Direktlänk till inlägg 26 april 2021

Lugn vecka

Av Pierre - 26 april 2021 19:37

Halloj

Ännu en vecka har sprungit förbi. 

Vädret fortsätter in i det sista att vara typiskt aprilväder, ömsom sol, ömsom svinkallt och blåsväder, men det är härligt bara att få ljuset tillbaka, tycker jag. 

Veckans nyheter är inte många.... När jag slutade sist jobbade jag, och vi höll på med däckbyte.... Strax därefter ringde skolan och vi fick hämta hem en sjuk son. Han var inte kaxig då. När Rasmus sover i soffan och inte ens vill titta på tv, då är han sjuk   . 

Var bara tvungen att ta kort. Djur är otroliga.... tror Maja kände på sig att Rasse var sjuk. Spontant hoppade hon upp och la sig och sov vid Rasmus ( som att vaka över honom) annars brukar hon oftast gå undan för att vila i fred. 

 

   

 

Han var het som en kamin, hade nog kunna steka ägg på hans panna stackarn. 

 

Detta gjorde att vi fick styra om våra planer och det blev en ganska lugn och stillsam vecka, skönt också på ett sätt. 

Mogge var med Rasse och jag jobbade klart mina nätter. Trots högtryck på covidIva kunde vi ta en paus mitt i natten och överraska ytterligare en framtida pensionär. Såå trist för oss, men skönt för henne.... efter 43 år på natten är hon värd sin frihet   . 

 

     

 

Nja... det där kortet får jag väl bjuda på då, fastän jag såg ut som klotjohan med påsar under ögonen, ha ha .

Så mycket kunskap som lämnar oss, minnen av otroliga situationer vi ställts inför, mycket tok och skratt och vänskap. Du kommer alltid vara saknad av oss   . 

 

Det blev en lugn ledig helg iaf. 

Vi tittade klart på en serie som vi följt   . Tvättat undan alla vinterkläder, skoterkläder och burit ut det i förrådet och burit in sommarjackor och skor. Oj vilken stor plats jag fick i hallen helt plötsligt, när skoterkläder, overaller, kängor, slalompjäxor och hjälmar av olika de slag försvann. 

 

Vi har friserat våra "pil träd", något vi sagt att vi ska göra redan i fjol men nu blev det äntligen av. Dessutom åkte mitt äppelträd ( med sorg i hjärtat) jag ville inte det egentligen, men.... det blev på ett villkor.... att jag inte vill ha blommor till morsdag, utan ett nytt äppelträd istället   . 

Japp, its a deal. 

 

   

 


Rasse var lite piggare då, så han var med oss ute en stund och samlade kvistar. Behövde lite frisk luft, det gjorde honom gott. 

 

Vi tog fram cyklarna också. Jag hade tokpunktering på min cykel från i höstas, så vi har köpt en ny slang till den. Mogges cykel var ok och Rasmus cykel är för liten i år ( men det visste vi om)  vi har gjort i ordning den iaf. för att sälja den. Vi har köpt en ny cykel åt Rasmus men det är 3 veckors leveranstid på den, i skrivandets stund har det gått 2 veckor så.... Rasse går i väntans tider. Han längtar efter att cykla, vilket jag kan förstå. Han har frågat typ tusen ggr hur lång tid det är kvar innan den kommer. 

Min kära son är numer lika lång som mig, så han har gått från junior till vuxencykel.... phu.... växer som ogräs. 

Förhoppningsvis ska den väl komma nästa vecka   . 

 

I helgen firade vi också min syster på bemärkelsedagen ( hon fyller egentligen på tisdag 27/4 men vi firade henne tidigare) i all enkelhet. Vi gjorde tacos och kladdkaka och jordgubbar till kaffet. 

 

   

Hipp hipp hurra på din dag     . Lite allsång vid bordet blev det och presenter, hi hi, det blev en mysig em/kväll med bara syrran och vi. Det slog mig att det är precis 3 år sen, vi åkte till Teneriffa, när hon fyllde 50 år. Jisses vad åren går. Det var en mysig resa med bara syrrorna och jag. En husmors semester för mig, ha ha ha. Rasmus var jättesur på mig, att jag skulle åka själv, utan han och pappa. Oförlåtligt, ha ha ha   .

Lite minnen från den resan.....suck....

 

               

 

Skulle gärna åka tillbaka dit..... men än så länge duger Sverige bra. Känns som att det dröjer nog länge, innan man kan resa säkert igen. 

 

Ja.... vad mer kan jag berätta .... Rasse fortsatte att vara sjuk i början av denna vecka också, så det fortsatte att vara lugna hemmadagar (förutom 3 nätters jobb för mig). Suttit en del med Rasse och hjälpt honom med skolarbete. Vi har läst om Islam och svarat på frågor. Intressant tycker jag. Rasse tycker inte det var lika intressant, ha ha ha. Vi har kämpat på med matte och gjort uppgifter i Svenska. b.l.a skulle han skriva en berättelse..... ja skiiit alltså, det tog en hel em. Nån pedagog är jag helt klart inte. Jag sitter där och känner att jag blir irriterad på honom, för att det tar sån lång tid och inte fokuserar. Helt fel sätt. Lärare måste ha en ängels tålamod, tänker jag. Tillslut fick han till det iaf med en hel del påputtning och fantasin fick flöda "om att åka in i framtiden". Han fick till en ganska rolig historia och det vart "High five" mellan oss , när han var klar   . 

 

Som sagt, har jag precis vakat av efter 3 nätter nu och är ledig "långhelg", det känns jättelyxigt. Nja... jag har lovat ett extrapass på söndag så... nästan långledighelg iaf. 

Även om jag bara jobbat 3 nätter, har jag känt mig trött och sliten. Jag har sovit bra, så jag kan inte skylla på det.... formsvacka just nu.

 

Uppladdning för ett pass på covidsalen    . 

 

   

Nä mer spännande än så, vart inte denna vecka. Ha´de gott till nästa gång, Kram Annso   .

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards