Direktlänk till inlägg 8 juni 2020

Ute på tur

Av Pierre - 8 juni 2020 16:27

Hallå där.

Har nyss satt mig i soffan, medans middagen puttrar i ugnen. Idag vart det en såndär dag, då det vart en massa "måsten" skulle egentligen velat gjort så mycket annat, men... ibland går det inte. Började morgonen med att skjutsa Rasmus med "storpackning". Hela 4-6 an är på "Hajk" mån - tisdag. Gissa om jag hade en spänd pojk. De ska tälta, grilla, utomhuslektioner och en massa annat skoj. Vi ska faktiskt dit en sväng ikväll (när Mogge kommer hemifrån jobbet) och hjälpa honom att sätta upp tält. Vi har ett 4 mannatält som vi köpte när vi var på våran Norrlandstripp för 2 år sen. Inte så lätt att sätta upp för honom (vette tusan om jag skulle fixa det själv faktiskt). 

Iaf for jag direkt till blodcentralen därifrån, eftersom jag hade tid för att lämna blod. 

Sen fortsatte jag till min mor. Det var lika bra eftersom jag hade tid mellan blodgivning och utbildning på jobbet.

 

Jag skrev tidigare att jag ställt undan fönsterputsningsgrejerna för denna gång..... nja det stämde inte. 

Jag putsade hennes fönster. Hon ville inte byta några gardiner, så det gick ganska fort ändå.

 

 

 

Nyputsat och fint hos mor.

Förberedde även för fotvård idag   . Är så tacksam för att hon kan komma hem till henne och göra det, det är toppen !! Skulle själv vilja gå på forvård, det ser skönt och härligt ut. Ja ja, nångång i framtiden kanske.....

 

På em var jag åter på hospitalet för "Lucas" utb. För er som inte jobbar med sjukvård kan jag förklara att det är en hjärt och lungräddningsmaskin som gör kompressioner. Används i ambulanserna sen länge, nu tillslut så, får även akuten/Iva en också, svindyr såklart, men lättsam att jobba med tyckte jag.  Nja..lätt och lätt, väskan väger 11 kg, själva maskinen som man sätter över bröstkorgen väger 8 kg   . 

Efter det blåste jag hem iaf, sov en stund och lagat mat.... typ så, vart min dag. Mina blommor står fortfarande "oplanterade"........ ja ja.... det får bli en annan dag då. För som sagt, ska iväg och sätta upp "tältelände" åt sonen, sen tillbaka på jobbet igen för nattskift..... En "blä dag" vart det.

 

Veckan som var, jobbade jag fram till torsdagsmorgon iaf. Sov på fm och var och handlade b.l.a åt mor på em. Såg till så hon hade så hon klarade sig med div. över helgen eftersom vi skulle vara borta. Kvällen gick mest åt till att packa och fixa hemma sen. Inga problem att vrida tillbaka på dygnet där, ha ha ha, somnade som en stock   . 

 

Ja.. fredag då. Vi bestämde oss för ett tag sen, att förena nytta med nöje och åka på en tur över helgen. Något vi sett framemot !! 

Första stoppet blev Strömsund för lunch och ett besök hos Dunderklumpen. Tyvär var inte allt öppet, men vi gick runt och kollade det som gick. Lite nostalgi är det för min del, jag gillade dunderklumpen som barn    Rasse har sett teatern vid dödafallet för nått år sen, det är väl den relation han har till Dunderklumpen. 

 

           

 

Jag och Mogge fick oss ett gott skratt, när vi gick där, för Rasse sa:

- Det gör inget att det var stängt mamma, för jag är ju faktiskt inte 6 år längre..... ha ha ha

- Nähä..... nä just det   .

 

Sen fortsatte vi mot Jorm och det blev vårt nästa stopp och övernattning. Vi bodde fint på deras camping. Naturen runt omkring tar verkligen andan ur en, hoppas vi kan åka dit nån fler gång och fiska med Rasse. Det är ju ingen "Romresa" från oss sett.

 

           

Förstår att Beppe Wolgers fick inspiration till sin saga härifrån och "jättenJorm"   . 

 

Dagen efter fortsatte vi vår lilla tripp runt vildmarksvägen. Har ni aldrig åkt den, så kan jag rekomendera att göra det, en av Sveriges vackraste vägar. Vårt mål var såklart öppningen över Stekenjokk. Vi var inte ensam om man säger så, som ville åka över...

 

 

 

Hörde nån som sa att det var 1000 bilar/husbilar/motorcyklar på 1 timme som åkte över. 

Denna väg är inte öppen vintertid p.g.a snömängderna, 7 meter på sina ställen. De skottar upp den nu på försommaren och hålls öppen fram till oktober, sen "driver" det igen, igen.

 

                   

 

Vi har åkt här en gång tidigare ( mitt i sommaren) utan snö, då är det väldigt vackert där. Nu var vitsen att åka där och uppleva de väldiga snöväggarna precis när det öppnas. En märklig känsla iaf, som att åka på en annan planet, svårt att beskriva.

 

Vi fortsatte vildmarksvägen och gjorde en avtickare över fjället och kom fram till nästa destination - Borgafjäll.

Vi ville fixa och trixa lite i stugan. Det är "barmark" nu, något som vi väntat på, för att komma igång där uppe. 

Ja.. som jag skrev i början, att fönsterputsningsprojektet var över så... var det inte det. Glömde att jag har ju en fjällstuga att putsa fönstren på också, ha ha ha, så det har jag b.l.a gjort i helgen men.... nu tusan får det vara nog... Bha...

 

   

Dunderklumpen fick bo där i fönstret i Borga, tyckte Rasse   .

 

Iaf.... nu går startskottet för att börja där uppe. Mogge ska upp till helgen igen och börja röja med röjsåg på tomten. Vilken otur att Annso har jobbarhelg    så Rasmus ska följa med pappa, han får vara "första risdragare" på tomten. 

Ja.... har svårt att se framför mig just nu, vad det kommer att bli av allt. Myyycket jobb har vi iaf. Snett bakom vår mark har vi ett stort "renhängn" och skoterleden. Det lär vi se lite bättre efter att ha röjt undan allt sly, men annars ser man ju renar lite varstans i denna region.

 

 

 

Det vart en paus igen..... det kom 2 nattpass och en födelsedag ivägen......Sorry.

Hipp Hipp hurra för farfar Janne som hade bemärkelsedag        . Nu har vi ganska lugnt med födelsedagar över sommaren, det kommer ett skov till hösten igen, ha ha ha. 

I dessa coronatider hade vi tur med vädret igen, så vi kunde fira honom i finväder ute på deras altan. 

 

   

Det var en härlig kväll, sol och jordgubbstårta... en försmak av sommaren   .

 

Ja.. sist jag skrev skulle vi ner och hjälpa till med tältet på kvällen innan nattjobb. Det gick bra iaf, kidsen hade hur kul som helst. De badade, hade vattenkrig, grillade... mys pys   

 

     

 

Järngänget ute på haik   .

 

Kan ju säga att jag hade en väldigt trött kille som kom hem på tisdags em, tror att det blev en del minus på sovkontot och mycket plus på uteaktivitetskontot, ha ha ha.

 

Nä gott folk, har jag inte tid att sitta här längre, ska stoppa sonen i duschen och i säng. I morgon är det skolavslutning. Den blir ju inte som det brukar, ingen kyrka, ingen tårtfrossa/kalas, som brukar fixas i församlingsgården efteråt för alla barn och föräldrar.... lite tråkigt såklart men.... det är som det är. 

Hej svejs så länge Kram Annso   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards