Alla inlägg den 15 januari 2018

Av Pierre - 15 januari 2018 15:38

Hej där ute....

Ny vecka och nya möjligheter.... Det har varit en lugn och ganska händelselös vecka, inte varit aktiv med kameran heller tyvär.

Jag har gjort det gamla vanliga höll jag på att säga.... När jag blev ledig, stod mina hemtjänstuppdrag på agendan. 

Veckans mathandling åt mor och åt mig själv. 

Jag var till henne oxså och "plockade bort julen", ja det mesta gjorde hon själv, men jag bytte gardiner och plockade bort julstjärna m.m Hon får inte vara där och klättra på stolar, vill inte ha några ben eller höftfrakturer tack   

Det vart ljust och fint iaf..... suckade för mig själv..... för jag hade allting kvar hemma. Det är skoj att plocka fram men så tråkigt att plocka bort. 


Kylan kom....

Ja.... såhär "nice" var det när jag klev upp en dag...

 

 

Kolla in den härliga innertemperaturern oxså    Frös in i märg och ben...

så blir det, när vi båda jobbat/sovit och ingen har eldat. Efter några timmars "tokeldning" var det betydligt behagligare inne....

 

   

 

Känns som om att jag kan sammanfatta helgen med att vi har, eldat, burit ved och eldat....

Vi var båda ledig i lördags och hade egentligen tänkt att åka på skoterutflykt med Rasse... men... -29 grader.. är inte så skönt :(

Istället plockade jag bort julen här hemma (vilket var ju bra) och bakade filmjölkslimpor, så gott...

 

 

 

Gjorde oxså Pekingsoppa, den är god, med kyckling, bambuskott, sambal oelek i b.l.a

Så, det blev soppa och nybakt limpa till middag, inte det sämsta....

 

 

 

På kvällen gick jag på nattpass och jobbar fortfarande, så söndagen sov jag bort. Mogge och Rasmus var till farmor och farfar under tiden. 

På söndagskväll fick vi kaffebesök, av Carina och Peter. Mysigt att surra bort en stund med dom, sen var det dax för mig, att åka i väg på jobbet..... så, var den veckan slut.

 

Kylan började klinga bort, men vad blev det i stället..... värsta snöstormen i 2 dagar. Vet inte vad som är bättre eller sämre   . Mycket snöskottning blir det iallafall.... igen. 

 

Rasmus har varit hostig på nätterna, denna vecka. De verkar inte ha sovit så bra, varken Mogge eller Rasse, trots hostmedicin. Det är gråzon.... VAB eller inte. Det har varit tufft, för dessutom ska de upp 05.30 för att vara på fritis 06.15 På dagarna har han varit piggelin, men så kör det igång på kvällen.... så typiskt. Vi får se hur det går..... jag var beredd på att "vabba", Mogge hade svårt att vara hemma dessa dagar. Flaggade för detta på jobbet, men det blev ramaskri ! ha ha ha  - Det gör du inte..... då får du ta med dig pojken hit. Vi ska ta hand om han och vara barnvakt. Han får ligga på barn avd. medans du jobbar ( barn ligger bara vägg i vägg med Iva) Skämtosides, mina goa och fina arbetskamrater   .

Karaten har haft juluppehåll och kör igång igen, denna vecka...... men det är bara att glömma. Rasse är inte kry och för trött helt enkelt.

Vi får se om vi kommer igång med karateträningen nästa vecka istället. 

Ja.... mer spännande än så, vart det inte. 

 

Det vart en paus i skrivandet (igen) .... det kom jobb och annat nödvändigt i vägen. Nu har jag iaf vakat av, är sådär lagom mosig i skallen. Dessutom avslutade jag med att lämna blod i morse, innan jag åkte hem. Ja... ni kan tro vad man sover gott, efter 5 nattpass och blodfattig ha ha ha

Hon på blodtappningen sa, att jag har lämnat 43 påsar blod genom åren ! Ganska otroligt, när man tänker efter. Det blir många liter. De är så tacksamma, för jag tillhör den lilla skaran med ovanlig blodgrupp.

Jag kan ge till många, men inte ta emot vad som helst själv, för att förenkla det hela    . 

 

Nä hörrni.... ska kvällsfika med min man och son, sen ska Rasmus få läsa sin läsläxa för mig, innan vi säger god natt.

Avslutar med sista bilderna....

När det är -29 grader eller snöstorm, får det bli div. inomhusaktiviteter....ex måla dinosaurier eller mysa vid elden.

 

   

 

Ha´de gott , kram Annso

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards