Alla inlägg den 21 juli 2019

Av Pierre - 21 juli 2019 14:28

God morgon säger jag, men det är god efftermiddag för "vanligt folk". Blev väckt för en liten stund sen av telefon. Det var Chrisse som ringde, jag flög rätt upp i sängen. Vi har inte pratats vid på nästan 2v. Förutom 2 -3 meddelanden på "mess". Först fick jag en bild på 2 sargade fötter med texten "Hälsningar från Holland". Efter ytterligare 2-3 dagar fick jag en bild på honom med medaljen. "Jag klarade alla tider, alla dagar", han var så stolt... och vi med. På kvällen dök det upp en bild på honom med baskern, en cigarr i munnen och en öl i handen, ha ha ha   Det var han värd !! 

Han började prata om en TILL marsch som finns i Belgien....

- Nä nu får du f....n ta och ge dig gubben! Det räcker! Du har redan bevisat att du är en tjurig jäkel i och med detta.

Nu väntar en "nice" vecka för min son med vila för sargade fötter, benhinneinflamation, förkyldning och "mega minus" på kaloriintaget !!!

 

Är i skrivandets stund solokvist hemma. När jag klev upp, skjutsade Mogge in Rasse och en kompis på bio. De skulle se den nya Lejonkungfilmen.

 

 

 

Hans kompis fick presentkort på bio av oss i födelsedagspresent, så de såg framemot att gå på bio tillsammans trorjag, "utan päron". De får känna sig lite stora   . 

Annars hade jag gärna hängt med, den verkar väldigt fin och bra musik är det ju sen tidigare, det man sett på trailers iaf. 

 

För övrigt, har det varit en bra vecka. Var ledig några dagar mitt över veckan sen gick jag på helgjobb igen från torsdag. Det var självvalt att jobba 2 helger på raken. För till veckan är det ju laxfestivalen här, så vi tänkte för en gång skull gå på festivalen till helgen ( Vi har inte gått på många år) och vi är dessutom ledig båda två !

Men vad händer.......... Jo Annso och Mogge ska stå i Risökiosken hela helgen, för simklubben !!    !!

Alla föräldrar blir tilldelad en helg, (sen får man byta sins i mellan om man inte kan). Det kan jag ju säga att, det finns ingen i hela Sollefteå kommun som vill byta och stå där under laxfestivalhelgen, såklart !! Det suger.... men bara att gilla läget ! 

Såå... där kommer vi att vara hela helgen istället....  .

Ja... det blir nog bra, Rasmus kommer att vara med oss och hjälpa till. Han verkar tycka det ska bli roligt, men hans föräldrar är inte lika glada !

 

Som sagt... när jag var ledig under veckan, ägnade jag 2 dagar till städning här hemma. Det var välbehövligt och det var ändå halvmulet och gråväder. Undervåningen 1 dag och övervåningen 1 dag. För att lätta mitt samvete, att jag var så tråkig för Rasmus, lovade vi honom att vi skulle åka och fiska på kvällen. 

Det lättade upp på himlen och finväder var på väg. Det var en magisk kväll.... helt vindstilla och solnedgång vid älven.

 

               

Vi tog hem firrarna till Maja   först fick hon nosa på en rå fisk.... men, nej hon var inte intresserad av den. Då kokade vi dem istället. Nja... hon åt litegrann, men inte var det som när hon känner lukten av älgkött precis. Vi har en kräsen dam, verkar det som.

 

Var och hälsade på Peter och Carina en av kvällarna också. Det var längesen vi träffades.... vi har båda haft fullt upp på varsitt håll, så nu var vi kaffe och surrsjuk, ha ha 

Alltid mysigt, kvällen susade iväg med en väldans fart.

Jag och Rasmus bakade snickerskakor en kväll oxså, i varierande storlek   gjorde dubbelsats så det vart en del. Tog med mig på jobbet, så mina kollegor har fått äta snickerskakor hela helgen, ha ha ha 

 

 

Dom är lättsamma att göra (när man bakar med barn) och sliskigt goda till kaffe    .

 

Sen har jag gjort min vanliga tur till mamma, när jag varit ledig och haft en date med syrran. vi promenerade runt på Hågestaön och fikade en stund, innan det blev åskoväder.

 

Mogge har börjat jobba igen, så vi försöker skrapa och måla när tillfälle ges. Planen är 2 sidor i år och 2 sidor nästa år. Vi får väl se.... vi gör det vi hinner iaf.

 

   

 

Ihelgen har jag jobbat som sagt, men i lördags klev jag upp lite tidigare, och följde med Rasmus till parken i stan. Det var Paprikaloppet. Han var med och sprang där. I år sprang han det långa varvet. Det var varmt, jobbigt och nervöst... men han gjorde det ändå. 

 

     

Jag Hejjade och peppade allt jag kunde   . Alla barn får medalj och festis vid mål, han var toknöjd, det är huvudsaken. Han är ju en ganska "tung och stor kille" i jämförelse med sina jämnåriga, så han får kämpa lite extra för att orka, bra kämpat   . Efteråt åkte vi hem och grillade hamburgare och "chillade på bästa sätt", innan det var dax för mig att åka på nattjobb.

Vi har ju köpt ett bad.... Äntligen, som jag drömt om så länge. Vi fick den hemlevererad när vi kom hem från semestern egentligen. Gissa om vi har bubblat i ur och skur den sista tiden, ha ha ha

 

   

     

Ja... så här sitter jag, när jag har möjlighet... som värsta lyxhustrun   . Vi ska bygga ett tak över, inför vintern är tanken. För i denna kan man bada i året om, eller i upp till - 30 grader. Det kommer bli mysigt i höst/ vintern när det blir mörkt och ruggigt. Jag får nypa mig i armen fortfarande.... fattar inte att jag äger nått så lyxigt på baksidan   .

 

Ja hörrni, mer spännande än så, vart inte denna vecka. Jobbar lite "spridda skurar" till veckan som kommer, så förhoppningsvis har vi möjlighet att åka och kolla lite på Nipyreveckan. Det brukar vara mycket skoj och festligheter som händer på stan då. 

 

Ha´de gott alla där ute i sommarSvergie   Kram Annso

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards