Direktlänk till inlägg 2 oktober 2018

Dubbel 23

Av Pierre - 2 oktober 2018 14:47

Hösten kommer med stormfart, med allt vad den innebär. Oftast brukar hösten vara en ganska intensiv period för oss. Inget undantag detta år heller   , men ibland måste man stanna upp och se det vackra runtomkring.

 

   

 

Annars är man väl som alla andra denna årstid... muttrar över att man måste skrapa rutorna på bilen.... måste ha nya vinterdäck (dyrt och ingen rolig utgift) mycket suck och stön från min sida, ha ha   .

 

Ja... vad har den gångna veckan bjudit på.....Mest de vanliga vardagssysslorna...

Jobb, skola, läxor, middag, i väg på träning. Suttit på Badhuset under Rasses simträning....

 

 

 

Funderat på om jag själv skulle ha simmat lite, medans han tränar.... men än så länge har jag bara hunnit dit, i tanken. Då skulle man ha åkt dit lite tidigare och det känns som en omöjligthet, det är nog stressigt att hinna med, som det är. Vi måste åka 16.40 - 16.45 hemifrån, för att hinna dit, ombytt och startklar vid bassängkanten till 17.30 Vi samkör dessutom med Rasses kompis föräldrar (v.a.gång) så man vill ju inte stanna kvar efter träning, när man har ansvar för körning och dra ut på tiden. Det blir nog sent, innan de är hemma på kvällen när det är skoldag .... nja vi får väl se... plödsligt händer det   .

 

Onsdag... hade jag date med syrran. Vi åkte på Dollar Store tillsammans och åt lunch efteråt. Det var mysigt.

 

 

 

Som vanligt handlade man livs(o)nödvändiga prylar, ha ha ha 

Typ strumpor, godis, schampo, barnkalasprylar m.m

På kvällen var vi på karateträning iaf. Det var ett tag sen vi kom iväg på karaten. Rasmus tyckte det var kul att "karata" igen och var riktigt svettig och trött efteråt. Han kämpade på bra, för att inte ha tränat det, på ett tag. 

Han sa åt mig i bilen, och lyfte på karateskjortan:

- Mamma! Jag tror att jag har fått EN magmuskel ! Ha ha   

Rasse är ju lite rund om magen, så jag vill inte göra honom besviken på nått sätt.

- Har du? Ja men det är ju bra, fortsätt kämpa på, så kanske det kommer fler     . Gokillen !

 

Har avverkat 5 nattpass (från ons - mån morgon). Inte det sämsta, att kliva upp efter ett nattpass, dricka kaffe och få äta nybakt tunnbröd, lyx    . Fina människor vi har omkring oss, som kommer direkt från bagarstugan, vi tackar ödmjukast och njuter av varje tugga ;)

 

 

 

Helgen har väl inte varit så händelserik direkt, eftersom det varit "jobbarhelg". 

Fredag - jobbat, sovit, middag, sen åkte vi på Smyrna för lite pyssel, fika och sång. Killgänget var inte så sugen att pyzzla...

 

 

Det blev fotbollsspel och airhockey istället   .

Rasmus fick åka hem sen, och ha "fredagsmys" med pappa och jag åkte iväg på nattjobb.

 

Lördag - jobbat, sovit. På em när jag vaknat till, gjorde vi ett ryck ute på gården. Tömde de sista blomkrukorna, städade upp i boden för att kunna bära in trädgårdsmöbler, in med torkvindan, fast med gnagskydd runt äppelträdet inför vintern, bar in brädor, fram med kupévärmarna och motorvärmarsladdar till bilarna, tittade över vinterdäcken... ja...och Annso måste köpa vinterdäck, Blä. För övrigt var vi mycket nöjd att vi samlat vuxenpoäng. Det firade vi med att grilla till middag   . 

Älgkalvfilé.... inte det sämsta, mört och fint ( Fördelen med att bo med en jägare, ha ha). 

 

Söndag - jobbat, sovit, gjorde ett försök till "tattarstädning" inne, på kvällen fick vi kaffebesök av goda grannar, sen var det dax för nattpass igen. 

Rasmus har mest varit med kompisar hela helgen, både borta och hemma så han har inte direkt lidit av att både mor och far haft jobbarhelg. Detta var sista helgen för i år Mogge jobbar både lördag och söndag. Nu går de in på "vintertid", då jobbar han bara varannan lördag, 4 tim, fram till sommaren igen. 

 

Måndag - vakade av på morgonen. Rasmus var ledig p.g.a planeringsdag på skolan och fritis. Jag sov några timmar på fm, då reder Rasse sig själv hemma. Hade lovat honom, att när jag vaknar skulle vi ut och cykla och göra tårtor.

.... så... det gjorde vi.

Var så skönt att bara komma ut, i höstluften och dagsljus....

 

         

 

Sen var det dax för tårtbak. Rasmus hjälpte mig att göra smörkräm och dekorerade tårtan med jordgubbar, strössel och flaggor   . Smörgåstårtan var inte lika rolig, den fick jag göra själv.

 

Grattis då Annsofie.... ja men tack så mycket....

 

   

   

 Fick ett fint litet paket av mina arbetskollegor på natten, så himla gulligt    .

 

Hade en lugn och trevlig kväll iaf, med de närmast sörjande. Tackar ödmjukast för fina blommor och presenter   . Man får ju alltid frågan.... Hur känns det nu, att bli ett år äldre ?

Jag vet faktiskt inte......... jag känner ingenting, har aldrig haft nån direkt åldersnoja. Det kanske kommer över mig som en ångvält, den dan jag fyller 50 år... vem vet. 

Det är roligt att fira alla andra, inte mig själv   .

Det blev en bra dag iaf och vi somnade som stockar på kvällen. Sov så hårt t.o.m, så att jag stängt av alarmet på telefon och vi försov oss på morgonen, det är inte ofta, det händer. Rasse missade skolbussen, fick skjutsa honom i sista sekunden till skolan.

 

Det hann alltså övergå till tisdag, innan jag satte mig ner och skrev här....

Som sagt, började vi dagen med att försova oss. Medans sonen varit i skolan, åkte jag till mor. Skulle hjälpa henne med lite papper och överraskade henne med smörgåstårta som blev över. Det blev födelsedagsfirande igen, hos mamma    Men nu har jag fyllt år färdigt !

Var hemma igen, lagomt tills Rasse slutar för dagen. Vi stökade undan läxläsning och diktamen innan "simkompisen" knackade på. Grabbarna hann leka en stund, innan det blev dax för middag och simträning...... sen var denna dag slut. Snacka om att vardagarna bara rullar på.

Vi är ju redan inne på en ny vecka... så... jag tänkte avrunda här och säga, på återseende.

Ha´de gott... Kram Annso

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards