Direktlänk till inlägg 2 februari 2020

flytt och fjäll

Av Pierre - 2 februari 2020 19:53

Jaa...har inte skrivit på ett tag men... jag har inte haft tid helt enkelt, livet snurrar i 200 km/h just nu. Förhoppningsvis ska det bli lugnare snart. 

Har jobbat ganska intensivt under januari, haft 3 jobbarhelger på raken och den fjärde "ledigahelgen" var det fullt upp, så egentligen känns det som jag inte varit ledigt nånting   .

 

Ja... vart ska jag börja... mest jobbat som sagt och varit ledig några dagar i mellan. I en av dessa "ledighetsluckor" hade jag bestämt mig för att ta tag i något, som jag gått och sneglat på i typ ett halvår. Haft en full kasse med sånt som jag ska lappa, laga och fålla "nångång". Det där nångång, blir ju aldrig. Fick ett "sign" från ovan, att nu är det dax, när Rasse kom hem från skolan och dragkedjan i hans vinterjacka gått sönder. Skiit... där går gränsen för vad jag kan sy !!!

Som tur är, har jag fina arbetskollegor som är fantastiska vid symaskinen   . Tusen tack för hjälpen   .

Det fick mig iaf att ta tag i den fulla kassen hemma och det tog mig 2 dagar i anspråk att tömma den..... men nu är det gjort och ingen är gladare än jag !! 

 

 

 

Har sagt det förr.... symaskinen och jag är inte direkt bästa kompisar.

 

Vädret har verkligen varit upp och ner, en riktig skitvinter... + grader, regn, blixthalka och knappt nån snö. Däremot har det varit fantastiskt vackert på himlen varje morgon. Det har varit så att man har hajjat till flera gånger. Var tvungen att försöka ta kort men... mobilbilder gör det inte rättvist, man skulle såklart ha en riktig kamera för att fånga skådespelet. 

 

       

Det kom med en bild på Rasse och hans "väntapåskolbussenkompis" också   . 

 

Iallafall när jag ändå pratar väder... så fick jag så jag teg förra veckan. Det toksnöade i flera dagar, då måste man också klaga, ha ha ha för då måste vi ut och skotta. Nu har vi vår snälla granne som brukar svänga förbi med traktorskopan och ta bort det värsta, men vi behöver handskotta en del ändå. 

 

 

Barnarbete   .

Ja.. Rasse blev ju glad iaf, han har varit ute en del i pulkbacken med kompisar på helgen,  Härligt   . 

Det har varit lugna helger eftersom jag jobbat/sovit. Det blir inte mycket gjort, laga lite mat och fryst in, tvättat, försökt vara lite social med familjen innan det är dax att åka till hospitalet igen. Mogge har målat och grejat i det nya sovrummet. 

 

Tog fram och gjorde en tjälknöl förra helgen, det tycker jag är så gott, men jag råkade nog ta fram en älgkalvfile i stället ( såg inte det i den frysta påsen) så det blev en extra lyxig variant, ha ha ha.... men jag kan väl säga att det blev den möraste och godaste tjälknöl jag gjort   

 

 

God helgmiddag av misstag. 

 

Jobbade ända in i kaklet sen drog vi direkt upp till Borgafjäll. Det behövde jag och min make och son. Det är vårt andrum i vardagskarusellen. 

Vi har haft det gott, även om vädret inte var det bästa... eller hur man nu ska se det. Vi visste att det skulle snöa hela helgen där, men att det skulle vräka ner sånna mängder, jisses... 

Vi kunde inte åka upp på fjället för det var stor lavinfara i hela fjällkedjan. Istället fick vi hålla oss på låglandet men det var helt ok för oss. 

 

       

 

Vill med dessa bilder bara visa lite av snömängden som kom. Då ska ni veta att vi redan hade skottat en gång innan. Här snackar vi riktig vinter   

 

     

I fjällen får man lyxfrukost  



 

 

 Och faktiskt åt Rasse kokt ägg med kaviar självmant !! Han har aldrig tyckt om ägg, men plötsligt händer det.... det tog bara 10 år innan han gillade det.... bara sådär, var det ju faktiskt gott ändå. Det var jag tvungen att föreviga på bild, ha ha ha

 

   

 

En dag var vi i slalombacken. Vi tog inte med oss nån utrustning, utan hyrde istället. Ungen drog 42 i pjäxstorlek till min fasa, vilket innebär att pjäxorna hemma är för små, tusan också. Fötterna har växt så det knakar.... suck.

Han tyckte det var skoj iaf, även om första åket var pirrigt. Han är verkligen ingen fartdåre i backen, han är så försiktig, försiktig.

 

         

Såklart har vi åkt lite skoter med   .  När vi var där, var det "skoternsdag" så det var lite extra jippon, det hakade vi på som dom skoternördar vi är, ha ha ha

 

               

 

Lite mys och pyssel i stugan hade vi också. Jag hade sytt gardiner dit, mogge skruvade dit blombrädor, fixade lampor i fönstren, ja lite sådär smågrejs. Vi vill inte göra så mycket än, eftersom det mesta kommer att "rivas" och byggas nytt i framtiden men smågrejer som nya blombrädor m.m kan man ju bara skruva bort och använda igen sen.

Vi har suttit och ritat, tänkt, planerat, mätt och ritat om igen, ja.... ideérna har gått högt och lågt, tillslut har vi väl kommit fram till en vettig planlösning som vi är överrens om. Vi får väl se... det kanske hinner ändra sig innan det är dax   . 

Förutom byggplaner hit och dit, har vi spelat Yatzy varje kväll, blodigt allvar för Rasse   

 

 

 

Skulle gärna velat stanna några dagar till, men det var slut på lugn och ro och dax att kasta sig in i nästa projekt.... flytt åt mor. 

Det tog mest hela dagen ( + en massa extra dagar med div. förberedelse) och en full släpvagn. Förutom det skulle hall, toa och halva köket tömmas inför stambyte. Vi jobbade på som tusan och tillslut så, var hon på plats i ersättningslägenheten. Jag hann bara hem och duscha i princip sen var det dax för nattskift. På nått jäkla vis höll jag mig vaken i 10 timmar, men sen.... sov jag som en medvetslös   . Egentligen har det hänt mycket annat som tagit tid och energi men det är inget jag vill dela med mig av här, eftersom det rör till stor del min mamma. Kan bara sammanfatta situationen som.... jobbigt. Mer vill jag inte säga om det.

 

I övrigt har det varit träningar hit och dit som vanligt, både karate och simning. Läxläsning och annat. Fick mig ett gott skratt i veckan, när Rasse satt och tränade på sin gitarrläxa.

På notpapperet var det en bild på Beethoven.

- Är det här gubben som skrivit den här låten (månaderna) ?

- Ja sa jag, han är jättekänd och levde på 1700 - 1800 talet.

- Jaha.... jag är glad att han är död, för det här var den tråkigaste gitarrläxa jag har haft   . 

 

 

Ja, det var väl vad jag hade att dela med mig av, för denna gång....

Idag står det "sova" på schemat, göra en kycklinggratäng, läsläxa med sonen, iväg på simträning, svänga förbi mors gamla lägenhet och samla ihop en massa tvätt och lite prylar som vi inte fick med oss i flytten, sen väntar nattjobb.... dagen är utstakad   . 

Ha´de gott, kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards