Direktlänk till inlägg 23 mars 2020

flyttgubbar igen

Av Pierre - 23 mars 2020 15:46

Godagens...

Med pyssel och knåp fick vi till veckan som varit. Jag jobbade fram till torsdagsmorgon. Mogge var hemma och vabbade 2 dagar, sen fick Rasse var själv resten. 

Som sagt, sonen har varit hostig och bannlyst från skolan   och är fortfarande i skrivandets stund. Nja, kan varken säga att det är bättre eller sämre nu. Ska vi vänta tills han är helt symtomfri + 48 tim, lär det dröja ett tag. 

Det är som det är, bara att gilla läget. 

Han har iaf inte legat på latsidan. Han har fått gjort skolarbete hemma. Här är en INTE så glad son, efter att hans mamma tvingat honom att räkna matte...

 

 

 

Ibland har det gått ganska smärtfritt med läxorna hemma, men då har vi haft andra störningsmoment istället, ha ha ha. Våran Maja vill också vara med och lära sig om Judendomen   .

 

     

 

Iallafall tror jag att sonen inte kommer att glömma en sak om judendomen, som vi höll på att dö av skratt över. Jag läste en text om deras religion och Rasmus skulle svara på fågor: Längst fram i synagogan står arken, vad förvaras i den ? 

Jag läste toarullar !   Det skulle vara torarullarna. Rasse höll på att skratta ihjäl sig, det spårade ur totalt, ha ha ha. Blivit påmind om detta X antal gånger nu, men det bjuder jag på, han glömmer det inte iaf.  

 

Som sagt, vakade jag av torsdag. Jag sov och på em hade jag div. telefon och pappersjobb som väntade.

Fredag, stökade jag bort mathandling, läxor med sonen, fredagsmys vid tvn. Vi satt och halvsov alla tre i soffan så det blev inte mycket till mys för oss   .

 

Lördag, ja.... dagen D, dax för flytt tillbaka för mor. Det tog mest hela dagen, vi höll på från kl 11 - 18. Det gick trots allt bra. hon var lycklig att vara tillbaka. När vi äntligen var färdig med det mesta, tänkte jag att hon skulle få fira. Jag hade gjort räksmörgåsar och vi sprättade champagne   . Fint ska det vara, ha ha ha.

För att göra en lång historia kort, nämde mor en gång innan jul, att hon aldrig smakat champagne.

- Va ??? Vad säger du morsan, har du aldrig druckit champage i ditt snart 77 åriga liv ? 

- Nä, det har jag inte. 

- Men... det är klart att du måste få smaka det nångång i livet. En lätt önskan att uppfylla !!

Det vart iaf en självklar julklapp från stora sonen, till mormor... en champagneflaska.

Så... när renovering och flytt vart färdigt i lördags, var det ett perfekt tillfälle att öppna den och smaka för första gången ! 

Tror hon tyckte det var festligt och roligt   . Inte min favorit, men .... visst kan jag få i mig ett glas eller två, bara för att   . Skål, nu är det över !!!

 

När vi kom hem på kvällen, var både Mogge och jag som 2 säckar potatis. Vi hoppade i bubbelbadet..... det var vi värd efter denna dag   .

 

 

 

Det var extra härligt just då, kan jag säga.

 

Söndag, hade vi en "hemmapysseldag". Mogge listade i vårt "framtida sovrum". Jag fick ett tokryck och städade ute i förrådet. Det var mest för att Chrisses gamla säng skulle få plats där. Lika bra att passa på att göra den s.k vårstädningen på en gång. Det vart bra iaf och jag var väldigt nöjd över mig själv. Sängen är på plats och det är hyfsat ordning och reda där inne, lite vuxenpoäng tycker ja   . 

 

På kvällskvisten fick vi fikafrämmande av Peter och Carina, alltid skoj med lite kaffe och surr   . 

Ungefär så vart den veckan och en ny har redan påbörjats. 

 

Tyvärr fortsätter Rasse med sin hosta. Måndan vart inge bättre snarare var han lite sämre, halsont och lät "grötig" suck. Jag vet inte, detta verkar pågå i en evighet. Vi kör skola hemma även denna vecka. 

Vi räknade matte, sen fick han hjälpa mig att baka bullar   . Vi får se det som att han hade hemkunskap, ha ha ha. Än så länge tycker han det är roligt att vara med och baka, det är väl bara en tidsfråga innan den tiden är förbi också. Med lite spotify i gång på datorn, gick det fintfint.

 

 

 

Jodå, det vart några stycken. Alltid bra att ha lite bullpåsar i frysen.

 

Han fick sätta sig med "paddan" en stund efteråt, så jag kunde lägga mig och vila inför nattjobb. Har jobbat sen dess och hunnit varit hos mor i 2 omgångar. Det har varit lite pyssel hit och dit efter flytten, förrutom de vanliga göromålen, mathandling, gjort räkningar m.m men nu kan jag snart sätta punkt för det iaf. Den andra lägenheten är urstädad och klar. Behöver "bara" försöka samla ihop nycklar fr. hemtjänsten på dagen och nattpatrullen så jag kan lämna tillbaka dem till hyresvärden. Ska ringa runt och "jaga" dem i morgon, inget lätt uppdrag ska ni veta men varför ska nått vara enkelt   . 

Ja.... mer spännande än så, vart inte denna vecka heller. Ha´de så bra gott folk och tänk på att tvätta

händerna   Kram Annso 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards