20 april 2020

Ta de lugnt

Av Pierre - 20 april 2020 13:52

Hallå där.

Är nyvaken såhär tidig em. Vaknade av att det bankade på dörren och länge. Jisses tänkte jag.... är det Rasse som slutat tidigare från skolan. Någotjag missat första dan efter påsklovet, och kommer inte in ?

Yrvaken och håret på tvären öppnade jag. Det var posten som levererade ett paket. Hon måste ha undrat vad jag var för knäppis, minns knappt vad jag sa åt henne. Försökte ursäkta mig med att jag låg och sov, hon såg helt oförstående ut. 

En typisk situation man hamnar i som nattarbetare..... Grrr... ja sen är det ju kört att somna om. "Sömnbrist a´la Annso".

 

Ja.... denna vecka har minst sagt varit en "lugn hemmavecka". Jobbade i början av veckan, ledig mitt i, sen helgjobb. 

Jag har inte varit direkt kry, förkyld. Jag vet... alla tänker corona, men jag har inte torrhosta snarare slemhosta. Ingen feber. Håller på att hosta upp lungorna känns det som ibland. Fick snabbt en penicillinkur från jobbet och jag gick på ledigt, så det var bara hem och kurera sig. Ingen vill bli sjuk just nu, som ivapersonal. 

Iaf har penicillinet bitit lite känner jag, men jag har fortfarande hosta av och till från "hell". Jag tar dag för dag, får vi se hur det går, om jag måste vara mer hemma. Därav en "lugn hemmavecka" i dubbel bemärkelse.

 

Dum i huvudet som man är eller " vägrainseattmanärsjuk" tänkte jag att en liten cykeltur med Rasmus kan jag ju ta iaf. Vi var eld och lågor då vi äntligen fick ut våra cyklar och Rasmus fått en ny ( en begagnad men ny för honom)   . 

Jag höll på att dö efter 500 m, nä det här går inte. jag höll på att hosta ihjäl mig, 0 ork i kroppen. Det var bara att vända och leda cykeln hem helt enkelt. Fysisk aktivitet går inte just nu. 

 

 

Rasmus har iaf cyklat ganska mycket med grannpojken under veckan, så det är skoj   .

 

Ja, detta uppvaknande ledde till mycket vila och stillsamma aktiviteter inne. T. ex ägnade jag en hel dag till att rensa och radera kort på datorn, ha ha ha, något som jag tänkt att jag måste göra "nångång". 

 

Säger då det.... inte undra på att datorn är "lite seg". Jag hade kort från 2013 till 2020 och inte lite bilder heller. Det var säkert fyrsiffrigt i antal, jag ljuger inte   . 

Är nöjd iaf att jag gjort det. De jag har kvar nu, ska jag tanka över på en extern hårddisk t.v tills jag har tid  och kanske göra nått med dem. Fotoböcker el album vore kul.... men när jag ska ha tid att sitta och göra det.... vet inte jag.... om hundra år typ   . 

 

Har också tvättat undan en massa vinterkläder, ställt undan vinterskor och tagit fram vår/sommar jackor, skor m.m , lagomt ansträngande. 

När jag ändå bara var hemma, tog jag fram älgkött som är lämpligt att göra kalops av och "stora grytan", ha ha 

det är detsamma om det puttrar på spisen hela dan. 

Gott blir det, mört och fint...

 

 

 

Så är det ju dax för däckbyte på bilarna.... suck. Jag måste ha nya sommardäck, det är bara att öppna plånboken, le och betala   . Mogge har tvättat fälgar och min bil ( man tackar   ) vi har lämnat in dem, så förhoppningsvis får jag mina nya sommardäck under veckan. Ingen rolig utgift tycker jag, men det är bara att gilla läget.

 

Rasse har som sagt varit påsklovsledig under veckan som varit. Efter vår lilla fisketripp till fjälls, har han varit ganska nöjd att bara varit ledig och hemma tror jag. Han har lekt med kompisar....

 

 

Myst i badet b.l.a och som jag skrev förra gången har han betat av sitt påsklovsbingo  .

 Fick baka en kväll, som var ett av uppdragen. Han fick göra en kladdkaka med vit choklad ( hade kvar vit chokladkakor sen julbak) så det kom väl till pass.

 

   

 

Han bjöd sin mamma och pappa på gofika den kvällen, förutom att mycket smet hamnade i bagarens mage under arbetets gång   . 

 

Vi skjutsade Storebror till tåget i K-fors en dag också. Ville inte att Chrisse skulle åka, men han hade en del att göra och som det verkar, får de återgå till normala studier igen inom 2 v. Vi åt lunch tillsammans på pizzerian, vinkade av honom och när vi ändå var där, stannade vi till en snabbis på Dollarstore. Köpte lite ditt och datt som är livs(o)nödvändigt sen blåste vi hem igen. Vill inte röra mig mer än nödvändigt ute bland folk, inte för att det var nått folkhav på tågstation eller Dollarstore i K-fors men... ändå. 

Blir verkligen brydd hur det ser ut på uteserveringar, krogar, utförsäljning av klädaffärer i Stockholm.... fattar folk ingenting   . 

 

Ja... har inte så mycket mer att berätta om.

En ny vecka är påbörjad och den har börjat med fantastiskt väder   underbart ! Ska ta de lugnt även denna vecka, äta klart min penicillinkur och hoppas på att det blir bättre. 

Skulle väl behöva göra mer som "Maja" gör..... Chilla, det är hon duktig på ha ha 

 

   

Se och lär Annso   

 

Ha´de gott alla där ute, Kram på er     

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards