Alla inlägg den 1 januari 2018

Av Pierre - 1 januari 2018 13:44

GOTT NYTT... alla vänner   

 

Här har det varit fullt hus från 22/12. Fantastiskt roligt, intensivt och rörigt i en salig blandning.

Stora sonen kom hem natten 20 - 21/12, då jobbade jag mitt sista nattpass. Jag sov några timmar på förmiddagen, sen hjälpte han mig att handla det mesta av julmaten och hämta lillbrorsan. Gissa om någon blev glad när storebror klev in på fritis   .

På fredan var det fullt upp.... Chrisse blev satt i arbete på en gång... vi hämtade "saltgrus" så släkten inte skulle ramla och bryta benen på vår gård under jul.

 

 

 

Sen hoppade han av hemma hos Jenny. De skulle ut och äta julbord med hennes familj. Jag själv åkte hem och tokstädade resten av dagen. På kvällen anlände syrran och Marcus fr Göteborg. Välkommen till vintern ! De startade i ett regnigt Göteborg och kom upp till full vinter hos oss.

  

Lördag, dan före doppardagen...... åkte vi alla in till stan för att fixa det sista innan jul, var till mor och till kyrkogården. Brukar alltid tända ljus hos pappa, på jul. Det är fint och stämningsfullt på kyrkogården, med alla tända lyktor.

 

    

 

Julafton, började vi med att åka till Haga för att äta julgröt och fira lite "minijul" med mogges bror, kusingänget och farmor och farfar. Sacharias slöt upp och var med oss resten av dagen, så skoj, inte ofta vi har alla tre grabbar samlade tillsammans   .

 

         

 Var tvungen att ta en bild på kusinernas julsöta hund ( en av dom ska jag väl säga)   .

 

 

Under tiden samlades syrrorna och mamma hemma hos oss, så vi kom hem till fullt hus och fikade gott till Kalle Anka på TV.

Ja.. och kvällen löpte på med julfirande... här kommer en titt från vår julafton, mat, tomtebesök, julklappar, julklappspel, tv, sällskapspel, tok och skratt...

 

På denna bild får ni se den utlovade titten på vår nya vedförvaring, en svartmålad lagerhylla ( som mogge fixade veckan innan jul) braskaminen kom inte med på bilden. Vi är väldigt nöjd och det får plats mycket ved inne   .

 

   

 

   

     

   

Rasmus hade önskat sig en riktig gitarr i julklapp.... vi får väl se om han blir en gitarrspelare i framtiden    han insåg att det var ganska svårt, men som med allting annat.... man måste öva och öva, för att bli bra, man kan ju inte vara duktig första gången   .

 

Juldagen och annandagen blir mest "slappdagar", äter rester av julmaten så det står ut genom öronen, tittar på film, spelar spel....

 

 


Detta var rätt så kul, men jobbigt, för en som är 40 + och några kilon för mycket, ha ha ha . Lillsyrran var helt klart smidigare än jag.

Har varit natttaxi åt ungdomarna som var på Hallsta på återvändarfest. 

Skottat snö, skottat snö och mera snö...

 

 

 

 

 

Vårat Göteborgsbesök, har aldrig sett så mycket snö, tror jag.... de var gärna ute och skottade.... ha ha ha.... Ja varsågod.... här har ni snöskyfflar....   

 

I mellandagarna påbörjade vi ett projekt hemma hos mor, som vi planerat för ett tag sen. Hon har fått sitt vardagsrum renoverat. Det upptog det mesta av vår tid under förra veckan. Bara att tömma allt i bokhyllan och tvbänken... Bha.... ni kan aldrig ana...

Vi hade 5 sopsäckar fulla med VHS band !! Trodde aldrig att hon skulle gå med på att slänga dem... men det gick förvånadsvärt bra. Mogge och Markus var till soptippen med gamla tvbänken, delar av bokhyllan och sopsäckarna med skräp. Vi har målat och möblerat om, satt upp tavlor m.m m.m

 

      

 

Skulle egentligen haft en före och efterbild på alltihopa. Hennes vardagsrum har alltid varit mörkt och dystert med mörka, tunga möbler och tusen prynadssaker. Nu är blev det ljust och trivsamt. 

Den värsta chocken har nu lagt sig, när 5 pers börjar riva och slita i hennes tvrum, måla om möbler och ta fram hennes gömda tavlor i källaren.... ha ha ha.... inte lätt.... men jag tror, hon har samtidigt tyckt det varit roligt, när hon började se, hur ljust och fint det blev. 

 

 

 

Under denna "renoveringsperiod", var jag in och jobbade 2 kvällspass på hospitalet ( som jag hade inbokat på schemat, sen tidigare) medans de andra var i full gång och måla hos mor. Rasmus var i pulkbacken med kompisar, det var nog roligare för honom, än att renovera hos mormor   .

 

 Chrisse har kommit och gått med sin Jenny, ibland har de varit hos hennes familj och ibland har de slutit upp med oss. På annandagen var Jennys föräldrar föresten och åt julmat hemma hos oss, jättetrevligt, och vi var hem till dem på julfika i lördagskväll. Har tänkt ända sen i somras att jag skulle bjuda hem dem.... men som så mycket annat, är det mycket man tänker, men blir inte av. Som tur är.... har de tänkt likadant   . Till våren har de varit tillsammans i 5 år, så... det är verkligen på tiden att vi träffas. Nu känner vi varann sen tidigare genom jobbet, men vi har inte träffats så mycket privat.

 

På fredagskväll tog vi alla en paus från renoveringen och åkte till Hallstaberget på Spa. Behöver väl inte skriva att det var hur skönt och mysigt som helst.... 

 

         

Hela släkten i bubbelpoolen   

 

Sämre kan man ha en fredagskväll, mycket tok och skratt och vi somnade ovaggad den kvällen sen.

 

Ja... lördagen, gjorde vi det sista hos mamma och på kvällen var vi som sagt hos Jennys förädrar.

 Efter allt detta, stod nyårsafton för dörren.

Det var en härlig dag. Det åktes skoter och vi var och åkte skridskor på em....

 

   

 

Sen firade vi nyår hemma med god mat, dryck, spontan dans och musiktävling. Båda storpojkarna var hemma, vilket var många år sen sist. De brukar i regel åka iväg på "eget nyårsfirande". Tycker inte att nyår är så speciellt. Det är mysigt att äta gott och skåla in nya året såklart. I fjol jobbade jag hela nyårshelgen....Så i år var det skönt att vara hemma och fira med nära och kära iaf. 

 

Vi gjorde räksnittar till förrätt...

 

 

 

Som varmrätt blev det: 

Älgkött, ölsås, sötpotatisklyftor, baconlindad sparris och sallad

 

     

 

Och som efterrätt : 

AfterEightglass och cheesecake till efterrätt...

 

   

 

Proppmätt.se

 

Roligast var kanske när vi körde musikquiss efteråt, både på svenska och finska !! Det finns en grupp som heter Humpa (tror jag de kallas) de spelar hits omgjorda på finska.... vi höll på dö av skratt....  ganska klurigt var det... men vi klarade en hel del iaf   .

Vid 12 slaget ringde grannarna och ville att vi skulle gå ner och skåla in nya året med dem, så där skålade vi in år 2018.

Enligt Rasmus, var detta den roligaste "gott nytt år - dag" han haft   .

 

Nyårsdagen - En slapp och slödag, vi sov länge, åt frukost länge, dax att packa både för Chrisse, Marcus och syrran. De åkte till mamma en sista sväng och hälsade på, på em. Vi var bara hemma och slöade framför tv:n, förberedde Taco middag till hela gänget. Det kändes konstigt... från att ha haft fullt hus i nästan 2 veckor, skulle alla strax ge sig av. 

I morse blev det tomt och tyst   Mogge började jobba kl 07 i morse, lillsyrran och Marcus åkte strax före 08 mot Göteborg, Chrisse och Jenny sitter på Y-bussen just nu mot Stockholm. Kvar blev bara Rasmus och jag med en massa tvätt och ett rörigt hus, ha ha ha

 

Har inte fått nått vettigt gjort under fm. Tvättmaskinen går för fullt iaf och jag hamnade framför datorn. 

Idag har vi en födelsedag att fira faktiskt.... Hipp Hipp Hurra för våran Sacharias som fyller 26 år idag   .

Inte klokt att vi har så stora pojkar! 

Rasmus ska få hjälpa mig att slå in lite paket strax. Alltid svårt när det nyss varit jul, att komma på födelsedagspresenter oxså, det blir som dubbelt upp, men varför göra det enkelt för sig. Vi samlar allt till strax före jul och strax efter jul, ha ha ha

 

Ja.. det vart en paus mitt över dagen..... det har nu hunnit blivit kväll och vi har precis firat av Sacharias. Vi gjorde lite god middag och jag snodde ihop en kaka med granatäpple ( man tager vad man haver)    och Rasmus fick ge paket. 

 

 

 

Vi är ganska sega och trötta nu, blir nog en tidig kväll i kväll. Har lovat att läsa den spännande fortsättningen på varulvsboken, som han fick i julklapp. det är med skräckblandad förtjusning kan jag säga..... Det verkar inte spela nån roll, hur många gånger jag säger att, varulvar finns inte i verkligheten, bara i sagor.... för säkerhets skull, sov han med lampan tänd i natt    men han vill fortsätta läsa om dem iaf. ha ha ha..... Vi får läsa nån "snällare" bok sen tror jag, så han kommer på andra tankar.

 

Ha de gott, Kram fr Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards