Alla inlägg under juli 2018

Av Pierre - 22 juli 2018 07:14

Har semester och är vaken före kl 06... Hm...kom för övrigt i säng kl 01 i natt. Sovit som en kratta, varmt och jäkligt i sovrummet och en flugj.....el upp i ansiktet hela natten, blir tokig, lika bra jag stiger upp   ( tur man är van vid sömnbrist) ha ha ha...

Vilken vecka... som den svensk man är, måste jag prata väder   . Det har legat stadigt mellan 28 - 34 + grader, inte klokt. Pratade med min stora son via videosamtal i veckan..... Nja, han bara garvade åt mig när jag sa att det är så varmt att man orkar inte göra nått mitt över dagen. Insåg att det var fel person att beklaga sig över värmen. 

- Hörru morsan.... vet du hur varmt vi har på dagtid ?....... Det är + 60 grader !!! Det är kanske + 30 grader nattetid !!

- Jaha.... oj då.

Kan han jobba i + 60, så kan väl jag jobba i + 34 grader, eller hur ? Har tänkt på det under veckan... så fortsatt "jobba" hemma, har jag gjort, trots värmen.

Skrev ju förra gången att jag skulle ha en hemmavecka och röja både inne och ute..... och det har jag gjort, med lite pauser ibland, för Rasses skull   . 

 

Igår vart det paus för en begravning..... en fågel hade dammat rätt in i rutan och låg död på altanen. Det vart en väldans stohej om denna fågel. 

- Kan vi inte återuppliva den ? frågade Rasmus

- Nej det går inte, han har säkert brutit nacken och är död redan, men vi kan begrava den. Han var riktigt ledsen över denna fågel och svårt att släppa det, så jag letade fram en gammal näsduk och en tom kartong som han fick göra i ordning till begravningen   .

 

       

 

Vi var så full i skratt, hur han höll på och skrev på kartongen. När han sagt farväl X antal ggr och tittat på den, gick Mogge och Rasmus bakom garaget och grävde ner den. Självklart skulle han ha en gravsten och blommor och några hallon..... ifall han skulle vakna igen   .

 

 Ja.. medans jag har grejat på hemma, har Mogge jobbat sin sista vecka.... nu äntligen har han oxså gått på semester, en vecka efter mig.... som vi har väntat och längtat. 

Jag har mest rensat ogräs, krattat och åter krattat ( gula löv från vår uttorkade björk).

 

 

 

Tredje gången denna vecka, så nu ger jag upp..... det får vara "höst" på våran gård.

Rasse hjälpte mig att rensa bort ogräs i sandlådan. Han har blivit förstor för den nu, men vi gjorde i ordning där iaf så den inte växer igen.

 

 

 

I onsdags tog vi en paus, syrran hade ledig dag. Vi har inte hunnit träffs på ett tag, jag har jobbat, hon har jobbat, så vi har gått om varann. Det var mysigt..... Vi började med Thai lunch tillsammans...

 

 

 

Sen gick vi till parken. De hade grejs för kidsen där, nån åkbana med vatten, skum, färg...... nja.... inget för Rasmus, han är så otroligt feg ibland, han var säkert sugen att prova innerst inne, men vågar inte, inte var det bättre av att det var tusen andra ungar där, som han inte känner..... då blir det tvärnit   . 

 

- Ska vi åka och bada i stället ? (Känner min son utan och innan... annars skulle vi får stå där, möjligen att han skulle gå fram när det är över). 

Så... Vi åkte och badade allihopa istället. Det var skönt att svalka sig i hettan och Rasse mådde som en prins med moster och mig   .

 

 

 

I torsdags var han hos en kompis, då passade jag på att åka in till mamma en sväng. Gjorde div. ärenden åt henne, drack kaffe och var sällskapsdam en stund. 

 

Fredag - storstädning av huset, pustade och stönade i värmen, men jag gnodde på mest hela dagen.

 

 

 

På kvällen åkte vi in och handlade mat och mötte upp våra grannar Kent och Jeanette på minigolfen. Alltid trevligt, blir mycket tok och skratt, avslutade kvällen med fika hemma hos oss och surr inpå natten. Mogge och Kent firade in semestern med kall öl, efter golfningen. 

Golfproffsen in action   ....

 

           

 

När vi spelade som bäst, började värsta Londondimman lägga sig över stan och det luktade brandrök som tusan. Hörde rykten om skogsbrand utanför stan, vet inte om det stämde eller om det varifrån pågående närliggande skogsbränder..... läskigt, det blir så påtagligt på nått sätt. 

När vi satt ute på altanen senare på kvällen, kände vi brandlukten och dimman hemma oxså ( alltså 3 mil från stan). Har väl aldrig längtat så mycket efter regn nångång, som just nu. 

Alla som kämpar därute med skogsbränderna, är verkligen superhjältar i mina ögon   . 

 

Ja... helgen då.... på lördan fortsatte jag med den sista städningen.... sen parkerade jag skurkäppen långt in i skrubben.... äntligen färdig.... nu ska jag ha semester oxså    . Lugnet varade inte så många timmar för på kvällen dök min lillasyster upp med sambo, ha ha ha, Närå skämtosides.... De var efterlängtade och välkomna   De startade tidigt på morgonen från Göteborg och var framme på kvällen hos oss. Det vart middag och surr till långt in på natten såklart, så skoj, därav att alla sussar som grisar just nu.... utom jag.

 

Idag är det söndag... planen för idag är... Nina och Marcus ska till mamma och hälsa på, sen ska vi alla ( även mor och storsyrran) på Myregården och äta grillbuffe. Det blir mysigt   .

 

Japp,...... då vart det uppehåll i skrivandet igen...

Här kommer lite bilder från ett trevligt besök på Myregården.

 

               

 

Måndag... Varit på banken med mor, tagit tag i något som hängt över mig hela våren, ordna med fullmakt så att jag kan hjälpa henne att sköta bankaffärer. Ingen rolig uppgift men nödvändig, det kommer bli lättare både för henne och mig framöver iochmed detta. Efter bankbesök överraskade vi henne med cafebesök och lite mingel i klädbutiker, så det blev en ganska bra dag. Mamma var trött och nöjd, och vi med   .

Nä.... jag ska avrunda här, i veckan ska jag njuta av semester, nu när jag stökat undan "alla måsten", ha´de gott alla vänner, Kram Annso  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Pierre - 16 juli 2018 22:28

Vilken värme....   och i dag är min första semesterdag.. Tjoho.... Den inledde jag med att vaka av imorse, sov på fm och när jag vaknade, stod min make startklar till att åka på soptippen ( och jag hade lovat att hjälpa honom).... glamoröst värre. Börjar semestern med att åka på soptippen   .

Såhär varmt var det när vi stod och slängde skräp...

 

 

 

Vi höll på att flyta bort ! Men skönt att ha det gjort. Efteråt vart det slö och slapp tid på altanen, för det var för varmt att göra nånting.... vi väntade tills det blev kväll och svalare.... eller ja.... allt är relativt, det var endast 26 + grader ikväll. Mogge tvättade bilen och jag har en massa trädgårdsarbete som blivit eftersatt, då jag har jobbat.

Vi har en "jättebjörk" på baksidan, som tyvärr lider i värmen, den håller på att torka ut. Det ser ut som "höst" på våran gård. Det ligger gula blad överallt...

 

 

Inte klokt, jag får kratta löv som en tok   . Sen måste jag rensa ogräs som en tok ( så går det när man inte håller efter) men denna första semestervecka ska jag försöka ägna min tid åt övervägande trädgårdsskötsel och hemmet.... vilket är ganska svettigt i denna värme    men, självklart.... lite bad måste vi avbryta med oxså, då och då   . 

Ja...veckan som varit..... gick i snigelfart kändes det som. Jag avverkade 4 + 2 nattpass, var ledig en natt i mellan, rätt meningslöst, nästan ingen mening att vrida tillbaka dygnet men... nu är det gjort och jag är LEDIG... länge, ha ha . 

Söndag - tisdag, var Rasmus hos farmor och farfar medans vi jobbade. När jag vaknade på tis em, åkte jag dit och mötte upp Mogge, när han slutade jobbet. Vi hälsade på farmor och farfar en stund sen gick vi upp till kusinerna (som bor i granngården) för det var 6 års kalas    Lilla kusinen Harry hade bemärkelsedag eller "Barret" som han kallas   .

 

 

 

Hipp Hipp Hurra på din dag, sötnos   .

Det har inte gått någon nöd på Rasmus, han har haft det gott med farmor och farfar och hunden Wille, sedan fullt ös med kusingänget. Det hade badas från morgon till kväll tydligen, när vi kom på kalas.

 

   

 

Jag åkte direkt därifrån till jobbet och  Mogge och Rasse åkte hem, senare på kvällen. 

 

 Onsdag, ryckte gudmor och gudfar Peter och Carina in som barnvakt (jag tackar ödmjukast) medans vi jobbade och torsdag fick Rasse vara själv hemma, medans jag sov (halva dagen) tyvär "snozzade" jag och sov för länge den dagen, det straffar sig sen. 

Rasmus åkte till en kompis och badade, så jag passade på att åka in och handla lite åt mor och åt oss själv. Han hade önskemål om pannkakor.... som den ömma moder man är... stekte jag pannkakor med hjortronsylt.

 

 

Inte det sämsta en varm dag   .

Iaf, vi låg och läste på kvällen och jag somnade ganska snabbt men vaknade kl 02 och var superpigg.... förstod det (eftersom jag sovit för länge på dagen) låg vaken resten av natten, somnade till på morgonkvisten och var som en zombie på fredagen.... som sagt, det straffar sig senare. Kroppen är helt i olag i dygnsrytmen.

 

Fredag... hade jag "hemtjänst uppdrag" på agendan. Hade lovat mor, att ta med henne ut.... hon ville på skattkistan och lite annat. Rasmus var med oss ut på stan, efteråt satt vi ute på hennes gård. Det var en sån tryckade värme och mycket riktigt började det dra ihop sig till åska och det mullrade på ordentligt. 

Äntligen lite regn.... det var bara skönt tycker jag och mina blommor och trädgårdsland    .

 

     

 

Tvättade på em. Hade tagit hem mors stolsdynor för att tvätta dem, det är lugnt, jag kör dom i tvättmaskinen tänkte jag. Nja.... inte det smartaste jag gjort. 

För detta blev vårat fredagsmys på kvällen....

 

 

 

Diverse könsord kom ur min makes mun i denna stund..... Sorry Mogge... trodde inte dynerna skulle gå sönder. 

F.....n, hela tvättmaskinen var full med vatten och ull, det var stopp såklart. Den peep och tjöt ERROR.

Suck, var nervös ett tag att jag haft sönder tvättmaskinen men.... Mulle Meck fixar   .

Har provat köra en ny maskin i helgen med Mogges arbetskläder, det blev stopp igen.... nej nej... fick tömma silen igen med klumpar av ull. Mogges svarta arbetskläder var full med ull, nice.... not. Tur att det finns "roller" för att få bort det värsta iaf.

Sen har jag inte vågat tvätta mer.... ska göra ett nytt försök ikväll, med en massa sängkläder... håll tummarna   Kommer på i skrivandets stund, att jag inte sagt nått till min mor.... att jag förstört hennes stolsdynor.....

Hmm.... hon tror att jag kommer med dom i veckan, nytvättade och fina.... Hmm.... det är väl bara att säga som det är och köpa nya....   . Ja, har man inte jobb, så skaffar man sig. 

 

Lördag, var en toppendag iaf.... jag sov som en stock och var utvilad och pigg på morgonen. Vi var ledig båda 2. 

Vi skulle göra en utflykt hade vi bestämt, och få lite "försemesterkänsla".

Packade matsäck och badkläder och åkte till Smitingen. Något vi sagt många ggr att vi ska göra, men inte blivit av. Ingen av oss hade varit där tidigare..... Det var helt enkelt toppen   .

Rasmus tyckte det var spännande att få åka till havet, bor man i Norrlands inland, är det extra spännande med havet! 

Fick höra sen, att Smitingen räknas en av topp 3 badplatser i Svergie.... det förstår jag nu. Fantastiskt fint, rent och snyggt, fin sandstrand, långgrunt och fin sandbotten, fick lite utomlanskänsla när man var där. 

Det var definitivt inte sista gången vi åkte dit. Mysig dagsutflykt, rekomenderas !!

 

                     

 

Vi håller på med "läsbingo" över sommaren, en läxa som Rasse faktiskt tycker är kul... En ruta är att läsa "med badbyxor på".... så det gjorde han där, ha ha.... vi fick höra om Grodan Plums äventyr, när vi solade   .

 

 

 

Igårkväll läste han "under en filt" med ficklampa och en bok med "ett djur i titeln". Det blev en bok om "Kung Älg" ha ha   den var lång, så vi delade upp på 2 ggr. 

Vi får se vad nästa blir.... han tycker det är kul, så det är bara att läsa på.....förena nytta med nöje, det gillas  

 

 Iaf... när vi kom hem från Smitingen, var det bara att hoppa i säng och toksova en stund innan nattjobb, de 2 sista passen innan semester. 

Söndag, har jag inte så mycket att orda om - jag sov och Mogge skruvade i sin bil.

Ja... så blev det som sagt, äntligen måndag..... soptippen och trädgårdsarbete.... men va lugn... jag ska njuta av ledighet oxså  

Ha´de gott där ute i sommarSvergie.... Kram Annso 

 

Av Pierre - 8 juli 2018 18:24

Kämpar på en vecka till, innan det är semester  ... det känns halvtungt när det är så fina dagar, men förhoppningsvis håller det i sig ett tag till.

Vi har kunna njuta av sommaren ändå under veckan, tycker jag. 

Idag vart det bad på hemmaplan....

 

       

Mogge hade min bil, eftersom han skulle hämta div. bildelar efter jobbet, ja det var stora bildelar    typ en bildörr, skinnklädsel m.m till sin andra bil, så han behövde mitt bagage. 

Rasmus och jag cyklade ner till Höven och mådde gott istället.

 

Bad hos kompisar har det oxså blivit   ...

 

 

 

Härligt, skulle inte ha nått emot att ha en egen pool... suck.

Förutom lite nattjobb, så har jag jobbat med detta under veckan....

 

     

Ved, ved och ved... och nu är jag klar   Tjoho !! Klappar mig själv på axeln !

Ja, ska inte ta åt mig all ära själv, för Rasse har hjälpt mig flera kvällar. Tror minsann han har tyckt det varit lite roligt och jobbigt. Han har somnat som en stock på kvällarna. Han har tjänat 200 kr på det, det var det värt, vi har varit ett bra team    .

 

Förutom bad och ved, har det varit 2 barnkalas denna vecka.... 

 

 

Redo för kalas nr 1   . 

 

Medans han var där, åkte jag in till stan och stökade bort veckans mathandling åt oss själva och åt mor.

 

I lördags var det kalas nr 2, badkalas på Höven med hamburgegrillning, skoj...

 

 

 

Efteråt följde han med en kompis hem, så jag kunde åka in till mor och agera hemtjänst under tiden. Syrran slöt oxså upp, så vi hjälptes åt att putsa fönster, bytte gardiner, tvättat, planterade om blommor och skurade fint i köket hos henne. 

 

   

 

Som tur är, har hon inte så många fönster, så det går ganska fort ändå. Vi var alla nöjda efteråt. Skönt att ha det gjort, hade ju lovat henne det ett tag... men tiden räcker inte till, hur gärna jag än vill.

Iaf... blev vi bjuden på tacomiddag och fotbollsVM hos Peter och Carina på kvällen sen. Jättetrevligt....

 

 

 

Nja, det gick ju inge vidare för Svergie men... vad hade vi väntat oss mot England egentligen.... är inte förvånad direkt. Vi hade en trevlig em/kväll hos våra vänner iaf. 

De var hundvakt i helgen åt sin son... en liten sötnos....

 

       

Hon var som en liten nallebjörn   Det var fullt upp, eftersom hon inte blivit rumsren än, ha ha ha, ja det är passning som med en liten baby i början. Ja... sugen blir man, de är ju så söta när de är valp.

 

Har hunnit slappa en stund ute på altanen idag, fantastiskt väder   

 

   

 

Bara vara och läsa en bok.... men jag slappade så mycket att jag somnade där...det vart inte många sidor lästa. Nya tag en annan dag, somna i solstolen var inte så dumt heller   .

 

Ska strax i väg på nattjobb. Mogge har precis skjutsat Rasmus till farmor och farfar, han ska sova över där i 2 dagar sen ska han få vara en dag hos Gudmor Carina och sista dan får han vara själv några timmar, medans jag sover på fm... som jag nämt tidigare, är fritis stängt, så vi får puzzla med barnpassning under veckan. 

 

Hade en sista bild....

 

 

 

När mamma i huset inte orkar laga mat, då blir det pizza i Näsåker    inget grabbarna deppar över precis   

 

Nja... det var väl vad jag hade för denna gång..... Ha´de gott, Kram Annso

 

 

 

 

Av Pierre - 3 juli 2018 14:28

Hallå där.

Dax igen för en uppdatering.... jobbar natt just nu (ovanligt)   men jag har en "lättsam" vecka. Skulle egentligen jobbat mer pass men möblerade om på schemat och bytte arbetshelg m.m då det fattades nästa vecka istället. Det gör mig desamma, ända bekymret jag har, är att fritis stänger nästa vecka, så vi har barnomsorgsproblem. Får se hur vi löser detta till veckan....

Det spelar ingen roll om jag har tidig eller sen period semester, det krockar ändå med fritisstängning varje år.

 

Ja... vad har vi gjort sen sist.....

Förra veckan var det kvällsloppis Resele runt. Ett uppskattat inslag här i byn. Eftersom jag jobbade just då, så orkade jag inte ha någon egen loppis men åkte runt lite själv    trevligt.

 

       

 

Det drar mkt folk, skoj.

Jag hade mina vanliga "hemtjänstuppdrag" hos min mor, på torsdag och fredag, sen blev det helg. Mogge hade ledig helg och sucktade efter att få åka på backtävling.... ja men vi far då.... ( så blir gubben glad)   . 

Mogges syrra Tessan, var hemma över helgen, så vi hade bestämt att vi skulle hälsa på, så.... vi gjorde en heldag. Först Backtävling i Hammarstrand sen blev det middag i Haga med Mogges syster, bror med familj. 

Det vart en lyckad dag.

När farmor och farfar hörde att vi skulle till Hammarstrand så ville de haka på, skoj. 

Rasmus fick åka finbil med farfar   gissa om någon var stolt som en tupp !

 

               


De 2 sista bilderna var nån stackare som hade svensexa.... snälla kompisar som anmäler honom till backtävling i prinsessklänning   .

 

Jag kunde inte förstå att alla tutade och hejade och fotograferade.....  inte var det på oss iaf, som kom bakom med en "vanlig bil". Vi fick parkera en bit därifrån och gå upp till backtävlingen. Rasmus, farmor och farfar fick åka "gräddfil" ända upp och åka ärvarv inför publik i pausen på biltävlingen och fick vipplats, ha ha ha

Ja... det var spännande såklart   . Farfar har ägt denna bil i nästan 50 år ! Fantastiskt fin måste jag

ändå säga ( som inte har nått brinnande motorintresse, som resten har).

 

Det vart en rolig utflyktsdag som vi avslutade med middag och mys hos Mogges lillebror och lillasyster. Tessan bor i Västerås i vanliga fall, så det är såklart långt mellan gångerna vi träffs. 

 

           

 

Det roliga tar ju slut nångång, för på söndagen väntade detta ....

 

   

Grattis Annsofie.... du har vunnit ett vedlass och du måste dessutom röja upp vedboden innan   . Ingen återvändå..... i vintras/våras rasade vedstaplarna ute i vedboden, (har aldrig hänt förrut). Suck och stön.... har blundat och bara stängt vedboddörren, men nu kommer 2 kubik till som ska in.... ja ni fattar.... 

Det är bara att jobba på   , är INTE göralös på ett tag... Bha.... 

Rasmus ska få hjälpa mig lite senare. Vedhantering brukade vara storpojkarnas "sommarjobb" här hemma, när de bodde hemma, så snart blir det Rasmus tur   . Vi avslutade "ved dagen" med lite kubspel iaf, lite roligare, men jag "suger" på kub, ha ha

 

   

 

Måndag, var jag ledig över dagen innan nattjobb. Det var otroligt varmt + 28 grader.... Nä, vi åker och badar. Sagt och gjort, det blev bad några timmar...

 

     

 

Sen kunde jag sova gott en stund, innan nattjobb. 

 

Skrev ju förra gången om gallbekymmer som jag drogs med. Kan väl säga att det höll i sig nästan hela veckan. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle uppsöka farbror doktorn ändå. Tänkte att jag skulle ringa när jag blev ledig, för jag mådde verkligen skit, men det klingade av framot torsdagen. Det var som att vinna på en lottovinst   , det finns alltså kvar, men är "vilande" just nu. Känner inte av det i dagsläget, men jag vet ju, att det är bara en tisfråga innan man får nått skov igen. Gallstenar är inte kul :(

 

Ja... nu blev det en paus iskrivandet (igen)....

Det har hunnit blivit onsdagkväll, skulle skriva klart detta, men det kom en del annat i vägen....

Har jobbat och varit på teater faktiskt  . 

 

Vi har väntat på "Dunderklumpen" sen i februari. Var snabb och bokade biljetter direkt, när de kom ut till försäljning, vilket jag är glad för nu. Allt är tydligen slutsålt för hela sommaren. Det har varit stor efterfrågan.

Det var premiär ikväll, vid Döda fallet. Spännande tyckte Rasse, han visste inte vem Dunderklumpen var, så jag fick visa honom på You tube innan, mycket nostalgi för hans föräldrar som vuxit upp med Dunderklumpen   .

Det var en perfekt kväll, fint väder, utomhusteater och fantastisk unik miljö runt om.

 

                     

 

Beppe Wolgers familj var där inför premiären. Inga jag direkt känner till, men de som är lite mer kulturellt belevad känner säkert till familjen. En annan kändis kände jag iaf till. Någon stod bakom mig i kön och "den rösten" går inte att ta miste på. Sven Wolter, en karismatisk man, med en unik röst. Förstod sen varför han var där i publiken. Han var berättarrösten i början av föreställningen   . 

För alla som blev utan biljetter kan jag berätta att det blivit sån efterfrågan, att de ska köra Dunderklumpen nästa sommar igen, tydligen   .

 

Det är väl vad som varit här under den gångna veckan. Har inget mer att berätta om för denna gång, ska strax krypa ner i säng och drömma om Jorm monstret, Dunderklumpen och hans vänner   

 

Ha´de gott alla vänner, Kram fr Annso 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards