Alla inlägg den 7 september 2020

Av Pierre - 7 september 2020 15:43

Nja... vet inte vad jag ska säga om veckan... har hållt mig väldigt passiv och hemma   orken har sakta men säkert kommit tillbaka. Suttit på altanen och läst en hel del, härligt, när gjorde jag det sist ? Gjort några punktinsatser här och där hemma, men inga större projekt. 

Fick en sjuk son hemma som sällskap några dagar. Så typiskt när skolorna börjar. Ont i halsen, feber och snorig. 

Pysslat lite med honom också, hans smarta mamma blandade lite skolarbete och pyssel, då gick det som tjohejsan att räkna matte  

 

 

 

Det är inte alltid det lyckas men... denna gång iaf .

Tänkte jag skulle börja tömma några blomkrukor ute men jag har bara lyckas tömma 2 st. En del blommar fortfarande så fint, så jag vill inte kasta bort dem än, jag väntar ett tag till. Tömde iaf en kruka på bron som jag brukar göra lite årstidstema i. Min barnsliga sida kryper fram där   .

Fick hjälp av sonen att göra lite höstskog i krukan... i vattnet flyter "legofiskar" + på land ha ha ha, i brist på annat.

 

   

 

En kväll var vi och uppvaktade grannens pojk som fyllde 18 år. Inte så lätt att komma på vad man ska ge i present. Vad ger man ? Tillslut kom Mogge på att, vi köper bensincheckar och en doftgran, ha ha ha. Han håller på ta körkortet. Perfekt, det fick det bli   .

 

I övrigt har jag börjat kunna äta lite mer vanlig mat i veckan, det är skönt, och i och med det har ju energin sakta kommit tillbaka också. Gallan har gjort sig påmind ibland men inte alls som tidigare. 

Har t.o.m kunna äta kräftor i helgen !!! Helt smärtfritt var det inte men... med några papaverin räddade jag upp siuationen   vad gör man inte när det är kräftskiva     . 

 

Även denna helg hade vi tänkt åka upp till Borga egentligen men... vi bestämde oss för att stanna hemma. Väderprognosen var inte på vår sida, det skulle tokregna där och allt vi ska göra är utomhusarbete. Jag är inte på alla 100 och Mogge var stressad att hinna hem på söndag p.g.a uppstart av älgjakten.

Nää.... nya tag efter jakt istället. Därav blev det kräftfest istället på lördagen, mycket trevligt   . 

 

     

 

Önskar att jag kunde säga att vi fiskat dem själv men det har vi inte, har inte funnits tid till det. Skulle vilja göra det så Rasmus får vara med, det skulle han tycka va spännande och roligt, gå ut med ficklampa mitt i natten och vitja burar. Vi gjorde det med storpojkarna många år. Det tyckte dom var jätte kul och spännande   . Det får bli nån annan gång.

 

Det vart ju lite tid att småfixa med diverse här hemma istället för i fjälls. Något som vi tänkt göra i sommar var b.l.a att ta bort den överväxta sandlådan. Den lektiden är förbi ( snarare att Maja använder den som toalett ute nu mer) . Det var dax om man säger så....

 

   

 

 

Minns hur glad Rasse var över sandlådan, det har lekts mycket i den, både av Rasmus och grannens barnbarn. Det vart X antal skottkärror med sand och murket trä att kärra bort för min kära make, men nu är den borta, skönt. Då kan vi bocka av det på "att göralistan". 

 

Jag har fått så mycket fint i veckan av nära och kära    fattar ingenting, blir nästan generad. Det kom ett fint paket med posten en dag, från syrran i Götet:

 

 

 

Med kaffe, te, kakor, choklad och godis m.m

Fina blommor av grannen och våra vänner:

 

   

Jag har verkligen fina och omtänksamma människor runt omkring mig, det värmer i hjärtat   .

 

Det har ju hunnit övergått till en ny vecka redan. Förhoppningsvis ska väl sonen kunna gå i skolan igen och jag börja jobba igen. Mogge är på älgjakt så jag jobbar inte nätter denna vecka, utan s.k postop turer (9-18). Det har ju haft en förmåga att hända saker här hemma när Mogge är i skogen, förra året blev det tokstopp i badrummet 2 ggr samma vecka men.... VVS- Annso fixade det och grävde i skiten   . 

Mitt bekymmer "än så länge" är att bilen ska på service på fredag, vilket innebär att jag blir fast i stan hela dagen utan bil.... men men... det får väl gå, värre saker kan man råka ut för. Hade blivit fast oavsett om Mogge varit hemma eller i skogen iaf. Ändra sevicetid på volvo är inte att tänka på, den bokades för längesen och var den närmsta tid de hade, kan inte välja en tid, när det passar fru Pierre precis. 

Å svindyrt är det !!! Nu fick jag sagt det också, ha ha ha   Bhaa....

 

Nä gott folk ska avsluta här... ha de tills nästa gång Kram Annso

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards