Direktlänk till inlägg 2 maj 2023

Sista turen

Av Pierre - 2 maj 2023 16:08

Hallå 

Har nyss satt mig ner för en "datastund". Varit chaffis åt sonen som varit på Herosträning, och hunnit kvällsfikat också, vi är alla lite sega och trötta, så jag tror det blir en tidig kväll i detta hus.

 

Ja... veckan gick med en väldans fart. Sist jag skrev kom Chrisse hem på besök, något som vi sett framemot såklart, en hel vecka men skiiit va fort det gick. 

Mogge och Chrisse åkte upp till fjälls 2 dagar före Rasse och mig. Lille gossen har ju skolan att sköta och jag hade en bemärkelsedag på agendan så vi splittrade på oss. Det var storasyrran som fyllde år och vi hade planerat en trevlig em/kväll men inget blir som man tänkt sig.

Vi skulle ut och äta pizza och fikat nått gott sen skulle vi på konsert i Sollefteå kyrka med Tommy Nilsson. Naturligtvis går han och blir förkyld så konserten blev inställd, samma dag    Snopet. Nu har vi biljetterna kvar och den är flyttad till i juni men.... trist, då det skulle bli en rolig grej just på hennes födelsedag. Det var bara att gilla läget..... så det blev att vi bara gick ut och åt och fikade gott, inte det sämsta heller såklart. 

 

   

Hipp hipp hurra på din dag, konserten kommer senare   .

 

På fredagen, packade jag för fullt medans Rasse var i skolan, sen hämtade jag upp honom vid lunch då han slutade, och vi rullade upp mot fjälls.

Det sved lite för Rasse att pappa och brorsan hade fått 2 extra skoterdagar men det är bara att gilla läget igen. Han var ju iaf ledig en extra dag denna helg i.o.m 1 maj. 

Väl i Borgafjäll glömdes det bort. Vi har haft en härlig helg med mycket skoteråkning och hockey på tv   .

En kväll drog Chrisse iväg mig på "bartömmning" på fjällkrogen. Ja, jag kan väl hänga med då, en stund (lite kvalitets tid med stora sonen) Mogge och Rasse var kvar i stugan. 

Ja... jäklar, en stund vart till kl 01 på natten och mina glas vart ständigt påfylld av någon konstig anledning. Det var roliga människor så vi skrattade och surrade med allt och alla. Ni vet när man sitter på en barstol hela kvällen och reser sig upp för att gå och helt plötsligt blir det " hela havet stormar " så vart det för tant Annso   Ha ha.

När sist var jag i det skicket ? Kommer inte ens ihåg, möjligen i närheten på min 50 års fest. T.o.m bartenderna frågade om  jag ville ha skjuts hem till stugan. Va pinsamt. 

Är dom inte klok   Det är klart att jag kan gå hem själv. Ja ... så kan det gå när man ska gå på krogen med sin snart 30 årige son, och tydligen hade jag " dragit timmerstockar " under natten, ha ha ha. Det ville jag inte tro på.... men sonen hade spelat in det på sin mobil minsann, vad säger man...  Skämskudden kom fram. Snacka om att man inte är nån krogråtta längre. Oplanerat, men skoj hade vi iaf.

 

 

 

Förutom det, gjorde vi fina skoterturer, både långa och korta, och fick ett väder som var en dröm. Det var roligt för Chrisse skull, han hade verkligen längtat efter att komma hem och åka upp till Borgafjäll. Här kommer lite div. bilder från våra äventyr   .

 

                     

 

Sista April firade vi hos "Lill monke" ha ha. sämre ställen kan man ju vara på en sista april. Ingen majbrasa så långt ögat når. Det var bara vi, fjäll, skog och en eld för att grilla korv och mackor på. 

Kanske ska förklara vad "Lill monke" är. Det är ett känt utflyktsmål där uppe bland skoternördar, mitt ute i ingenstans. Det är egentligen en liten gård från 1800 talet där det bodde en same som kallades Lill monke ( för att han var så liten, typ 120 cm) men måste helt klart ha varit en hårding för att klara av livet där. Det finns många historier om honom och en del finns att läsa i stugan som finns kvar, där han bodde, och en bild på honom i naturlig storlek. Det är öppet för allmänheten och övernattningsmöjligheter, om nöden kräver   . Det finns inga vägar dit, utan det är skoter som gäller, från Borgafjäll är det ca 4 mil, på sommaren får man isf vandra. 

Man kan ju inte sluta fundera över hur sjutton de levde där, ensamt, utan bekvämligheter på 1800 talet. Otroligt. 

 

Sista april på ett annat vis....   

 

           

Kvällen laddade vi för hockey, en spännande match som slutade som vi ville   . T.o.m Chrisse hejade på Modo (som annars är Frölunda fantast) borde heja på Djurgården kanske, som bor i Stockholm, men närå .... Det är bara att gratulera, välförtjänt   .

 

 

 

Måndag, 1 maj. Packade, städade och hemresa. Hann öva lite NO med Rasse innan jag rullade vidare mot sjukan för nattpass. Min kära make hade bråttom att byta till sommardäck när vi kom hem. Nu är det slut på våra skoterturer för i år. F.o.m 1 maj är det skoterförbud på fjället p.g.a rensläpp, kalvning, fjällräven och annat djurliv. 

Även Chrisse har bytt däck på sin bil inför hemresan till Stockholm,så mycket däckbyten har det varit på våran gård dessa dagar. 

 

Tisdag, sov jag såklart. Mogge jobbade, Rasse i skolan och Chrisse hälsade på kompisar en sista sväng . På kvällen gjorde vi lite god mat och jag satt och övade NO in i det sista med Rasse innan jag skulle iväg och jobba igen, Och sa hejdå till stora sonen  . Han åkte hem tidigt på förmiddagen, dagen efter ( medans jag låg och sov). Alltid trist att säga hejdå tycker jag. Det dröjer ett tag innan vi ses igen. Vi får se hur det blir i sommar, vi har lite olika planer om det går att synka ihop med ledigheter och jobb från båda håll. 

Idag vakade jag av iaf. Lyxigt med bara 2 nätter   Fast å andra sidan ska jag gå på igen i helgen och göra 4 Men det är då det, ha ha .

Har varit ganska pigg för att vara en "vakaavdag" kanske beror på att jag bara gjort just 2 nätter. Det var fint väder när jag klev upp, så jag gick ut och började plantera om mina inomhusblommor. Skönt att kunna vara ute och göra det, det blir ju så mycket söl med blomjord. 

 

 

Tror mina växter är i chock. De har inte fått ny jord på väääldigt länge. Fööör längesen. Känner mig väldigt nöjd att jag äntligen har gjort det   . Sen har jag som sagt, skjutsat sonen på gymträningen, det är väl vad jag hunnit med idag. Börjar känna mig trött nu, så en ordentlig sömn efter detta är precis vad Annso behöver .

Ja.. det var väl i stora drag vad som hänt här, ha ´de gott så länge.... kram fr Annso   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards