Alla inlägg under september 2018

Av Pierre - 24 september 2018 07:56

Härliga måndag   , väntat på skolbussen med Rasse imorse, 4 grader och blåst, ruggigt ute men ack så vackert med alla höstfärger. Såhär ser det ut utanför mitt köksfönster...

 

 

 

Ja...veckan har rullat på i 200 km/h. Jobbade natt fram till onsdagmorgon, sen tog jag "helgledigt". Något som var planerat sen länge. Fördelen med att jobba som man gör, är att jag kan fördela arbetstimmarna som det passar. Istället ska jag jobba 50 timmar denna vecka, vilket gör att man kan vara ledig i bland, utan att behöva ta ut ex semesterdagar. 

Iaf... veckan började med nattpass och de vanliga vardagsstöket. Rasmus fick börja med simträning igen. Vet inte hur bra det är för hans öra, men han har ju simmössa på sig, så det borde gå bra. Han har inte klagat på att det gör ont eller så. 

Tror han tyckte det var roligt med en ny "sim termin" och jobbigt   .

 

 

 

Hejja på.... full aktivitet i bassängen. Kidsen är uppdelade i olika grupper beroende på om de är nybörjare eller har simmat ett tag i klubben, fast de tränar samtidigt iallafall.

 

Onsdag, vakade jag av som sagt och sov under fm. På em åkte jag till mor och hjälpte henne med mathandlingen, fikade med syrran och vi fikade hemma hos mamma oxså efteråt   . På kvällen var det fullt upp med att packa, fixa och trixa inför helgen. Läxläsning för Rasse. 

 

Tyckte det var lite roligt, för Rasmus frågade mig vilken min drömresa var i bilen? Ja.. jag babblade på om några länder jag skulle vilja åka till. Vilken är din drömresa då ? frågade jag.

- Bora Bora.

- Va...Bora Bora !!, vad har du fått det i från ?   

Nja, det visade sig att han gjort ett arbete om sin drömresa och han berättade att man kan bo i hus ute i vattnet och att det kostar jättemycket pengar att åka flygplan dit. 

Ja du Rasmus, nog för att Bora Bora verkar vara toppen, men chansen att vi ska kunna åka dit är minimal, ha ha ha.

Vi skrattade gott, när vi fick se hans "arbete" ....

 

 

Som fröknarna sa: Ja men Annsofie, det är ju bara att jobba extra    .

- ja eller hur !!! Ha ha 

 

..... Vi kom inte i väg till "Bora Bora" i helgen, men till Stockholm iaf. Det hade jag sett fram emot så länge, att äntligen få träffa Christoffer. Eftersom han inte har möjlighet att komma hem, åkte vi ner till honom   . 

Det har varit en intensiv och rolig helg på alla de vis.

 

Jag visste att vi skulle på "Mamma mia the party" på Tyrolen. Det var som en födelsedagspresent i förskott, mycket trevligt   . Chrisse var barnvakt åt Rasmus under kvällen. Det tyckte Rasse var mysigt såklart, att få egen tid med storebror. Där emot visste jag inte att det stod en "limo" utanför dörren och väntade....

Jag höll på dö   . 

 

     

 

Det var såklart väldigt bekvämt att sitta där och dricka Champagne, istället för att ta tunnelbanan, ha ha ha

En skräckblandad förtjusning kan jag väl säga. Var väldigt glad att det var avspärrningar in mot Grönan och tyrolen p.g.a nån konsert, så hon fick släppa av oss utanför.

- Ja men tusen tack, det blir jättebra här !! 

Hade smällt av, om hon kört in på Grönan mitt framför allt folk   . Är inte riktigt bekväm med rollen av "Glitter och glamor" om man säger så. 

Ja, en häftig upplevelse att få åkt en sån iaf.... min tokiga, älskade familj   tack   .

 

Här kommer några bilder från en toppenkväll, vi dansade, sjöng, åt god grekiskt mat och fantastisk show i Abbas ära.... 

 

           

 

Såklart kom det fram några skönsjungande grabbar med gitarrer och sjöng för mig vid bordet, där höll jag på att dö igen, en smula   . En fantastisk förskottsfödelsedagspresent iaf , de sätter ribban högt, för jag fyller inte jämna år på nått sätt, ha ha ha.

 

Dag 2 var Rasmus dag. Om ni kommer ihåg hade jag lovat Rasse i början av sommaren, att vi skulle göra nånting roligt för de pengar han fick från försäljningen av loppisgrejer efter sommaren. Han fick en bra slant iaf och de har vi sparat till denna dag, då han skulle få gå på tivoli.

Efter lite sovmorgon från utekvällen dagen innan, åkte vi in till stan och mötte upp Christoffer ( han hade haft halvdag på skolan). Vi åt lunch tillsammans och vad passade bättre än att prova Paulo Roberto`s restaurang. 

Mycket god mat, underbar pasta, ett tips om ni är i krokarna  

 

     

 

Nu var vi redo för en heldag/kväll på Gröna Lund. 

Köpte åkband ( så han skulle få åka tills han blev less) men det blev han aldrig tror jag    efter att ha gått i Lustiga huset 4 ggr fick jag dra med honom på annat, ha ha ha 

Mogge gick i spökhuset med honom, men vår son började tokgrina där inne, det var aldelles för läskigt, stackarn. Han är verkligen inte så kaxig som man kan tro   . Vi fick gå och fika en stund så värsta chocken skulle släppa, ha ha ha Sen bar det iväg till "Vilda musen" och då var det snabbt bortglömt   .

Jag har inget emot att åka berg och dalbanor, bara det inte snurrar runt runt, då finns viss spyrisk !

Tror han hade skoj iaf och det är huvudsaken, men aldrig mer spökhus, säger Rasmus !

Här tittade vi in hos Pettson och Findus   .

 

               

 

Behöver väl inte skriva att vi somnade som klubbade sälar den kvällen. 

 

Dag 3, var Chrisses dag. Vi åkte ut till Barkaby (typ Birsta ggr 3) inte så långt i från där han bor. Såhär roligt tycker Rasse det är att vänta på kollektivtrafiken i Stockholm   .

 

 

 

Lite div. shopping sen åkte vi hem till Chrisse och hade kräftskiva/ födelsedagsfirande i förskott. 

Vi fyller år allihopa under hösten nämligen, så därav fest/kalas. Så skoj att hälsa på honom. Sist vi var där, var när vi hjälpte dem att flytta. Det var bara kartonger överallt. Lite skillnad nu, de har gjort så fint och frächt   . 

         

 

Mycket tok och skratt blir det när vi träffs ..... Oops så blev det midnatt, tiden går fort när man har roligt.

 

Skulle gärna stannat nån dag till eller 2 men.... Dag 4, Chrisse skulle plugga inför tenta till veckan och dax att säga hej då till nära och kära för oss. 

Denna helg kan jag leva länge på, typ fram till jul, när vi träffs igen   .

 

En ny vecka är påbörjad och tillbaka till vardagen igen. Börjar med 2 dagars ledigt men sen kör jag på med 5 nattpass, som sagt.

Har varit hos mor på fm medans Rasse varit på skolan. Hjälpt henne med räkningarna, druckit kaffe och surrat en stund. Tänkte att jag ska baka lite, medans jag är ledig nu. Vi får se om jag kommer till skott, har iaf köpt hem tillbehören, annars rullar det på som vanligt igen....

Ha´de gott Kram Annso

 

 


 

Av Pierre - 17 september 2018 10:57

Ny vecka igen... 

Den förra gick i rasande fart. Tyckte jag hade all tid i världen, eftersom jag var ledig (utom torsdag), men inte hann jag allt jag hade tänkt att göra iaf.

Var till min mor i början av veckan och hjälpte henne med diverse, sen på kvällen stod föräldrarmöte på agendan. 

Ja... naturligtvis åkte jag därifrån och var klassföräldrer   . 

 

Rasse fick börja träna lite igen ( efter 2½ vecka vila) under veckan. Det regnade som tusan strax innan  fotbollsträning, men det sprack upp så precis när vi var på väg, och en jätte regnbåge visade sig över oss. Vi var tvungen att stanna och ta kort efter vägen.

 

 

Det var sista fotbollsträningen för i år, trist tycker Rasmus   .

 

Vigde en dag i städningens tecken oxså, det var välbehövligt. Dammade, bäddade rent i sängar, tvättade, dammsög och skurade av golven. Måste passa på, medans lusten faller in.

 

 

 

Går som tjohejsan med spotify på högsta volym, ha ha   .

 

Min kära make har vi inte sett så mycket av under veckan, han har väl dykt upp som "gubben i lådan" i mellanåt. Han har varit glad och trött, mycket jaktsnack och naturligtvis välkommet med detta...

 

   

 

Det tog en kväll att packetera all köttfärs och paketera och märka upp all övrig älgkött. Ikväll kommer en ny laddning, en halv kalv, fast då får Mogge stå och paketera allt själv, för jag ska iväg och jobba    " bra taiming tycker jag" , ha ha ha skämtosides. 

Jag är väldigt glad att han fyller frysboxen   .

 

Torsdag, jobbade jag och fredag var jag ledig igen (lyxigt värre). Tänkte att jag ska bara ha en "må bra dag" för mig själv. Efter att ha skickat iväg Rasse med skolbussen, så tog jag på mig vandringskängorna och hamnade här...

 

                 

 

Österåsen, balsam för själen en vacker höstdag. För att fortsätta på samma tema "bara må bra" efteråt, tog jag en lång dusch och myste i soffan. Läste ut en bok som jag påbörjat för längesen, tills Rasse kom hem från skolan igen. 

På kvällen var det Smyrnastart, efter sommaruppehåll. Det ville Rasmus gå på. De brukar starta upp med utelek och korv första gången på hösten. Mycket uppskattat   .

Vi föräldrar mår gott vid elden och dricker kaffe.

 

   

Ja, måste säga att det vart en riktigt bra "må bra dag" för mig   .

 

Lördag, var det fotboll för hela slanten. Första matchen hade vi kl 10 sen var det ett glapp på över 3½ timme tills nästa match. Dårligt tycker jag, för alla lag som kommer utifrån, vi kan inte direkt åka hem och tillbaka igen. Det kan ju lagen i stan iaf. Borde kunna organiseras på ett bättre sätt   naturligtvis hade vi sista matchtid. 

Hela dan går bort, av att vänta på stan. 

Vi åkte iväg iaf och åt pizza på stan, kollade i affärer, sen var vi hos mor och hälsade på. Jag hade ändå tvätten med mig, som jag tvättat åt henne tidigare i veckan. Där stannade vi tills det var dax för match igen.

 

         

Fotbollsavslutning, fotografering och medaljutdelning, ett lyckligt gäng   .

 

Söndag, ännu en fin höstdag    Rasse och jag var på friluftsfrämjandets familjedag. En härlig dag med flottfärd på älven, grillning av korv och pinnbröd, hinderbana, motionsbingo, tipspromenad, bus och lek i skogen med Mulleriket.

 

                           

Vi var glada och nöjda efter en mysig dag ute ( mamma Annso var trött)   . Rasmus hade kompisbesök hemma på em/kvällen så.. han somnade ovaggad sen, efter en välbehövlig dusch, kan jag säga.

 

Nja, Nu har en ny vecka påbörjats... Skall jobba natt. Har handlat mat och tankat på fm. Rasse har kommit hem från skolan, vi ska strax göra läxa, diktamen, läsläxa och han har syslöjd med sig hem, ha ha ha Vet inte om han inte gjort det han ska på syslöjden, eller om de verkligen har syläxa, eller om det var frivilligt att ta hem och

sy? ?

Ja ja... han har iaf sytt   och han har gjort det förvånadsvärt snyggt, tycker jag.

 

 

Blir så full i skratt, trodde inte jag skulle få se Rasse sitta och sy   .

 

Mer hade jag inte för denna gång gott folk. Ha´de gott kram fr Annso

 

Av Pierre - 10 september 2018 07:57

Godagens...

Ny vecka och nya möjligheter   . Veckan som varit, har varit si sådär, upp och ner. Som jag skrev förra gången har Rasse varit hemma "med sitt öra". Han hade riktigt ont i början, men allt eftersom, har det blivit bättre. Fram mot helgen slutade det att rinna ur örat oxså... skönt. Pencillinet har gjort susen, men det finns baksidor. Han har fått två sorter, 3 ggr/dag.... han har varit illamående av dem, trött och magen har varit orolig. Han har mest legat på soffan faktiskt. Tror att han lärt sig sin läxa.... stoppa aldrig teip i öronen !!

På torsdag ska vi tillbaka till doktorn, så får vi se, hur det ser ut.

Mogge och jag har gått lite omlott i veckan, så vi har kunnat jobba ändå. Tors - fre vabbade Mogge för jag skulle iväg på utbildnings/planeringsdagar med jobbet.

Det har varit trevliga dagar, bra föreläsningar, god mat och ett glatt gäng   .

Några bilder från Hola folkhögskola:

 

                         

 

På fredag em, var det järnet hem för "vaktavlösning", ha ha, för där hemma stod nån packad och klar för att åka iväg på älgjakt..... det blev i princip bara hej och hejdå i dörren.

 

 

Rasmus var piggare iaf och mammasugen   Vi hade en myskväll tillsammans..... spelade Twister, om och om igen  tills vi var genomsvettiga.

 

     

 

Efteråt tittade vi på film och hade myspys.

Vi somnade som stockar sen.

 

Lördag, hade jag några småärenden på stan, kombinerade det med utflykt i västra skogen. Tror Rasmus tyckte det var skoj, efter att ha varit hemma i nästan 2 veckor. Syrran hängde med oxså. Det var soligt och härligt sensommar/höst väder. Vi fikade vid utsiktsplatsen..

 

Rasmus cyklade, medans syrran och jag gick och surrade i skogen. Vi mådde gott bara   

 

                 

 

Avslutade vår dag med att åka till kyrkogården. Jag hade köpt ljung både till pappas grav och hem, så vi gjorde lite höstfint på graven på en gång.

 

 

 

Söndag, hade Rasmus egentligen 2 fotbollsmatcher men vi hoppade över dom, även om han blivit piggare så tror jag inte att han ska börja med 2 matcher på en gång. 

Pyzzlade lite hemma på fm istället, skurade ute på bron, tömde några blomkrukor, planterade ljung, tog fram ljuslyktor och gjorde en egen höstkruka mitt uppi allt, som jag har ställt på bordet.... kreativiteten flödade ha ha...

   

 

På em hade Rasmus och Eva en "date" tillsammans. Det har han sett framemot, utan päron, bara han och moster   . De skulle gå på bio b.l.a och se Superhjältarna 2. Ja.... jag fick ju vara chaufför såklart.

 

 

 

Medans de hade "egentid" tillsammans, åkte jag till mor under tiden. Jag kom så precis att hon höll på att klippa håret   jisses, vänta morsan.... inte för att jag är nån hårfrissa men.... jag lyckades väl rädda upp situationen någolunda iaf. Om du bara sagt att du vill klippa dig, hade jag kunnat boka en tid hos frissan och följt med dig dit men...nä.. tjurstina   . Dessutom skulle hon färga håret, så jag fick hjälpa henne med det oxså...phu...slutresultatet vart väl ok ändå. HON var jättenöjd och glad och det är ju huvudsaken. 

Josåatt.... jag hann agera akutfrisör och både klippa och färga hår, förutom att dricka kaffe, medans jag väntade på Rasse. 

Mogge kom hem på söndag em/kväll. Trevligt  vi käkade middag och jag fick höra allt om senaste nytt från älgskogen   . Efteråt åkte vi och röstade till valet, svängde in och drack kaffe hos Peter och Carina i samma veva. Alltid trevligt med lite kaffesurr. Vi tittade lite på valvakan och gjorde en tidig kväll. Mogge skulle upp kl 04.00 och ut på pass igen och Rasmus till skolan. 

Vi har jobbat med matte här hemma, medans han varit sjuk. Det har funkat bra, inga direkta protester. Det blir så jobbigt annars att komma efter, när han varit borta så länge från skolan. 

 

Ja... har pratat med stora sonen i telefon. Jag längtar mycket efter honom. Han är tillbaka i Sverige (det känns skönt, man kan äntligen pusta ut) det var ett tag sen han kom hem men.... har inte skrivit om det, för att jag kan/får inte, helt enkelt. Jag hade iaf en klump i magen ett helt dygn, när han var på väg tillbaka. Gissa om lättnaden var stor, när ett sms kom efter 1½ dygn : Landat på Arlanda.

Hade så gärna velat att han skulle komma hem ett tag efteråt men...det gick inte. Han hade kommit in på skola medans han varit borta...... så i princip fick han sätta sig i skolbänken direkt efter. 

Nu ska han plugga på Karlberg i 3 år. Rasmus frågade mig:

- Är det en agentskola? ha ha ha   

- Njae...tror Chrisse får förklara det där. För Rasmus är storebror James Bond   . Hur förklarar man för en 8 åring vad en person gör, som är militärpolis ? Jag vet inte själv. Han samarbetar med polisen ibland, försvarsmakten, säpo, underrättelsetjänsten, vaktar kungen ibland och allt är hemligt. Solklart, not!

Vi brukar skämta med Chrisse och säga:

- Varför skaffade du dig inte ett "normalt" jobb t.ex vad var det för fel att köra post bussen, mellan Junsele och stan ? (Chrisse gjorde det ett tag, innan han började inom försvaret).... dela ut paket, inga bekymmer, inget hot om livet. 

Han skrattar gott åt det själv, ett av de bättre jobb han haft faktiskt...erkänner han   .

Skämtosides...

Vi är glada att han är hemma, nu som student i 3 år, önskar all lycka med pluggeriet, fina och kloka son   .

 

 

 

 Dagens uppdrag var att ta hand om jordgubbslandet inför hösten/vintern, rensa ogräs, plocka bort skott som skjutits, plantera nya skott som blivit. Klappar mig själv på axeln, för nu är det gjort    .

 

 

Mitt andra uppdrag för dagen, är att räkna matte med Rasse - ska strax bli   . Har som sagt jobbat dubbla helger och lite hattigt fram och tillbaka de 2 sista veckorna, mest för att ligga ledigt denna vecka, då det är jakt. Mogge är ute i 10 dagar nu. Man skulle förstås gjort nått skoj själv, när gubben är borta men.... jag har förbrukat "min vecka" redan, i våras.... då jag var på Kanarieöarna med syrrorna. Så... det är inge synd om mig... närå....   nu ska jag räkna matte med sonen....

Ha´de Kram Annso

 

 

 

 

 

Av Pierre - 3 september 2018 15:03

God dagens...

Är nyvaken fast kl är 15.00, känner mig lite lagomt krockskadad   ser ut att vara fint väder ute, synd att sova bort den, kanske är den sista sommarvärmen innan hösten. Hoppas den håller i sig i veckan, så man får njuta av solen.

Ja.... vad har jag att berätta då....

Inte mycket känns det som. Varit hemma med Rasmus, som varit sjuk. En tjurig förkyldning, som jag trodde blev bättre framåt torsdag, men tog om igen med feber, så han fick stanna hemma hela veckan helt enkelt.

Jag har mest myst med sonen och grejat på här hemma. Jag fick helt plödsligt tid över för att göra saker här hemma b.l.a så fick jag nått tokryck och rensade garderober   . Inser vad Rasse har växt under sommaren, halva garderoben vart tom. Skulle behöva köpa lite kläder åt honom, strumpor, kallingar, tröjor m.m

Är nöjd över mig själv iaf, att jag har gjort det. 

På torsdagen fick Rasse vara hemma själv några timmar, jag hade läkarbesök med min mor på agendan. 

 

 

 

Då var vi här igen....med blandade känslor. Tänker inte "hänga ut" min mamma här av respekt, så jag skriver inte mer om det. Vi har en diagnos nu och vet vad vi har att rätta oss efter. Det är mindre roligt men.... vi vet nu, det känns bra iaf, mitt uppiallt. 

Allt detta är en jobbig del i livet just nu och upptar mycket av min tid och energi, så det är samtidigt svårt att undvika skriva om det.

Efter läkarbesök vart det mathandling och vips.... så var den dagen över. 

 

Fredag, var en fin dag. vi var less på att vara inne.... Nä Rasse vi går ut och får lite luft ( han var feberfri då) skönt   vi satt på altanen och åt lite glass och Rasse "riggade" upp en skjutbana på gården, ha ha

Ni kan vara lugn, det är bara skumgummiskott   .

 

   

 

..... ja mamma fick vara med oxså och skjuta lite skott, ha ha ha, ja ibland kryper barnasinnet fram, vi hade ganska skoj. Undrar om Rasmus blir en älgjägare när han blir stor ? 

Han ska få följa med Mogge och jaga nångång framöver. Tror inte han är mogen för det än, tålamodet finns inte där   att sitta tyst på pass i flera timmar..... nja.... Vi väntar ett tag till.

 

Skönt att han var piggare iaf.

På em var vi bjuden till Haga på middag. Vi visste inte om vi skulle fara p.g.a Rasses förkyldning men.... efter mycket om och men, vart det så iaf. 

Mogges syster var på besök några dagar. Rasmus var såklart jättesugen att träffa kusinen Molly ( de bor i Västerås, så vi träffas inte så ofta). Det vart en jättetrevlig em/kväll med god mat och bus med kusinerna.

 

 

Järngänget samlat   .

Ja... vet inte om allt detta gjorde att Rasse fortsatte att snora på hela helgen sen. Blir tokig, varför går det aldrig över, ingen fotbollsträning eller match blev det såklart.

Jag har jobbat natt hela helgen (igen) och gör fortfarande i skrivandets stund, lade schemat så avsiktligt p.g.a att Mogge åker på älgjakt till veckan. Det är ett ständigt puzzlande   .

Det har varit fint väder i helgen, synd att sova bort dagarna men lite har jag kunnat njuta ändå. Mogge har inte varit/är göralös precis. Här är han....

 

   

 

Skrapning p.g, skönt att han har en riktig ställning att klättra på nu..... slipper jag våndas att han ska ramla ner från stegen .

Under tiden fixar jag och Rasmus taco middag   .

 

 

 

Vi har nu klivit in i september, höstmånad. Sommaren är slut på riktigt....och vilken sommar vi har haft. Jag tog fram fotbadet och satt mig på altanen igår och tankarna började summera vad vi har gjort i sommar och inte gjort, men kom fram till att vi faktiskt gjort det mesta som vi hade tänkt ändå.

 

   

Sämre utsikt kan man ju ha i ett fotbad   . 

 

Vi var på fotbollsläger 1 v - Check

 

 

 

Vi ville fiska med Rasmus - Check ( kanske inte så mycket som vi ville men... vi kom iväg några ggr iaf)

 

 

 

Vi har börja tömt i Chrisses f.d rum och bytt fönster - Check på den, fast det arbetet p.g fortfarande, för det tillkommer så mycket mer, än att bara byta 3 fönster som sagt.

 

 

 

Mycket sol och bad har det blivit p.g.a värmen, vi gjorde en dagsutflykt till Smitingens havsbad... något jag velat gjort länge. En toppendag och förhoppningsvis inte sista gången - Check.

 

 

 

Sommarteater vid Döda fallet, vi hade väntat på Dunderklumpen sen i februari - Check

 

 

 

Inget jag tagit kort på, men väl värt en "Check", tagit tag i något som legat över mig hela våren, bokade tid på banken, fixat fullmakt med mamma, fullmakter hit och dit.... det finns en hel del kvar att ta tag i, men jag är på G iaf.

Myregårdsbesök, ett måste varje sommar   roligt att vi fick med oss mamma   - dubbel Check.

 

 

Att våran Norrlandsresa blev av, som jag såg framemot med skräckblandad förtjusning. Att åka iväg och vara "wild and crazy" är utanför min comfort zone.... men vilken upplevelse, jag har nog fortfarande inte kommit över chocken över allt vi sett och upplevt - tusen Check !

 

Vildmarksvägen - fantastiskt

 

 

 

Helikoptertur över lapplandsfjällen

 

 

 

Kanotäventyr i Saxnäs

 

 

 

Tälta i Jokkmokk

 

 

 

Ner i gruvan i Kiruna

 

 

 

Utsikt över Kebenekajsesfjällmassiv

 

 

 

Ishotellet i Jukkasjärvi

 

 

 

Fjäll spa, de lux

 

 

 

Rallarvägen mellan Kiruna - Narvik

 

 

 

Fjällvandring i Abisko

 

   

 

Lapporten, magiskt !

 

 

 

Fjordar i Norge

 

 

Det har varit en fantastisk sommar på många sätt   .

 

Det vart en paus i skrivandet.....

Ja.... vilken kovändning det vart på allt.... kom hem från nattpass (tisdag) och Rasse låg i soffan och såg risigare än risigast ut, men.....  .  1 dag i skolan sen gick det inte mer. Han hade varit vaken sen kl 03 i natt och haft så ont i örat.

Jaha, har han fått öroninflamation... tänkte jag, som ett brev på posten av förkyldningen. Fick tid på HC på em, perfekt då hann jag sova en stund på fm. 

Väl där, så såg örat inte alls bra ut, hon spolade och spolade och det rann och rann vätska ur örat. Tillslut frågar hon om han stoppat in nånting i örat?

- Nä säger jag och babblar på..... men så ser jag att Rasmus vrider på huvudet och mumlar fram ett JA

- VA? 

Jodå, det kröp fram att han har "typ teip" i örat !!!!

- VA?

- Hur länge har du haft det? Sen han hade varit hos kusinerna. I fredags alltså.... inte så länge.

- Nä inte i fredags ännu längre sen.... i vår/ sommar.

- Men varför har du inte sagt nått ? Har du haft teip i örat veckor/månader och inte haft ont ?  

- Nä.

Mycket riktigt lyckades de få ut en geggig "teipboll" ur örat. Trumhinnan är trasig, och det bubblade ut blodblandad vätska, det har såklart blivit en rejäl infektion.

Nu har han fått dubbla pencilliner, fetvadd, inget bad/ vatten i öronen och tillbaka om en vecka igen.

 

Ja vad ska man säga.... det finns en förklaring till allt.... förkyldningen startade igång hela processen såklart, det förklarar hans feber som kommit och gått hela veckan och varför han aldrig blev bättre.

Inte det smartaste min kära son gjort.... men han har nu lärt sig, den hårda vägen   . 

Förhoppningsvis ska pencilinet göra susen nu och äntligen bli piggare. Just nu är han väldigt låg och har riktigt ont i örat och huvudet.

Ja.... fortsättning följer .........

 

Nu ska vi försöka säga god natt iaf, Ha de gott där ute.... Kram Annso

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards