Alla inlägg den 11 januari 2016

Av Pierre - 11 januari 2016 17:53

Ja, det nya året började med "all in" vad gäller vädret.... det har varit riktigt kallt, ändå har inte vi haft det värst, men -28 grader räcker gott   . Vi har burit ved och eldat hela dagarna känns det som, baksidan med att bo i ett "gammalt hus på vischan" men en viss charm och mysfaktor har det oxså såklart. 

 

Vad har vi hittat på då i kylan......

Vi har varit en sväng till nipvallen och åkt lite skridskor 

 

 

 Sen handlade vi och avslutade med fikabesök hos mor   . 

 

13- dagen, var vi på bio med lilleman och såg den nya disneyfilmen "Den gode dinosauren", gullig film och som ni vet har vi ju en liten kille som är besatt av dinosaurer ;) våra stora grabbar hade oxså en sån period i livet kom jag ihåg..... måste vara nått som alla killar går igenom, ha ha ha, åtminstonne våra grabbar   .

Det blev middag på pizzerian och ett bra avslut på "sista dagen av jullovet".

På kvällen fick vi dessutom kaffegäster (Peter och Carina) alltid trevligt med fika och surr   .

 

Efter det, vart det så pass kallt att man ville helst inte starta bilen i onödan. Var ganska glad att jag var ledig, det är ju inte kul att komma hem till ett utfryst hus efter att man har jobbat hela dan.

Så det har varit riktiga "kojdagar".... rätt mysigt det med.

Förutom att vi eldat dygnet runt så har vi roat oss med detta....

 

 

 

Rasmus har fått bekanta sig med Tintin    lite skoj att se tintin filmerna igen, nostalgi på hög nivå...... 

Dom var spännande såklart, köpte denna collection via "jultidningarna", storebror vart lite avis tror jag ;)))

Ja, en del film tittning har det blivit, både för Rasmus och oss.

 

 

När brorsan åkt tillbaka till Stockholm, så förvandlades hans gamla rum till en gigantisk bilbana igen, han fick några delar i julklapp så att vi kunde bygga ihop Sacharias gamla bilbana med den nya bilbanan   . Det är nog lite så, att pappa tycker det är lika kul som sonen ;))

Han är lite stolt över sin bilbana tror jag ;)

Och man kan ju alltid fantisera om att man är i soliga Spanien och göra paella, när det är kallt ute.......

 

Gott tycker jag   .

Jag har dessutom kommit in i trans och vill bara läsa och läsa, fick för ett bra tag sen en hög böcker av kära Carina med "Häxmästaren". Har inte känt att jag haft tid och ork tidigare i höst men nu "slukar jag dom"   

 

 

Längtar nästan tills jag får lägga mig på kvällen och läsa i lugn och ro, ha ha ha, har alltid gillat Margit Sandemo´s böcker, vill bara läsa mer och mer....

 

Ihelgen fortsatte kylan så Rasmus och jag hade julgransplundring 

 

 

och alla julsaker plockades ihop. Phu... jag har förmycket julsaker, inte klokt :/ Behöver inte köpa en julsak till, men likt förb......t, kan jag inte låta bli att köpa nån liten grej varje år   .

 

 

Det är så mysigt att plocka fram, men inte lika mysigt att plocka bort :/ 

 

Har jobbat lör - söndag natt, lagomt med 2 nätter, en mjukstart efter min julledighet ;)

Idag är det måndag, har som sagt sovit halva dagen, Sen har jag gjort något som jag inte gjort på väldigt läääänge.... tror det knappt själv ;)

   

 

 Har alltid känt mig obekväm i denna miljö.... men det kanske kan bli ändring på det   . Jag kunde inte låta bli att tänka på Mia från "Solsidan" när hon ska börja träna på gym, ha ha ha

och rasar ihop när hon kliver av trampmaskinen...... så kändes det verkligen efteråt.... skiiit.... det är bara att inse att man är i urusel form !

Var oxså till optikern med Rasmus glasögon, nu har det hänt..... de har gått sönder. Faktiskt första gången sen han fick glasögon, vid 4 års åldern, det tycker jag är ganska bra. Var ju stensäker att de skulle vara trasiga redan första dan på dagis då ;) han är dock inne på sina andra par, men det är inte p.g.a trasiga glasögon utan p.g.a att synfelet ändras i takt med att han växer. 

Han har fått varit utan på skolan idag, förmodligen inte sett ett dugg framme vid tavlan, men det verkar ha gått bra ändå   .

Ja, det var väl vad jag hade för denna gång.... nu har jag inte tid att sitta här, ska krypa under täcket och läsa den spännande fortsättningen av häxmästaren..... natti natti

Kram Annso

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards