Alla inlägg den 1 juni 2020

Av Pierre - 1 juni 2020 08:10

God morgon...

Kl är bara 08 men jag är i full gång    skickat i väg sonen på skolan. Fixat med badet ( rengjort med "håven", lagt i klortabletter,kör ozonrengöring m.m) lovade Rasmus att vi skulle bubbla när han kommer hem i från skolan. Det kan vara härligt, för idag blir det varmt, lovade visst 27 grader   det är varmt redan nu kl 08 på morgonen. 

 

Ja... vad har då hänt här... 

Jag har jobbat 4 nätter, gick alltså av fredagmorgon. Vardagen har rullat på med diverse. Lite läxläsning med Rasse, middagsstök, var till farmor och farfar, firade både morsdag och födelsedag  (tror jag skrev om det förra gången) varit till min egen mor i 2 omgångar och hjälp henne med diverse + firat lite morsdag i förskott. Hon fick en fin ros av syrran som vi planterade och gjorde fint på hennes balkong. Jag hade köpt en sommartopp och strumpor. Det vart bra till henne tror jag   . 

 

Vardagen är lite annorlunda för oss just nu... inga träningar, ovanligt. Ingen simträning sen corona startade, ingen karate. De hade utomhusträningar här i maj, det hade vi faktiskt velat gå på men... av olika anledningar kom vi inte iväg, det var synd. Nu har karaten sommaruppehåll. Den här tiden brukar ju vara jättekörig eftersom fotbollen också kör i gång och alla träningar överlappar varandra... men det blir ingen fotboll heller för Rasmus i år.

Han är för stor. Det finns inget lag för - 09 i Resele. Hade han varit född - 10 hade han fått vara med, trist !

Fotbollen tycker han är kul, men det är som det är   .

Han fick erbjudande om att komma över till Näsåker men han tackade vänligt men bestämt nej, vilket jag inte säger någonting om. 

"Över hans döda kropp" att han skulle åka dit ensam, inte känna grabbarna och spela seriespel i Västra, mot nya lag.  Jag känner min son.... det hade varit helt annat, om de hade varit några stycken kompisar härifrån som gjorde det tillsammans. 

Jag tänker inte tvinga honom på nått sätt, har all förståelse, varför. Fotboll ska vara kul och inte förknippad med ångest, utanförskap. Rasse kämpar nog mycket med sin blyghet och självförtroende som det är. 

Med det sagt, så vet man ju aldrig vad som händer nästa år. De är lite fler födda  -10, kanske han kan "haka på" då, beroende på vilka/ hur många som väljer att fortsätta, vilka som vill spela i stan och vilka som vill spela i Västra. 

Det får helt enkelt bli ett mellanår i år, sen får vi se hur han vill göra. Denna sommar får vi cykla, vandra, spela lite badminton, träna karate hemma på altanen och simma på egen hand helt enkelt  . 

 

Fredag, vakade jag av som sagt, sov på fm och var till mor på em.

 

Lördag, skjutsade jag Rasmus till en "simkompis" i stan, i samband med det, var jag till min arbetskollega på besök. 

Ja... jag vet inte hur jag ska förklara.... men jag hade i ett svagt ögonblick tackat ja till att ställa upp som sminkmodell..... Ni läste rätt, ha ha ha. Det är inte riktigt jag ! Min jobbarkompis är spa/massage/hud teraput, ja vette gudarna all utbildning hon har   och ska ha ett event med Maria Åkerbergs produkter på tisdag. 

Har aldrig gjort nått sånt. Ha ha ha... hon frågade om jag använder "ögon/fransböjare" 

- Öh... äger ingen, har aldrig använt nån i hela mitt liv . 

- plockat ögonbryn/ fixat fransar ?

- Öh... Nä, jag har inte plockat ögonbryn nångång heller...  nä jag kletar på fransarna maskara, det är det jag gör   . 

Hon har verkligen fått tag på ett skogstroll som sminkmodell  !!

Hon har gjort nått med mina ögonfransar iaf.... Herregud jag vet inte vad det hette (skäms) det höll 4-6 v iaf och mina ögonbryn, dom rök i lördags. Jag har tittat mig i spegeln hela helgen, har aldrig haft så smala, fina, böjda ögonbryn nånsin. 

Ja... det ska faktiskt bli spännande och se hur hon sminkar mig imorgon   . 

 

Iaf, för övrigt i helgen började vi med ett projekt som jag trodde skulle gå relativt fort men.... det tog i princip hela helgen.

Tips! börja aldrig att flytta ett jordgubbsland och ett trädgårdsland en lördagkväll !!!

 

 

 

Sen, som man är med allt, har jag iaf fått ner fröerna i jorden. Vi får se vad som kommer upp i sommar. Planterade smultron, sallad, gräslök, dill, ätror.  Jordgubbsplanten hade vi inte hunnit rensa och flyttat över på bilden. Hade 4 lådor med bara jordgubbar tidigare, nu är det nerminskat till 2. 

Vet inte hur många skottkärror med jord vi förflyttat, en hel del iaf. Nu har vi cykelställ och cyklar där vi tidigare hade trädgårdsland, det blev bra. Vi får hoppas att det blir en bra plats för odlingslådorna nu och att jordgubbsplanten överlever flytten. Tillslut vart vi klar på söndagskvällen, inte gjort på en kvart precis   .

 

Det var ju morsdag i helgen också   .

Mina pojkar fixade grillmiddag, inte det sämsta. Dessutom fick jag en fin skottkärra med kruka och blomma som Rasmus hade valt ut själv tydligen. Stolt som en tupp ...

 

   

 

och telefonsamtal från stora sonen gjorde min dag.

Tycker egentligen att det här med mor/farsdag är inget speciellt att fira. Det kan man fira när som helst ( om man nu vill) handeln får sig ett uppsving iaf. för min del kan jag lika gärna vara utan det. 

Åt en god grillmiddag och fick en fin present som de valt med omsorg och kärlek, så det är jag glad över

såklart   . 

 

Det vart en skrivpaus på 2 dagar... som vanligt. Ska försöka diktera färdigt nu.....

 

 Måndag ... jisses vad varmt (27 grader). Jag gick ut och rensade rabatter, gissa om jag höll på att flyta bort. Har bara 2 stycken, vilket passar mig utmärkt. En rabatt är bara ormbunkar i, den andra består mest av rabarber och fina pioner som kommer upp varje år.

 

   

 

Var nöjd med mig själv när det var gjort, kunde slänga mig i solstolen sen med gott samvete, tills sonen kom hem från skolan  . Hade ju som sagt lovat att vi skulle "bubbla" när han kom hem.

 

   

 

" Stekar`n" ha ha ha.

 

Ja... sen var det dax att gå på nattjobb igen. Jobbar fortfarande i skrivandets stund, ska avverka natt 3 av 3.

Igår (tisdag) sov jag såklart och på kvällen var det dax för Maria Åkebergs eventet hos min arbetskollega. Mycket trevligt och mycket gott att äta och dricka   . Sminkningen gick bra, är väl inte riktigt bekväm med att göra det inför publik men... har jag lovat så har jag lovat. 

Här kommer några "reklambilder" från kvällen, tusen tack iaf   

 

             

 

For direkt och jobbade efter eventet, ordninggjord och klar, ha ha ha.... Ja... måste väl bjuda på en bild då   

 

 

 

Nä, har inte så mycket mer att berätta, ska strax börja med middagsstöket. Idag bjuder köket på gorme´rätten korvstroganof, sen ska jag möta upp Mogge i stan. Vi måste fylla på kylskåpet... Bha... ibland är jag så less på denna mathandling, gör det ju dubbelt upp dessutom, eftersom jag även handlar åt mamma varje vecka. Iaf tar Mogge med sig maten hem och jag åker och jobbar. Vi har alltså "date" på kvantum.... ungefär som vi brukar göra när sonen har träningar, livet är väl härligt ibland  . 

Ha´de gott där ute, kram från Annso

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards