Direktlänk till inlägg 3 september 2018

Kovändning

Av Pierre - 3 september 2018 15:03

God dagens...

Är nyvaken fast kl är 15.00, känner mig lite lagomt krockskadad   ser ut att vara fint väder ute, synd att sova bort den, kanske är den sista sommarvärmen innan hösten. Hoppas den håller i sig i veckan, så man får njuta av solen.

Ja.... vad har jag att berätta då....

Inte mycket känns det som. Varit hemma med Rasmus, som varit sjuk. En tjurig förkyldning, som jag trodde blev bättre framåt torsdag, men tog om igen med feber, så han fick stanna hemma hela veckan helt enkelt.

Jag har mest myst med sonen och grejat på här hemma. Jag fick helt plödsligt tid över för att göra saker här hemma b.l.a så fick jag nått tokryck och rensade garderober   . Inser vad Rasse har växt under sommaren, halva garderoben vart tom. Skulle behöva köpa lite kläder åt honom, strumpor, kallingar, tröjor m.m

Är nöjd över mig själv iaf, att jag har gjort det. 

På torsdagen fick Rasse vara hemma själv några timmar, jag hade läkarbesök med min mor på agendan. 

 

 

 

Då var vi här igen....med blandade känslor. Tänker inte "hänga ut" min mamma här av respekt, så jag skriver inte mer om det. Vi har en diagnos nu och vet vad vi har att rätta oss efter. Det är mindre roligt men.... vi vet nu, det känns bra iaf, mitt uppiallt. 

Allt detta är en jobbig del i livet just nu och upptar mycket av min tid och energi, så det är samtidigt svårt att undvika skriva om det.

Efter läkarbesök vart det mathandling och vips.... så var den dagen över. 

 

Fredag, var en fin dag. vi var less på att vara inne.... Nä Rasse vi går ut och får lite luft ( han var feberfri då) skönt   vi satt på altanen och åt lite glass och Rasse "riggade" upp en skjutbana på gården, ha ha

Ni kan vara lugn, det är bara skumgummiskott   .

 

   

 

..... ja mamma fick vara med oxså och skjuta lite skott, ha ha ha, ja ibland kryper barnasinnet fram, vi hade ganska skoj. Undrar om Rasmus blir en älgjägare när han blir stor ? 

Han ska få följa med Mogge och jaga nångång framöver. Tror inte han är mogen för det än, tålamodet finns inte där   att sitta tyst på pass i flera timmar..... nja.... Vi väntar ett tag till.

 

Skönt att han var piggare iaf.

På em var vi bjuden till Haga på middag. Vi visste inte om vi skulle fara p.g.a Rasses förkyldning men.... efter mycket om och men, vart det så iaf. 

Mogges syster var på besök några dagar. Rasmus var såklart jättesugen att träffa kusinen Molly ( de bor i Västerås, så vi träffas inte så ofta). Det vart en jättetrevlig em/kväll med god mat och bus med kusinerna.

 

 

Järngänget samlat   .

Ja... vet inte om allt detta gjorde att Rasse fortsatte att snora på hela helgen sen. Blir tokig, varför går det aldrig över, ingen fotbollsträning eller match blev det såklart.

Jag har jobbat natt hela helgen (igen) och gör fortfarande i skrivandets stund, lade schemat så avsiktligt p.g.a att Mogge åker på älgjakt till veckan. Det är ett ständigt puzzlande   .

Det har varit fint väder i helgen, synd att sova bort dagarna men lite har jag kunnat njuta ändå. Mogge har inte varit/är göralös precis. Här är han....

 

   

 

Skrapning p.g, skönt att han har en riktig ställning att klättra på nu..... slipper jag våndas att han ska ramla ner från stegen .

Under tiden fixar jag och Rasmus taco middag   .

 

 

 

Vi har nu klivit in i september, höstmånad. Sommaren är slut på riktigt....och vilken sommar vi har haft. Jag tog fram fotbadet och satt mig på altanen igår och tankarna började summera vad vi har gjort i sommar och inte gjort, men kom fram till att vi faktiskt gjort det mesta som vi hade tänkt ändå.

 

   

Sämre utsikt kan man ju ha i ett fotbad   . 

 

Vi var på fotbollsläger 1 v - Check

 

 

 

Vi ville fiska med Rasmus - Check ( kanske inte så mycket som vi ville men... vi kom iväg några ggr iaf)

 

 

 

Vi har börja tömt i Chrisses f.d rum och bytt fönster - Check på den, fast det arbetet p.g fortfarande, för det tillkommer så mycket mer, än att bara byta 3 fönster som sagt.

 

 

 

Mycket sol och bad har det blivit p.g.a värmen, vi gjorde en dagsutflykt till Smitingens havsbad... något jag velat gjort länge. En toppendag och förhoppningsvis inte sista gången - Check.

 

 

 

Sommarteater vid Döda fallet, vi hade väntat på Dunderklumpen sen i februari - Check

 

 

 

Inget jag tagit kort på, men väl värt en "Check", tagit tag i något som legat över mig hela våren, bokade tid på banken, fixat fullmakt med mamma, fullmakter hit och dit.... det finns en hel del kvar att ta tag i, men jag är på G iaf.

Myregårdsbesök, ett måste varje sommar   roligt att vi fick med oss mamma   - dubbel Check.

 

 

Att våran Norrlandsresa blev av, som jag såg framemot med skräckblandad förtjusning. Att åka iväg och vara "wild and crazy" är utanför min comfort zone.... men vilken upplevelse, jag har nog fortfarande inte kommit över chocken över allt vi sett och upplevt - tusen Check !

 

Vildmarksvägen - fantastiskt

 

 

 

Helikoptertur över lapplandsfjällen

 

 

 

Kanotäventyr i Saxnäs

 

 

 

Tälta i Jokkmokk

 

 

 

Ner i gruvan i Kiruna

 

 

 

Utsikt över Kebenekajsesfjällmassiv

 

 

 

Ishotellet i Jukkasjärvi

 

 

 

Fjäll spa, de lux

 

 

 

Rallarvägen mellan Kiruna - Narvik

 

 

 

Fjällvandring i Abisko

 

   

 

Lapporten, magiskt !

 

 

 

Fjordar i Norge

 

 

Det har varit en fantastisk sommar på många sätt   .

 

Det vart en paus i skrivandet.....

Ja.... vilken kovändning det vart på allt.... kom hem från nattpass (tisdag) och Rasse låg i soffan och såg risigare än risigast ut, men.....  .  1 dag i skolan sen gick det inte mer. Han hade varit vaken sen kl 03 i natt och haft så ont i örat.

Jaha, har han fått öroninflamation... tänkte jag, som ett brev på posten av förkyldningen. Fick tid på HC på em, perfekt då hann jag sova en stund på fm. 

Väl där, så såg örat inte alls bra ut, hon spolade och spolade och det rann och rann vätska ur örat. Tillslut frågar hon om han stoppat in nånting i örat?

- Nä säger jag och babblar på..... men så ser jag att Rasmus vrider på huvudet och mumlar fram ett JA

- VA? 

Jodå, det kröp fram att han har "typ teip" i örat !!!!

- VA?

- Hur länge har du haft det? Sen han hade varit hos kusinerna. I fredags alltså.... inte så länge.

- Nä inte i fredags ännu längre sen.... i vår/ sommar.

- Men varför har du inte sagt nått ? Har du haft teip i örat veckor/månader och inte haft ont ?  

- Nä.

Mycket riktigt lyckades de få ut en geggig "teipboll" ur örat. Trumhinnan är trasig, och det bubblade ut blodblandad vätska, det har såklart blivit en rejäl infektion.

Nu har han fått dubbla pencilliner, fetvadd, inget bad/ vatten i öronen och tillbaka om en vecka igen.

 

Ja vad ska man säga.... det finns en förklaring till allt.... förkyldningen startade igång hela processen såklart, det förklarar hans feber som kommit och gått hela veckan och varför han aldrig blev bättre.

Inte det smartaste min kära son gjort.... men han har nu lärt sig, den hårda vägen   . 

Förhoppningsvis ska pencilinet göra susen nu och äntligen bli piggare. Just nu är han väldigt låg och har riktigt ont i örat och huvudet.

Ja.... fortsättning följer .........

 

Nu ska vi försöka säga god natt iaf, Ha de gott där ute.... Kram Annso

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards