Alla inlägg den 15 juni 2020

Av Pierre - 15 juni 2020 01:40

Hallå.

Å vad tiden rusar i väg och jag springer bak efter i vanlig ordning. Sist jag skrev var det dax för skolavslutning. En stor dag för kidsen såklart. P.g.a corona tider blev det varken kyrkan eller tårtfest med föräldrar utan de hade egen avslutning på skolan.

 

 


Uppklädd dagen till ära   .

Jag fixade lite gofika hemma och flaggan åkte fram på bordet som alltid när vi ska fira något. Det är en grej som jag har med mig hemifrån, ha ha ha. Mamma gjorde alltid så / gör fortfarande, när det är något speciellt. Det är märkligt det där, vissa saker hänger med i nästa generation. Jag tyckte det alltid var så festligt då....antar att jag vill att mina barn ska känna samma sak. Små detaljer/ minnen som gjorde mig glad som liten   . 

 

     

 


Plockade liljekonvaljer   det luktar verkligen sommar. Har sån tur att det växer massor mellan oss och grannen. 

Jag var ledig mitt över veckan så... jag ägnade min ledighet mest till att köpa plant, plantera hit och dit, skura och olja in bron på framsidan. Skurade utealtanen på baksidan, gjorde i ordning för förhoppningsvis soliga sommardagar   

 

     

 


Ibland kommer min barnsliga sida fram. Har en kruka som jag brukar göra lite sommar/ hösttema i.

Denna gång blev det "sommar picknick", ha ha 

 

 

Nu får det räcka med plantering... allt ska ju vattnas och skötas också, som bekant är jag ingen "trädgårdsnisse" fast jag önskar att jag va det ibland. 

Är glad iaf att det verkar ta sig i planteringslådorna som vi gjorde i ordning tidigare, fastän jag var så sen med fröpåsarna.

 

Ja.. helgen då... Mogge och Rasse åkte upp till Borgafjäll på fredag. Jag hade planerat en lugn och skön kväll i solstolen. Nja inget blir ju som man tänkt sig..... Kl 20.30 ringer min make och är i nödsituation. Han har punktering bara några mil i från Borga, inte bara på 1 däck utan på 3 däck samtidigt !! alltså hur är det möjligt !! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Det var ju bara att lasta in nya däck i bilen och fara ( ironiskt nog hade Mogge precis köpt 4 nya som låg här hemma) Snacka om "ödet", vad skulle vi gjort annars, en fredagskväll uppe i lapplandsfjällen, en nätt liten resa på dryga 25 mil enkel väg. 

Ja.. jag fick ju iaf se en fantastisk solnedgång genom bilrutan och be till han där ovan, att jag inte skulle få punktering själv. Tillsaken hör att det pågår vägarbeten på flera ställen efter vägen, där de fräst upp asfalten så...det finns en förklaring, dessutom var Mogge ganska tungt lastad med släpvagn och gigantiska "syllar" heter det så tro ? som man bygger grund på, ni fattar vad jag menar   . 

Iaf allt gick bra, Assistanskåren Annso var tillbaka hemma 02.45 igen. Det var den fredagskvällen med "egen tid" ha ha ha ... i nöd och lust heter det ju     . 

Rasse var så rolig, han frågade mig bekymrat när jag skulle åka tillbaka igen:

- tänk om du också får punktering mamma, vad gör vi då ?

- Ja... jag får väl ringa dig och pappa ?

- Det kan du glömma !!

 Jaha... tack för den   . Vi garvade både Mogge och jag, han hade fått nog där ute i ingenstans mitt i natten. 

 

Lördag, vart en mysig dag iaf. 

Jag hade bestämt date med syrran. Det var längesen bara vi träffades. Vi förenade lite nytta med nöje samtidigt. Var åter igen och köpte lite plant, men denna gång för att göra fint på pappas grav. 

 

   

En vacker och VARM fm på kyrkogården, vi höll på att svettas ihjäl   nånstans mellan 28 - 30 grader var det nog. Efteråt köpte vi med oss lite golunch och åkte och solade. 

 

 

 

Ska inte klaga, vi hade det jätte trevligt och mysigt, men jag har svårt att ligga och pressa i solen nån längre tid. Till skillnad från mina systrar som tycks kunna pressa hur länge som helst. Det går bra om jag får vara i närheten av vatten och kan svalka av mig i mellanåt. 

Syrran badade som tusan, själv tyckte jag det var liite för kallt, men tillslut var jag tvungen att doppa mig också för jag var nära kokpunkten, ha ha ha.

Vi hade en bra dag tillsammans iaf och fick ladda energi inför kommande 5 nattpass. I skrivandets stund håller jag fortfarande på att beta av dessa pass. Nedräkningen har börjat inför semestern....

Efter en hel del turbulens under våren/ försommaren, om vi ska få ha semester eller inte p.g.a pandemin o.s.v, får vi semester !! Vi får skratta oss lyckliga. Jag lider verkligen med all Ivapersonal runt om vårt land som inte har samma tur. I mina ögon är de samhällets hjältar nr 1, just nu   . 

 

Söndagen sov jag såklart och på em rullade mina grabbar in på gården igen. De verkade ha haft en bra helg förutom resan upp då. De har jobbat på och röjt med röjsåg och motorsåg och Rasse har fått dragit sly och  ris ( barnarbete)   . Hård start på sommarlovet, ha ha ha. 

 

En ny vecka har påbörjats och jag jobbar som sagt...försöker dess i mellan städa huset, är i stort behov av uppskurning, Bha... mindre kul i denna värme, men det måste göras, om vi nu vill ha fint till midsommar. En städhjälp skulle sitta fint hos mig    . 

Nja.. det är väl vad som hänt hos mig sen sist.... har en sista bild i telefon som jag vill bjuda på.... veckans "Maja". Är väldigt imponerad över hennes olika sovstilar. Hon kan verkligen slappna av och njuta   

 

 

Gogumman. 

Nu på sommaren ser vi knappt röken av henne. Hon kommer in och äter/dricker, sover en stund på soffan sen vill hon ut igen. Försöker hålla henne inne om natten, jag är mest rädd att hon ska råka illa ut av andra djur ex. men... det är inte alltid det går. Hon ger sig ut på egna äventyr och kommer när hon bestämmer. Katter är rolig på det viset, jag vet ju om att de egentligen är "nattdjur" och det är då de vill ut och jaga men.... hennes matte och husse + lillhusse är på tok för rädd om henne. 

Nä gott folk, jag avrundar här och passar på att önska alla en glad midsommar

Kram från Annso

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards