Alla inlägg den 16 mars 2020

Av Pierre - 16 mars 2020 14:55

Hallå där....

Jag har inte så mycket att komma med denna vecka, men jag uppdaterar iaf.    Har jobbat ganska intensivt ett tag. Jag vakade av mina nätter på torsdagsmorgon, var ledig 2 nätter sen på´t igen, därav inget spännande att berätta egentligen, och inte många bilder att komma med heller. 

Den stackars tiden jag var ledig i mellan passen, var jag mer eller mindre som en disktrasa och fick inget speciellt gjort hemma.

Jag var på utvecklingssamtal på skolan iaf. Meningen var, att det även skulle vara föräldrarmöte till veckan, men det blev inställt p.g.a smittorisk. 

På kvällen sen, fick vi fikabesök av våra grannar, det är ju alltid trevligt med lite kaffe och surr   . 

 

Lördag, delade vi upp oss. Mogge skulle åka och köpa lite lister och färg. Rasmus fick följa med pappsen för de skulle passa på och hälsa på farmor och farfar i samma veva.

Jag själv hade en "städ date" med syrran, låter kul va.... ha ha ha. Vi var till mors gamla lägenhet och hjälptes åt att städa och plocka i ordning, så gott vi kunde. 

Det har verkligen hänt grejer, så här fint är hennes badrummet nu...

 

 

Nog för att de städar efter sig, men det är ju ändå byggdamm som kryper in överallt och ligger som ett lager.

Vi passade även på att frosta av frysen, torka ur kyl och spis m.m i samma veva. Det tog sin tid, så vi lämnade golven till en annan dag, skönt att ha det värsta gjort iaf.

Efter att ha agerat städpatrull åkte jag hem, fixade middag och kastade omkull mig för att ladda inför 5 nätter.

 

Söndag, sov jag såklart. Har inte så mycket mer att säga om den dan, mer än att vi var och spelade badminton på kvällen, innan jag skulle iväg och jobba. 

Roligt och lite jobbigt också  .

 

 

 

Måndag, sov såklart. Rasse kom hem från skolan och mådde väl sådär. Han hade slagit huvudet i en klätterställning och dessutom ganska hostig. 

Vi hade tänkt åka iväg på karateträning på kvällen egentligen men..... Det var inte läge och.... ja det var bara att ta beslutet.... inte läge att gå till skolan i dessa coronatider. 

Inte för att jag tror att Rasmus har corona men, direktiven är så nu i skolan och måste dessutom vara symtomfri 48 tim efter. Hosta kan ju som bekant sitta i ett tag så.... jag är helt inställd på att han kommer att bli hemma ett tag. Han har fått skolarbete hemskickad, att göra i veckan så... det är inte till att hänga framför tv hela dagen minsann   . Vi har både engelska uppgifter att göra på datorn och papper, jobba i matteboken, religionsuppgifter, svenskaläsning m.m 

Ja... har en känsla av att detta är bara början för "alla" skolelever. Sverige kommer att måsta stänga ner även grundskolan ganska snart, tror jag iallafall, om inte coronavågen skulle helt plötsligt vända, men det är nog bara önskedrömmar. Vi har bara sett toppen av ett isberg än, i Sverige. 

Känns ändå lite knäppt, eftersom han i övrigt inte är sjuk men men... såklart... det är bara att göra som det är bestämt just nu. 

När jag ändå är inne på detta ämne, så är även simträningen inställd på obestämd framtid p.g.a detta. Vilket jag kan förstå. Ett badhus om något, är ett säkert smittoställe. 

Eftersom det inte blev nån karateträning för oss, åkte jag och handlade mat istället ( på tal om cornonatider) ha ha ha.

 

 

Ja... vad ska man säga..... trodde väl inte att jag skulle få uppleva detta i mitt liv. Många hyllor gapade tomma, glöm toapapper, pasta, konserver. Inte klokt alltså. 

Har svårt att tro, att vi kommer svälta. Vi har ju turen att vi har en del älgkött i frysen iaf, om det blir kristider   . 

Det vart mycket snack om corona nu, men det kan inte hjälpas, för det har ju helt klart påverkat vår vardag på olika sätt, varse vi vill eller inte.

Betar fortfarande av mina 5 nätter i skrivandets stund och jag har hunnit varit en sväng till och städat klart i mors "gamla" lägenhet med syrrans hjälp. Nu är vi äntligen färdiga (det känns skönt) så....kommande helg är räddad. Då går flyttlasset tillbaka. Varför göra nått så dumt som att vara ledig, när man är ledig   . 

Stora tegelstenar rasar från mina axlar iaf, när detta är översökat och klart.

 

Nä... gott folk, roligare nyheter än så, har jag inte denna gång. 

Veckans "ris"   är att vår diskmaskin har tackat för sig, bläää.... vi måste köpa en ny.

Veckans "ros"   .... blir att stambytet är avklartat hos mor och allt stök som varit runtomkring det. 

 

Nu har jag inte tid att sitta här längre...... ha´de gott tills nästa gång, Kram Annso

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards