Alla inlägg den 19 maj 2019

Av Pierre - 19 maj 2019 22:17

Godagens....

Det har varit en "halvsnurrig" vecka och den kommande veckan, verkar inte bli bättre. Det är väl bara så... att vi kommit in i en sån period.... ekorrhjulet snurrar ännu fortare   .

Jag har jobbat mycket (gör fortfarande i skrivandets stund) likaså Mogge. Sen har det varit div. träningar som vanligt. Det har spelats fotboll,karatats och simmats i veckan.

I torsdags hann jag aldrig hem efter att ha utfört div ärenden, så det fick bli middag på stan innan simmning. Ja... det hade inte Rasmus något emot direkt  

 

     

Inte ofta vi går hit, ibland är snabbmat en räddare i nöden   .

Mogge jobbade till kl 21 den kvällen..... så det fortsatte att vara halvkörigt för Annso. Jag måste ju köra hem grabben då efteråt, sätta fram kvällsfika och järnet tillbaka till stan och gå på nattpass. Joråsåatt...här bry vi oss inte om att bensinpriset gått upp till över 17 kr litern.... Jag tycker om att tanka upp mina pengar, ha ha ha NOT. 

 

Hade en ljusglimt här i veckan, att jag skulle börja putsa fönster (blä) eftersom jag är klar med mitt "rensprojekt" bland kläder, skor och prylar som skulle till sommarloppisen. Då måste jag ju ha ett nytt projekt, att bocka av från listan ..... dock mindre roligt.

Jag började med köksfönstren, längre kom jag inte under veckan.

 

 

 

Förhoppningsvis blir det några fler gjorda till veckan.... vi får väl se.... trögt går det iaf. Nr 1 är ju att vara hemma och ledig...... där stöp det direkt   .

 

Vilket fantastiskt väder det varit i helgen !!

Jag vakade av lördagsmorgon och sov fm. Mogge och Rasmus var på "starkeman tävlingar" i stan och tittade, medans jag sov. Tror han tyckte det var spännande och häftigt. Jag fick en utförlig förklaring av sonen, vad och hur de lyfte, hur mycket ett traktordäck vägde   . De hade hämtat upp syrran på vägen hem. Vi bjöd hem henne för lite mys, grillning och eurovisionkväll. Även våra kompisar Peter och Carina kom över, så det vart en jättetrevlig kväll. 

Vi solade och mådde gott på altanen, Rasse spelade tennis och det hoppades en hel del i studsmattan... en härlig em/kväll på alla vis och det höll mig vaken och pigg   .

 

   

 

 

Kvällens middag är förberedd..... dax att grilla. Det blev Älgkalv, kyckling, potatisgratäng, sallad, sås, majskolvar, grill ost..... ja vi blev mätt, om man säger så.

Efteråt blev det tvsoffan.......

 

     

 

För att inte bli långrandig om årets ESC.... Madonna var en besvikelse, vinnarlåten... OK, roligt iaf att ett land som inte vunnit på 40 år får vinna, Sverige var iaf bäst tycker jag    .

 

Söndag pysslade jag på i lugn och ro hemma, innan jag skjutsade hem syrran och gjorde ett kvällspass på hospitalet (14.30 - 21.30) Mogge fick äran och gå på "föräldrarmöte" + barn från åk 3-4 istället. 

De ska starta upp med allt vad det innebär, inför en skolresa. Rasmus tycker det ska bli jättespännande, vilket jag kan förstå.

Frågade honom vart han skulle vilja åka på skolresa ?

Han skulle föreslå en jordenrunt resa !!   

Nja.... tror inte det va.... men det är ju bra att sikta högt, ha ha ha

 

Måndag, blev en mellandag innan nattpass igen. Medans Rasse var i skolan var jag till mor. Hon fick ju fotvård i födelsedagspresent så... nu var det dax. Det såg riktigt skönt ut, skulle inte ha nått emot att få det själv. Tror hon tyckte det var toppen och var så nöjd efteråt. 

Jag kände mig ganska trött och sliten ... orkade inte åka iväg på nån träning den dagen. Istället tog vi en cykeltur på em, i det fina vädret. Tänkte att jag skulle bli lite piggare och Rasse fick röra på sig ändå...

 

         

 

Nja... härligt var det, men vår cykeltur blev sådär. 

Han vurpade i högfart, över cykelstyret rätt ner i backen.... aj aj aj. En fin "lårkaka" av styret, skrubbade knän och en smäll i ögonbrynet så glasögonen gick sönder.

Vi fick åka hem och plåstra om såren och leta fram ett par gamla glasögon som får duga tillsvidare (suck). 

Mogge har försökt limma ihop de andra tillfälligt.

 

 

 

En inte allt för glad son.

Det blir till att köpa nya glasögon. Det var dax ..... jag hade ändå tänkt göra det senare, efter sommarlovet kanske, men nu blir det tidigare (suck)  . 

 

Var riktigt nöjd över mig själv och hade ett långkok på spisen där på em. Har googlat fram lite nya recept på olika saker jag kan göra med älgkött. Hittade ett ganska enkelt recept på älg i lergryta med curry och paprikapulver. Nu äger jag ingen lergryta utan gjorde i en vanlig gryta, men det gick lika bra.

Den vart faktiskt en av de bästa grytor jag gjort   . T.o.m Rasmus tyckte det var jättegott och ville ha mer (som annars inte direkt hurrar, när vi äter älgkött). 

 

   

 

Denna kommer jag helt klart, göra fler gånger.

 

Tänker på min stora son och håller alla tummar och tår, i denna stund kanske han sitter i ett flygplan och gör sig redo för att hoppa fallskärm !! Fy tusan.... att man utsätter sig för det frivilligt. Eller ja frivilligt... det ingår i utbildningen. Skulle aldrig göra det själv. Tycker han är så modig   och samtidigt få tråkiga besked mittuppi förberedelserna och tuff övning med fallskärmsjägarna, men han har full fokus och gör det ändå. Det är starkt... bra psyke på den pojken...... måste självklart komma från sin mor    ha ha ha. 

Hans fina goa farmor Berit gick bort, medans han var på övning förra veckan. Så sorgligt men väntat efter lång kamp med sjukdom. Får en tår i ögat när jag hörde att hennes önskan var/är att Chrisse och Stefan ska ha uniform och sorgband på sig på hennes begravning. Väldigt vacker och fint sätt, att hedra henne och uppfylla hennes sista önskan   Vill gråta bara jag tänker på det. 

 

Nä hörrni.... dax att avrunda här. Har en sista bild ....

Vaknade i em av att min son "klingade" på sin ostämda gitarr för fulla muggar. Han hade lärt sig några nya skills på musiken..... hmmm.... lät väl sådär........ men vad säger man.... 

 

 

 

Låter väl förmodligen bättre med en stämd gitarr. Mogge har tankat ner en App iaf, så man kan stämma själv. Ingen av oss har gjort det tidigare, så vi får väl se, om vi klarar det   .

 

Ha´de gott så länge... kram från Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards