Direktlänk till inlägg 28 juni 2020

Varmt och läskigt

Av Pierre - 28 juni 2020 09:13

Vilken vecka vi haft   med sol och värme (30- 32 grader) så att vi teg. Som bekant är jag ingen solpressare direkt, men får jag tillgång till bad går det hyfsat. 

Har ju lillsyrran med sambo på besök nu... vi har badat på lite olika ställen. En dag gjorde vi en dagsutflykt till Smitingen. Det var härligt med havsbad för oss som bor i Norrlands inland   lite för kallt än, i vattnet tycker jag, men jag badade en hel del ändå med sonen. Han Bangar inte.... då kan ju inte morsan göra det heller.

 

             

Det var inte överdrivet mycket folk heller så.... inga problem att hålla avstånd precis   . Höll på svimma när jag såg bilder på FB hur det såg ut på stranden i England, är dom inte klok!!

 

Varit i 2 omgångar och tittat till mor i värmen och gjort de sedvanliga ärenderna. Gjorde också egna ärenden. I denna värme måste man göra en paus mitt uppi allt....

 

     

Även Maja tyckte det var varmt, letar skugga och fläkt   

 

Ett besök på Risön blev det i veckan, när det var som varmast. Inte bara bus och lek faktiskt. Rasse har inte simtränat sen i våras så... vi simmade lite seriöst också. Som vanligt är jag hjälplöst sist, Rasmus simmade runt oss som en delfin, ha ha ha, hoppas vi kan komma iväg lite mer framöver, så han kan simträna lite. SASSklubben har bokade banor varje kväll hela sommaren och de får träna själva hur de vill, det tycker jag är en "kanon möjlighet" för dem.

 

     

 

Orken har inte varit på topp i denna värme men har tagit rätt på rabarberna iaf, med syrrans hjälp   . Hon bakade rabarberpajer och storsyrran har fått rabarber som hon skulle göra rababerkräm av.

 

   

Inte så dumt, känns bra att göra nått vettigt av det   .

 

Ja, en och annan mysig hemmadag har det också blivit....

 

       

 

Lördag, Skulle Mogge upp till Borgafjäll med X antal kubik grus. Han fick hjälp med lastbil så.. det var bara att haka på för hans del när vi fick hjälp, otroligt snällt och mycket värdefullt för oss .

 

Vi andra då.... ja för att göra en lång historia kort, satt vi en kväll och surrade... och hur vi kom in på ämnet minns jag inte, men Marcus syrra hade nämt att hon ville besöka ett spökhus med en gungstol.

- Meen, det är ju Borgvattnet ni menar. Det är bara 1½ timme härifrån. Vill ni dit ? 

- Vaa ? Jaa !!

Och på den vägen är det..... medans Mogge åkte med grus till Borgafjäll, åkte vi på en dagsutflykt till Borgvattnet   .

 

Säga vad man vill, så är det en märklig plats och räknas som Sveriges mest hemsökta hus. Jag tror inte direkt på spöken eller ärligt talat vet jag inte vad jag tror egentligen. Jag är mest rädd för allt sånt. 

Det första som händer är att jag får en dörr i ryggen i det s.k rosa rummet och jag skriker rätt ut, ha ha ha.... 

Nerverna är helt klart utanför kroppen där, annars upplevde jag inget annat speciellt  . 

En vacker gammal prästgård iaf, för mig räcker det med ett dagsbesök men.... för de som är modig, får man sova över om man vill. De har sommarcafe där, med gott hembakat fika också. Ett tips !!

Här kommer en bildbomb från dagen....

 

                                   

 

Söndag, en delvis hemmapysseldag kan man säga. Mina kära besökare får inte bara ha "semester" när de är på besök hos mig, ha ha ha. De får en varsin pensel i näven också   .

 

     

 

J..... klar vad det gick undan när 4 pers hjälptes åt. Vips så var all panel målad till " garage" uppe i fjälls.

Mogge har börjat så smått att börja regla för väggar. Vi bygger väggarna klara här hemma och kommer sen att frakta upp dem/ bygga ihop dem på plats där uppe.... så är planen iaf. 

 

På em/kvällen var jag och syrran till mor och andra syrran slöt upp en stund med oss. Efter lite fix och trix hos henne rullade vi vidare för att hämta upp Christoffer vid tåget   . Äntligen har han semester och ledigt från plugget. Tror han har längtat efter en "långsemester hemma i norr". Förra året blev kort eftersom han skulle till Holland och gå Nijmegenmachen, året innan hade han ingen semester alls, då var han ute på uppdrag i fjärran land. I år kan han ha "riktig" semester iaf. 

Just nu har jag fullt hus hemma, ha ha ha, rörigt och härligt på samma gång   . 

 

Efter tryckande värme i flera veckor kom ett efterlängtat regn igår. Tror inte jag har längtat efter svalare väder nångång så mycket som nu   . Verkligen välbehövligt .

 

Ja.. det var min första semestervecka, som nu hunnit övergått till semestervecka nummer 2. Vill stoppa tiden ett tag.... det går på tok för fort !! 

Vi har lite roligheter på G i veckan, men det får jag berätta om nästa gång.... ha de gott och njut av sommarren, kram Annso   .

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards