Alla inlägg den 12 augusti 2018

Av Pierre - 12 augusti 2018 23:48

Ja, här kommer då del 2, på vårt äventyr (efter en del svordomar, text och bilder som försvann)....om ni orkar läsa vidare   .

 

Avslutade "del 1" vid Lapporten, jag hade sett det jag ville se, nu kunde jag återvända hem som sagt.

Vädret började dra ihop sig och vi visste att busväder väntade i Norge.

- vi måste ha "Öråd", hur ska vi göra, Norge eller Sverige härnäst ? Vi beslutade att åka över till Narvik, äta lunch där och ta ett beslut om vi ska åka Norrut eller söderut helt enkelt.

Det gjorde vi....

 

 

 Dyra Chicken nuggets   vägrade att betala 260 kr för en enkel vesuvio pizza !!

P.g.a vädret beslöt vi oss för att åka söderut tillslut. Något vi småångra oss lite i efterhand. Vi ville alla egentligen åka uppåt och se Tromsö, det var planen. När kommer vi vara så nära Tromsö nästa gång? Typ aldrig.... men men.... det går inte att gråta över det nu. Vi fick istället se ett fantastiskt fjordlandskap, inte fy skam heller.

Vi beslutade helt enkelt att åka längs fjordarna söderut och stanna när vi blir less och trött. Norge är vackert. Det blev några bilder genom bilrutan iaf...

 

                 

 

Vi åkte genom massor av tunnlar och vackra fjordar, rätt var det var så tog vägen slut..... och det blev bilfärja istället.

 

       

 

Vi tog god tid på oss och ville inte riktigt åka in i Svergie än, så när vi närmade oss Mo i Rana tvärbytte vi riktning och styrde rakt ut mot kusten, så långt ut man kunde komma, vägen tog slut....... Här campar vi   .

Det fanns en båthamn och en liten camping där och en otrolig utsikt mot fjäll och hav. Det blev totalt 3 dagar i Norge.

         

 

Vi mådde "gött" där......

Men det var dax att rulla in mot Svergie igen. Nästa destination som skulle bli vår sista, beslöt vi, skulle bli Lycksele. Där skulle vi stanna 2 dagar, mycket för Rasses skull, så det inte skulle bli för mycket bilåkning. Vi har haft som gräns max 30 - 35 mil på en dag och det har vi lyckats hålla ganska bra under hela resan.

Lyckseles camping är jättefin, där har vi varit några gånger tidigare, så det passade bra.

Vi har väl mest mått gott där med. Tänkte gå på djurparken med Rasse men blev nedröstad ha ha ha, istället blev det Go cart, inte min grej men.... de andra hade kul   .

               

 

Sista dagen på vår semester upphävdes eldningsförbudet.... ganska komiskt. Äntligen får vi grilla, åkte genast och handlade kvällens grillmiddag, gissa om det var gott och efterlängtat   . 

 

Ja.... efter dessa 2 dagar, bar det iväg hem. Det var blandade känslor, vill inte att semestern ska vara slut men samtidigt är det väldigt skönt att komma hem. 

Det är alltid lite kaotiskt när man varit borta länge. Kylskåpet är tomt, posthögen stor, gräsmattan är som en äng, tvätthögen är gigantisk och det är packning överallt men vi försökte ta allt med ro. Syrran och Marcus stannade veckan ut, för att mellanlanda några dagar innan de åker 90 mil hem ( förutom 90 mil hit + 260 mil på semestern) Ha ha ha.... många mil har det blivit. 

Vi tog det lugnt en dag, innan vi tog tag i våra hemtjänstuppdrag   Det blev en mysig dag vid Omsjön, som inte slutade så mysigt. Rasmus blev getingstucken, nu har han fått erfara hur det känns oxså och inte var han överkänslig, så nu vet vi det! Bra ! förutom att han var hysterisk och vill aldrig mer åka till Omsjön. 

 

           

Därefter har vi hjälpts åt hos mamma, med diverse och varit ute på stan med henne, fikat på Cafe Petter, varit på loppis, lite sånt som mor uppskattar. Försök klämma in lite kvalitetstid med Eva oxså. I fredags hälsade vi på henne och sen gick vi på bio tillsammans, egen syskontid    skoj, det blir mycket tok och skratt...... och filmen var bra ;)

 

 

 Medans har Marcus varit med Mogge i Älgskogen......snart dax för älgjakt, det ska röjas runt älgpassen innan. Ja.... man kan nog säga att Marcus har fått uppleva Norrland på många sätt nu   .

 

I lördags var det sista dagen innan de åker hem igen, så vi gjorde en liten dagsutflykt till Box destelleri. Vi har pratat om att åka dit flera ggr men har inte kommit i väg, så detta blev ett bra tillfälle.

Det var uppskattat.... nja inte av Rasse, han ville inte alls till en "Whiskyfabrik". Iaf tror jag att han tyckte det var ok ändå. Vi gick en guidad visning och åt god lunch där.

Ganska häftigt, att vi har ett destelleri så nära   .

 

               

 

Efteråt åkte Syrran och Marcus till mor och storsyrran för att hälsa på en sista gång och säga hej då innan hemfärd. Mogge och jag åkte hem och förberedde lite fika till våra grannar Kent och Jeanette. De har varit blom/husvakt medans vi varit borta. Tusen Tack   . De kom på fika och vi hade köpt en trälåda med hjortrondelikatesser, från Kiruna. Roligt att ge bort och roligt att få. 

Det blev en kaffe och surrkväll på altanen.

 

Idag är det söndag, vi var uppe i ottan, för si åkte tidigt imorse. Det blir tomt och tyst, vi har ändå tillbringat 3 v ihop totalt. 

Har halvslöat framför nyhetsmorgon och haft datorn i knä, skön start på dagen   . Idag blir bara en lugn hemmadag med div vardagssysslor. Tror jag ska chocka Mogge med att städa och tvätta bilen.....plödsligt händer det  !!!!! 

Nu har jag äntligen tjatat färdigt för denna gång....... Ha de gott, kram Annso

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards