Direktlänk till inlägg 4 november 2019

Ute på tur

Av Pierre - 4 november 2019 14:15

Hallå där.... rivstartar med en kall novembermorgon, vi hade -14 grader, brr...  . Maja är inte så sugen att gå ut idag, hon har mest varit ut småsvängar. Det verkar vara för kallt för min fina lilla dam, så hon ligger och chillar uppe i klätterställningen istället. Bekymmersfritt liv de har, ha ha.

 

Ja... annars har vi ju haft novemberlov under veckan som varit. Vi var hemma i början av veckan ( som jag skrev om i förra inlägget) det var Halloween disco, kompislek och annat.

Var en sväng till min mor, handlade för veckan åt henne och i samma veva var jag till kyrkogården och tände ljus på pappas grav.

 

 

Tände en dag tidigare, annars brukar jag tycka det är väldigt vackert att gå till kyrkogården under allhelgonahelgen, med alla ljus som brinner, stämningsfullt. 

Nu tände jag lite tidigare, eftersom jag skulle hem och packa   .

 

På torsdagen skulle vi äntligen åka ner till Christoffer och hälsa på. Jag har gått och längtat en längre tid nu, det är ju så långt mellan gångerna vi träffs ( sist var i juli) . 

Torsdagen blev mest en resdag kan man säga. Vi hann iaf fika en stund tillsammans på kvällen och paketera in älgkött och färs i studentungdomarnas frys (beställning från Chrisse, som vi hade med oss i frysväskor)  . De var glada såklart. 

 

Fredag, var han ledig från plugget så han hängde med oss på äventyrsbad i Södertälje "Sydpoolen". Det var en mysig dag, blir mycket tok och skratt när man har Chrisse med sig. Rasmus tycker såklart att det är skoj att få umgås med storebror. De busade och lekte som tusan, man fick tyvär inte ha mobilen med sig in på badet och ta bilder, vilket jag kan förstå såklart, såå... jag har inga foton. Ni får en tråkig husfasad istället, ha ha 

 

 

 

När vi badat klart och skulle hem.... Bingo.... mitt i rusningstrafik genom hela Stockholm !! Fy tusan, vilket straff att sitta i bilköer. Skulle bli tokig att ha det så varje dag till och från jobbet. Så mycket tid som går åt i bara "transporttid" för att ta sig från punkt A till B. Nog har vi det mycket enklare i norr   . 

Iaf, hade vi en trevlig kväll hos Chrisse och Jenny, när vi tillslut kom hem. Vi gjorde tacos och Jenny hade bakat en god kaka.

 

   

 

I samband med detta passade vi på att fira lite födelsedagar, både i förskott och efterskott   . Vi är ju en samlad trupp i Oktober och November. 

 

 

 

Inte klokt att "lilla Chrisse" blir 26 år ( den 13 nov egentligen) !!  Han är inte förresten "lilla Chrisse" längre, utan en vuxen och snygg man, som får böja sig ner för att krama sin mamma. Va hände ?... Vart tog tiden vägen?.....

 

 

 

Rasmus fick också paket i förskott, från de övriga, gissa om någon var lycklig   

 

Lördag, vart det lite tid för shopping under dagen. Jaa.. Rasse hittade ju en favoritaffär....

 

 

 

 

Är man i storstan.... kan man ju pausa mitt i shoppingen och sätta sig på krogen, ha ha ha 

Det tycker Mogge är alldelles utmärkt sätt att handla på   . 

 

På kvällen hade Chrisse bokat bord på "Fridays" åt oss. Ville bjuda ut ungdomarna på mat och mysa så mycket som möjligt sista kvällen. Ett trevligt ställe och god mat. Åt fantastiska Ribs, som smälte i munnen   . 

 

     

 

Ville inte att helgen skulle ta slut, men det gör den, varse man vill eller inte   . Alltid jobbigt att säga Hej då. Försöker peppa mig med att det är knappt 2 månader kvar, innan vi ses nästa gång. till jul alltså. Då får vi rå om dem lite längre tid iaf. 

 

Söndag, blev mest bara en transportdag hem. Vad gör man 50 mil efter en skittråkig E4 ? Jo vi passar på att utnyttja tiden till att träna gångertabellen. Rasmus jublar i bilen, ha ha ha .... not! 

De har faktiskt 8 - 9 tabell i läxa till den kommande veckan så... det var inget hittepå från min sida. Vi fortsätter att kämpa på med gångertabellen. Rasse tycker det är jobbigt och svårt men vi nöter på, på olika sätt. Skriva dom, säga dom, spela elevspel på datorn med multiplikation, och ett roligt tips, som vi fick av min vän Carina ( som jobbat som mattelärare många år) vi lyssnar på " kunskapshubben". De rappar gångertabellerna. Dom tycker Rasse är roliga. Han sitter och försöker sjunga med   . Ett roligt tips om ni har kids som ska "nöta gångertabeller" och motivationen inte är på topp   . 

 

Ja... en ny vecka är påbörjad, har inte så mycket att säga om det... tillbaka till vardagen igen. Har varit hos min mor och hjälpt henne med diverse och uträttat lite ärenden inför veckan. Idag kliver jag in i nattbubblan" igen och river av 6 nätter... så man blir ganska osocial för omvärlden resten av veckan. 

 

Det var väl vad jag hade för denna gång gott folk.... vi hörs nästa gång, kram Annso   

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards